PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
İlaçlama-Gübreleme Ekipmanları
600 lt öntar pulverizator panter basic (ACİL YARDIM)
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="İsmail Pelit" data-source="post: 947225" data-attributes="member: 8687"><p><strong>Ynt: 600 lt öntar pulverizator panter basic (ACİL YARDIM)</strong></p><p></p><p>Hayırlı olsun o makibayla daha fazla yerde atılabilir ama esas olan dekara EN AZ 20 lt su düşmesidir. Şimdi bi formul yazacağım bunu kullanarak deneme yapmadan dekara ne kadar ilaç atabileceğinizi bulabilirsiniz. </p><p>Q=(b*v*n) /600 </p><p>Burada q memelerden çıkacak 1 dakikadaki toplam su. Birimi litre. Bunu bir memeden ölçmek için q yu bulduktan sonra en son işlemde meme sayısına bölerseniz tek bir memeden kaç litre açacağını bulursunuz.</p><p>B ise makinanın iş genişliği birimi metre.</p><p>V ise ilaçlama yapacağınız esnadaki traktör hızı. Bunu bilmiyorsanız 100 metre bi uzunluk belirleyin traktör bu mesafeyi ilaçlama yapacağınız viteste ve devirde kaç saniyede alıyor buna göre bunu kmh ye çevirebilirsiniz. 1 metre/saniye = 3.6 kmh dir buradan çevirebilirsiniz.</p><p>N hektara atılacak su miktarıdır siz 20 litre atacaksanız hektara 200 litre yapar. Yani 200 yazacaksınız.</p><p>Yani önce hızı belirleyip sonrada makinayı 1 dakika çalıştıracaksınız. Memenin birinin altına litre ölçecek bi kap koyun 1 dakikada attığı su miktarı q değerine eşit olursa işlem tamam. Değişik basınçlarla bunu ayarlayabilirsiniz.</p><p>Ha tabi ben bunlarla uğraşamam derseniz deneme yanılma yoluyla bulacaksınız ama o zamanda yüksek ilaç dozuyla toksite veya eksik ilaç atma gibi riskler olur.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="İsmail Pelit, post: 947225, member: 8687"] [b]Ynt: 600 lt öntar pulverizator panter basic (ACİL YARDIM)[/b] Hayırlı olsun o makibayla daha fazla yerde atılabilir ama esas olan dekara EN AZ 20 lt su düşmesidir. Şimdi bi formul yazacağım bunu kullanarak deneme yapmadan dekara ne kadar ilaç atabileceğinizi bulabilirsiniz. Q=(b*v*n) /600 Burada q memelerden çıkacak 1 dakikadaki toplam su. Birimi litre. Bunu bir memeden ölçmek için q yu bulduktan sonra en son işlemde meme sayısına bölerseniz tek bir memeden kaç litre açacağını bulursunuz. B ise makinanın iş genişliği birimi metre. V ise ilaçlama yapacağınız esnadaki traktör hızı. Bunu bilmiyorsanız 100 metre bi uzunluk belirleyin traktör bu mesafeyi ilaçlama yapacağınız viteste ve devirde kaç saniyede alıyor buna göre bunu kmh ye çevirebilirsiniz. 1 metre/saniye = 3.6 kmh dir buradan çevirebilirsiniz. N hektara atılacak su miktarıdır siz 20 litre atacaksanız hektara 200 litre yapar. Yani 200 yazacaksınız. Yani önce hızı belirleyip sonrada makinayı 1 dakika çalıştıracaksınız. Memenin birinin altına litre ölçecek bi kap koyun 1 dakikada attığı su miktarı q değerine eşit olursa işlem tamam. Değişik basınçlarla bunu ayarlayabilirsiniz. Ha tabi ben bunlarla uğraşamam derseniz deneme yanılma yoluyla bulacaksınız ama o zamanda yüksek ilaç dozuyla toksite veya eksik ilaç atma gibi riskler olur. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
İlaçlama-Gübreleme Ekipmanları
600 lt öntar pulverizator panter basic (ACİL YARDIM)
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt