PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
600.000 Liraya traktör almak
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Göktürk." data-source="post: 1359876" data-attributes="member: 25349"><p>Papaz krizi nedeniyle durgunlaşan 2018 den sonra traktör satışlarının patlaması,fabrikalarımızın traktör yetiştirememesi,sıraya yazılmak, ikinci el traktörlerin fyatının bir yılda % 50-60 artması bana bir şeyler düşündürdü.</p><p>Beni linç edeceksiniz biliyorum ama yazmak zorundayım.600.000 TL lik traktörü binlerce üreticimiz alabiliyorsa bunun anlamı vardır.Bölgesel fark düşünmüyorum, bir ay önce bizim komşu köyde de aldılar.Bizim köyde kara dev MF bile var.</p><p>-Özellikle belli bir ölçeğin üzerinde toprakta tarımsal ürün üretmek anladığım kadarıyla oldukça karlı. 50-60 dekarda yılda 3 kez ürün alsanız bile böyle bir mekanizasyona erişemezsiniz.Ürün sayısı arttıkça masrafta artıyor,altın madeni işletmiyoruz.</p><p>-Bu traktörleri alanların çoğu fabrikatör,un-yem gibi tarımsal sanayi patronları değil ,bildiğimiz tarımdan başka işi olmayan üreticiler.Hububat tarımı yapılan,nadaslı tarım yapılan orta anadoluda MF 5400 serisi sıradan traktör oldu.</p><p>-Ülkemiz cumhuriyet tarihi boyunca her yıl (arada inişler-krizler olsada) ortalama %5 büyümektedir.Bu durum ülkemiz ve bizim için kıvanç vericidir.Köylerde özellikle genç kardeşlerimizde klasik kırsal giyim kuşamın yerini büyük şehirlerdeki kıyafetlerin aynısının alması bir diğer işarettir.</p><p>-'Onun şu kadarlık traktörü var ben altta mı kalacağım' türü tepkilerle 500-600 bin liralık borca girilmesi pek akla yakın gelmiyor.Kolay borç değil ve teminatsız kimse vermez.Demek ki yeteri kadar teminat gösteriliyor.</p><p>-Büyük şehirlerde kullanılmış bazı marka otomobiller bile 1 milyon lira civarındayken çiftçilerimizin böyle traktörlere sahip olmalarını çok görmüyorum aksine mutlu oluyorum.Söylemek istediğim tarımsal kesimde de önemli bir gelir artışı var ve bu kendini gösteriyor.Bir yılda %35 artan euroyla hangi ürünümüz %35 arttıki alışveriş yapabiliyoruz, demek ki tarımda da önemli sermaye birikimleri oluyor.Ben bu durumu kırsal nüfusun oranının genel nüfusa göre azalmasının sonucu görüyorum.Gidenler gitti kalanlar daha büyük ölçekte kıyasıya çalışıp güzel üretim yapıyorlar.Doğal olarak karşılığını aliyorlar.</p><p>-Ülkem için tarımsal geleceği umutsuz görmüyorum.Umut var.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Göktürk., post: 1359876, member: 25349"] Papaz krizi nedeniyle durgunlaşan 2018 den sonra traktör satışlarının patlaması,fabrikalarımızın traktör yetiştirememesi,sıraya yazılmak, ikinci el traktörlerin fyatının bir yılda % 50-60 artması bana bir şeyler düşündürdü. Beni linç edeceksiniz biliyorum ama yazmak zorundayım.600.000 TL lik traktörü binlerce üreticimiz alabiliyorsa bunun anlamı vardır.Bölgesel fark düşünmüyorum, bir ay önce bizim komşu köyde de aldılar.Bizim köyde kara dev MF bile var. -Özellikle belli bir ölçeğin üzerinde toprakta tarımsal ürün üretmek anladığım kadarıyla oldukça karlı. 50-60 dekarda yılda 3 kez ürün alsanız bile böyle bir mekanizasyona erişemezsiniz.Ürün sayısı arttıkça masrafta artıyor,altın madeni işletmiyoruz. -Bu traktörleri alanların çoğu fabrikatör,un-yem gibi tarımsal sanayi patronları değil ,bildiğimiz tarımdan başka işi olmayan üreticiler.Hububat tarımı yapılan,nadaslı tarım yapılan orta anadoluda MF 5400 serisi sıradan traktör oldu. -Ülkemiz cumhuriyet tarihi boyunca her yıl (arada inişler-krizler olsada) ortalama %5 büyümektedir.Bu durum ülkemiz ve bizim için kıvanç vericidir.Köylerde özellikle genç kardeşlerimizde klasik kırsal giyim kuşamın yerini büyük şehirlerdeki kıyafetlerin aynısının alması bir diğer işarettir. -'Onun şu kadarlık traktörü var ben altta mı kalacağım' türü tepkilerle 500-600 bin liralık borca girilmesi pek akla yakın gelmiyor.Kolay borç değil ve teminatsız kimse vermez.Demek ki yeteri kadar teminat gösteriliyor. -Büyük şehirlerde kullanılmış bazı marka otomobiller bile 1 milyon lira civarındayken çiftçilerimizin böyle traktörlere sahip olmalarını çok görmüyorum aksine mutlu oluyorum.Söylemek istediğim tarımsal kesimde de önemli bir gelir artışı var ve bu kendini gösteriyor.Bir yılda %35 artan euroyla hangi ürünümüz %35 arttıki alışveriş yapabiliyoruz, demek ki tarımda da önemli sermaye birikimleri oluyor.Ben bu durumu kırsal nüfusun oranının genel nüfusa göre azalmasının sonucu görüyorum.Gidenler gitti kalanlar daha büyük ölçekte kıyasıya çalışıp güzel üretim yapıyorlar.Doğal olarak karşılığını aliyorlar. -Ülkem için tarımsal geleceği umutsuz görmüyorum.Umut var. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
600.000 Liraya traktör almak
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt