PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
*** AB'den Canlı Hayvan ve Et İthalatında vergi kaldırıldı ***
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="köylü" data-source="post: 973839" data-attributes="member: 988"><p><strong>Ynt: *** AB'den Canlı Hayvan ve Et İthalatında vergi kaldırıldı ***</strong></p><p></p><p>hayvancılık yapmıyorum.tarım deyince tarımın A dan Z her şeyi bizileri ilgilendiriyor.</p><p>yıllardır buradan olsun başka mercileden olsun hep şunu söyldim politika veya hükümet düşmanlıgı gibi yorumlarla karşılaştm.</p><p>tarım politikadır ekonomi politikadır.tarımıda yaşayanıda geçinenide çalışanıda herkesi ilgilendirir.</p><p> tarım da hükümetin tüm politikası ithalat üzerine tarımda ihracatın ithal ürünlerin millileştirilmesiyle işlenmesiyle arttıgını biliyormuydunuz.</p><p> örnek olarak nohut la ugraşıyorum mersinle ithalatla yabancı şirketlerle ilişkim çogaldı.gördüm ki 900-1500 dolara ithal edilen malın ülkeye girmesi için %20 türkleştirme vergisi eklenerek ülkeye ülkede marketlere iç pazara buradan dış pazara satıldıgını ögrendim.bu tüm mallarda böyle demekki..</p><p>marketlerde arjantin kanada şili meksika nohutu princi mercimegi pakatlerde yazaılıdır.</p><p> demekki politika bu kazanan kim kaybeden kim....</p><p>çiftçi yılda iki kez politika ya mecbur.ekerken satarken ..buda hükümettir siyasettir.</p><p>bir ses olmayı bir yumruk olmayı becerseydik bizim yerimize ziraat odaları başkanıyla bizim adımıza görüşme konuşma fikir alış verişi yapılmazdı.</p><p></p><p>türk çiftçisinin başına bela ithalattır.ve üretenle tüken arasındaki karnı doymaz simsarlardır.</p><p>bunu bilmemiz gerekir.</p><p></p><p>2010 yılında sayın cemil çiçekle görüştüm dedim sayın bakanım sayın başkanım tmo bugday almıyor tüccar çok ucuza alıyor çiftçi perişan niye böyle oluyor dedim ..</p><p> --- bana aynen şöyle dedi üç beş üreticiyi mi memnun edelim yokda milyonlarca tüketiciyi fakiri fukarayı mı...dedi</p><p></p><p>şuan oyun bugday ve arpadan ve tarım ürünlerin den ete besiye geçti.</p><p>üç beş besici kurbancı degil halk önemli öngörü bu....</p><p>şuan bugday fiyatları arpa fiyatları geçen yıla göre kğ başında 150-250 tl arasında ucuza alındı satıldı.</p><p>ekmek fiyatlarında zam yapmasınlar veya indirime gitsinler....</p><p></p><p>sorun çok...yzmayla bitmiyor...</p><p>dolar besiyi de etide unutturcak.ülke özerklik pkk derken çok kötü bir dönemdeyiz.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="köylü, post: 973839, member: 988"] [b]Ynt: *** AB'den Canlı Hayvan ve Et İthalatında vergi kaldırıldı ***[/b] hayvancılık yapmıyorum.tarım deyince tarımın A dan Z her şeyi bizileri ilgilendiriyor. yıllardır buradan olsun başka mercileden olsun hep şunu söyldim politika veya hükümet düşmanlıgı gibi yorumlarla karşılaştm. tarım politikadır ekonomi politikadır.tarımıda yaşayanıda geçinenide çalışanıda herkesi ilgilendirir. tarım da hükümetin tüm politikası ithalat üzerine tarımda ihracatın ithal ürünlerin millileştirilmesiyle işlenmesiyle arttıgını biliyormuydunuz. örnek olarak nohut la ugraşıyorum mersinle ithalatla yabancı şirketlerle ilişkim çogaldı.gördüm ki 900-1500 dolara ithal edilen malın ülkeye girmesi için %20 türkleştirme vergisi eklenerek ülkeye ülkede marketlere iç pazara buradan dış pazara satıldıgını ögrendim.bu tüm mallarda böyle demekki.. marketlerde arjantin kanada şili meksika nohutu princi mercimegi pakatlerde yazaılıdır. demekki politika bu kazanan kim kaybeden kim.... çiftçi yılda iki kez politika ya mecbur.ekerken satarken ..buda hükümettir siyasettir. bir ses olmayı bir yumruk olmayı becerseydik bizim yerimize ziraat odaları başkanıyla bizim adımıza görüşme konuşma fikir alış verişi yapılmazdı. türk çiftçisinin başına bela ithalattır.ve üretenle tüken arasındaki karnı doymaz simsarlardır. bunu bilmemiz gerekir. 2010 yılında sayın cemil çiçekle görüştüm dedim sayın bakanım sayın başkanım tmo bugday almıyor tüccar çok ucuza alıyor çiftçi perişan niye böyle oluyor dedim .. --- bana aynen şöyle dedi üç beş üreticiyi mi memnun edelim yokda milyonlarca tüketiciyi fakiri fukarayı mı...dedi şuan oyun bugday ve arpadan ve tarım ürünlerin den ete besiye geçti. üç beş besici kurbancı degil halk önemli öngörü bu.... şuan bugday fiyatları arpa fiyatları geçen yıla göre kğ başında 150-250 tl arasında ucuza alındı satıldı. ekmek fiyatlarında zam yapmasınlar veya indirime gitsinler.... sorun çok...yzmayla bitmiyor... dolar besiyi de etide unutturcak.ülke özerklik pkk derken çok kötü bir dönemdeyiz. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
*** AB'den Canlı Hayvan ve Et İthalatında vergi kaldırıldı ***
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt