PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
600.000 Liraya traktör almak
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="RıdvanAslan" data-source="post: 1359963" data-attributes="member: 53858"><p>Traktör almanın karlı bir yatırım olması için yılda en az 700 saat çalışması gerekiyor ama ülkemizde çoğu traktör 2-3 yılda o kadar saat yapmıyor 600000 TL ye sıfır traktör alıp yılda 200-300 saat kullanmak mantıksız bir alışveriş bana göre onun yerine imkan varsa arazi almak daha mantıklı.Bundan 3 yıl önce bir yem fabrikasında yem alırken fabrika sahibiyle sohbet ederken konu çiftçilerin sıfır traktör alma muhabbetine geldi adam geçenlerde bir tanıdık fabrikaya arpa getirdi sıfır traktör almış dedi bende yanına gittim kaça aldın diye sordum bana 550 bine aldım dedi bende ona bu paraya otoyol kıyısında petrol istasyonu satılıyor onu alsan sana bu traktörden daha çok kazandırır dedim diye bize anlatmıştı işte 550 bin TL lik traktöre çiftçi ve fabrika sahibinin bakışı çoğu çiftçi o kadar para bağladığı traktörü onu almak yerine başka bir yatırım yapayım diye düşünmez alır geçer.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="RıdvanAslan, post: 1359963, member: 53858"] Traktör almanın karlı bir yatırım olması için yılda en az 700 saat çalışması gerekiyor ama ülkemizde çoğu traktör 2-3 yılda o kadar saat yapmıyor 600000 TL ye sıfır traktör alıp yılda 200-300 saat kullanmak mantıksız bir alışveriş bana göre onun yerine imkan varsa arazi almak daha mantıklı.Bundan 3 yıl önce bir yem fabrikasında yem alırken fabrika sahibiyle sohbet ederken konu çiftçilerin sıfır traktör alma muhabbetine geldi adam geçenlerde bir tanıdık fabrikaya arpa getirdi sıfır traktör almış dedi bende yanına gittim kaça aldın diye sordum bana 550 bine aldım dedi bende ona bu paraya otoyol kıyısında petrol istasyonu satılıyor onu alsan sana bu traktörden daha çok kazandırır dedim diye bize anlatmıştı işte 550 bin TL lik traktöre çiftçi ve fabrika sahibinin bakışı çoğu çiftçi o kadar para bağladığı traktörü onu almak yerine başka bir yatırım yapayım diye düşünmez alır geçer. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
600.000 Liraya traktör almak
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt