PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Traktörler
Tümosan
Teknik Bilgiler-Yorumlar
80 bine 2015 Tumosan Maxima 9115 Alınır mı?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="huseyin-celik" data-source="post: 1053232" data-attributes="member: 66938"><p>Bilgi paylaştıkça çoğalır ben size teşekkür ederim asıl bu tür forumlarda bilmediğimiz şeyleri daha kolay öğreniyoruz.Sorularınıza gelirsem;</p><p></p><p>Direksiyon çok yumuşak öndeki ağırlıkları sökünce dahada yumuşuyor(lazer tesviye haricinde ağırlık kullanmıyoruz)</p><p></p><p>Debriyaj sertliği eski modellerden çok daha yumuşak ve kullanışlı ama yeni New Holland'ların debriyajı kadar yumuşak değil onlarda parmakla bile basabiliyorsunuz.</p><p></p><p>Kalkışta titreşim eski modellerde de duymadım bunda da yok seri 1 ile yokuş yukarı hiç gaz vermeden kalkış yapabiliyor veya düşük devirde kullanımda hiçbir titreşim hissetmedim.</p><p></p><p>Motor ve şanzıman sesi rahatsız edici yorucu değil bu konuda aşırı beklentiniz yoksa çok memnun kalırsınız.Bahsettiğiniz gibi bunda da tatlı bir ses var.</p><p></p><p>Fren performansı beklentimin çok az altında kaldı bunun sebebi de bundan önce 8280dt vardı ve şuan 6080n de var onların frenleri çok güzel ve yumuşak bunun ise iyi tutuyor ama pedal biraz sert. Pedala dokunduğunuz anda ön tekerleri otomatik olarak bağladığı için kızaklama şansı neredeyse yok. Yani sürekli 4 tekerden fren yapıyor. Tek kötü tarafı yokuşta frene basarak 1-2 dakika durmak zorunda kalırsanız fren pedalı biraz ayağınızı yoruyor fren ucunda değilde yarıya kadar basınca tutuyor.</p><p></p><p>Zıplama her traktörde olduğu kadar diyebilirim aldığımızda lastik havaları fazlaydı biraz zıplıyordu havalarını azalttım şuan gayet güzel.</p><p></p><p>Soldaki kol ileri-geri levye olarak geçiyor. Yani debriyaja basıp ileri veya geri çekip istediğiniz yöne gidiyorsunuz. Shuttle ise ileri geri için direksiyonun altında küçük bir kol oluyor ve bu kolu debriyaja basmadan kullanıyorsunuz yani levyenin debriyaj kullanılmayan gelişmiş versiyonu.</p><p></p><p>2.el piyasasında ise sizin gibi bende düşünüyorum ve merak ediyorum. Sürüş kolaylığı konusunda Tümosan'ın eski serilerinden çok daha üstün bir traktör ben çok memnunum(viteslerin biraz sert olması hariç)kullanımı gayet yumuşak ve konforlu bence(Alman malı traktörlerle karşılaştırmazsak).</p><p></p><p>Ama bütün bunları yeni Tümosanlar ilk zamanlarda insanı servisle yakın iletişim içinde tutar.Bu güne kadar garantiden değişenleri sayarsam;</p><p></p><p>Ön 2 jant(ağırlıktan çatladı)</p><p>Kaput kilidi(tekerleklerin manevrası fazla açık olduğu için dönüşte tekerlek kaputa çarparak kilidi kırdı)</p><p>Klima gazı dolumu yapıldı(fabrikada eksik basılmış)</p><p>Koltuk yayı</p><p>Silecek motoru</p><p>Hidrolik pistonlu orta kolun keçesi</p><p>Kuyruk mili bağlantı dişlisi.</p><p>Pervane kayışı</p><p></p><p>Yani sıfır traktör alıyorsunuz eski traktörünüzle ustanın yolunu bilmezken yenisiyle ufak tefek şeyler yüzünden sürekli yakın oluyorsunuz. Belki satma sebepleri büyük oranda budur ve servis memnuniyetsizlikleridir diye düşünüyorum. Tümosanı kurumsal olarak pek sevmem müşteri memnuniyeti yeterince iyi değil bölge yöneticisi ile sorunlar yaşadık falan ama yiğidi öldür hakkını yeme demişler kalite konusunda herkes avrupa traktörleriyle karşılaştırıyor fiyat konusunda kimsenin bir şey dediği yok. Kendi fiyat segmentinde 10 defa traktör alsam yine aynısını alırdım size de tavsiye ederim.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="huseyin-celik, post: 1053232, member: 66938"] Bilgi paylaştıkça çoğalır ben size teşekkür ederim asıl bu tür forumlarda bilmediğimiz şeyleri daha kolay öğreniyoruz.Sorularınıza gelirsem; Direksiyon çok yumuşak öndeki ağırlıkları sökünce dahada yumuşuyor(lazer tesviye haricinde ağırlık kullanmıyoruz) Debriyaj sertliği eski modellerden çok daha yumuşak ve kullanışlı ama yeni New Holland'ların debriyajı kadar yumuşak değil onlarda parmakla bile basabiliyorsunuz. Kalkışta titreşim eski modellerde de duymadım bunda da yok seri 1 ile yokuş yukarı hiç gaz vermeden kalkış yapabiliyor veya düşük devirde kullanımda hiçbir titreşim hissetmedim. Motor ve şanzıman sesi rahatsız edici yorucu değil bu konuda aşırı beklentiniz yoksa çok memnun kalırsınız.Bahsettiğiniz gibi bunda da tatlı bir ses var. Fren performansı beklentimin çok az altında kaldı bunun sebebi de bundan önce 8280dt vardı ve şuan 6080n de var onların frenleri çok güzel ve yumuşak bunun ise iyi tutuyor ama pedal biraz sert. Pedala dokunduğunuz anda ön tekerleri otomatik olarak bağladığı için kızaklama şansı neredeyse yok. Yani sürekli 4 tekerden fren yapıyor. Tek kötü tarafı yokuşta frene basarak 1-2 dakika durmak zorunda kalırsanız fren pedalı biraz ayağınızı yoruyor fren ucunda değilde yarıya kadar basınca tutuyor. Zıplama her traktörde olduğu kadar diyebilirim aldığımızda lastik havaları fazlaydı biraz zıplıyordu havalarını azalttım şuan gayet güzel. Soldaki kol ileri-geri levye olarak geçiyor. Yani debriyaja basıp ileri veya geri çekip istediğiniz yöne gidiyorsunuz. Shuttle ise ileri geri için direksiyonun altında küçük bir kol oluyor ve bu kolu debriyaja basmadan kullanıyorsunuz yani levyenin debriyaj kullanılmayan gelişmiş versiyonu. 2.el piyasasında ise sizin gibi bende düşünüyorum ve merak ediyorum. Sürüş kolaylığı konusunda Tümosan'ın eski serilerinden çok daha üstün bir traktör ben çok memnunum(viteslerin biraz sert olması hariç)kullanımı gayet yumuşak ve konforlu bence(Alman malı traktörlerle karşılaştırmazsak). Ama bütün bunları yeni Tümosanlar ilk zamanlarda insanı servisle yakın iletişim içinde tutar.Bu güne kadar garantiden değişenleri sayarsam; Ön 2 jant(ağırlıktan çatladı) Kaput kilidi(tekerleklerin manevrası fazla açık olduğu için dönüşte tekerlek kaputa çarparak kilidi kırdı) Klima gazı dolumu yapıldı(fabrikada eksik basılmış) Koltuk yayı Silecek motoru Hidrolik pistonlu orta kolun keçesi Kuyruk mili bağlantı dişlisi. Pervane kayışı Yani sıfır traktör alıyorsunuz eski traktörünüzle ustanın yolunu bilmezken yenisiyle ufak tefek şeyler yüzünden sürekli yakın oluyorsunuz. Belki satma sebepleri büyük oranda budur ve servis memnuniyetsizlikleridir diye düşünüyorum. Tümosanı kurumsal olarak pek sevmem müşteri memnuniyeti yeterince iyi değil bölge yöneticisi ile sorunlar yaşadık falan ama yiğidi öldür hakkını yeme demişler kalite konusunda herkes avrupa traktörleriyle karşılaştırıyor fiyat konusunda kimsenin bir şey dediği yok. Kendi fiyat segmentinde 10 defa traktör alsam yine aynısını alırdım size de tavsiye ederim. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Traktörler
Tümosan
Teknik Bilgiler-Yorumlar
80 bine 2015 Tumosan Maxima 9115 Alınır mı?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt