PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
ABD Et Hayvancılığı Araştırma Merkezinden (US MARC) Görüntüler (Clay Center-NB)
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="sebazios" data-source="post: 882835" data-attributes="member: 21067"><p><strong>Ynt: ABD Et Hayvancılığı Araştırma Merkezinden (US MARC) Görüntüler (Clay Center-NB)</strong></p><p></p><p>Gerçekten önemli bir konu. Bizim de hayvancılık araştırma enstitülerimiz var. Çok da güzel işler yapıyorlar ama mevcut tüm araştırmalar, hayvanın mezbahaya gitmesine kadar olan kısmı inceliyor. Bir nevi nicelik kısmını. Sonrası yok. </p><p></p><p>Mermerleşme yada değerli et (antrikot, pirzola, vb.) üzerine yapılan araştırmaya denk gelmedim. Birçoğunun çalışmalarını ve araştırma yayınlarını takip etmeye çalışıyorum, son mamüle, yani sofraya konan et ürününe kalite arttırımına yönelik yapılan çalışmaya rastlamadım. </p><p></p><p>Bu konuda, sektörün ihtiyaçlarına cevap verebilmek adına, koordinasyonlu çalışmaların yapılabileceği bir araştırma kurumu lazım. Örneğin etçi bir koyun türü geliştirilirken 2-3 tane şef aşçı yada gurme ile koordinasyonlu çalışılabileceği, yada yerli ırk bi büyükbaşın melezlenmesinde, ülkede lider olan (sütaş, sek, pınar vb) firmalar ile koordinasyonlu çalışma yapılabileceği, kısaca sektörün hem şu anki, hem de gelecekteki beklentilerinin daha iyi belirlenebildiği ve o doğrulta faaliyet gösterebilen modern araştırma enstitülerine ihtiyacımız var. </p><p></p><p>Çünkü artık etin miktarı kadar lezzeti de, sütün miktarı kadar içerisindeki besin maddelerinin de önemli olduğu anlaşıldı.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sebazios, post: 882835, member: 21067"] [b]Ynt: ABD Et Hayvancılığı Araştırma Merkezinden (US MARC) Görüntüler (Clay Center-NB)[/b] Gerçekten önemli bir konu. Bizim de hayvancılık araştırma enstitülerimiz var. Çok da güzel işler yapıyorlar ama mevcut tüm araştırmalar, hayvanın mezbahaya gitmesine kadar olan kısmı inceliyor. Bir nevi nicelik kısmını. Sonrası yok. Mermerleşme yada değerli et (antrikot, pirzola, vb.) üzerine yapılan araştırmaya denk gelmedim. Birçoğunun çalışmalarını ve araştırma yayınlarını takip etmeye çalışıyorum, son mamüle, yani sofraya konan et ürününe kalite arttırımına yönelik yapılan çalışmaya rastlamadım. Bu konuda, sektörün ihtiyaçlarına cevap verebilmek adına, koordinasyonlu çalışmaların yapılabileceği bir araştırma kurumu lazım. Örneğin etçi bir koyun türü geliştirilirken 2-3 tane şef aşçı yada gurme ile koordinasyonlu çalışılabileceği, yada yerli ırk bi büyükbaşın melezlenmesinde, ülkede lider olan (sütaş, sek, pınar vb) firmalar ile koordinasyonlu çalışma yapılabileceği, kısaca sektörün hem şu anki, hem de gelecekteki beklentilerinin daha iyi belirlenebildiği ve o doğrulta faaliyet gösterebilen modern araştırma enstitülerine ihtiyacımız var. Çünkü artık etin miktarı kadar lezzeti de, sütün miktarı kadar içerisindeki besin maddelerinin de önemli olduğu anlaşıldı. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
ABD Et Hayvancılığı Araştırma Merkezinden (US MARC) Görüntüler (Clay Center-NB)
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt