PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Açık Alan Besiciliği
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="nailyetek" data-source="post: 316702" data-attributes="member: 8099"><p><strong>Ynt: Açık Alan Besiciliği</strong></p><p></p><p>Şanlıurfa ' da 8 ay gibi bir süre çalışma fırsatım oldu..Farklı bir sektörde çalışmama rağmen, asıl işimiz hayvancılık olduğu için hep Urfa da bu işin nasıl yapılabileceği konusumda düşüncelerim olmuştur.. İklim itibari ile açık besi için çok uygun bir bölge. GAP ile suya kavuşan binlerce hektarlık verimli topraklar da hayvan beslenmesi ne dair sulu yem bitkileri beklentilerin çok üzerinde verim verebilir.. (yonca, sılajlık mısır, sudan sorgumu v.s.) Diğer yem ihtiyaçları için gerekli olan; arpa, buğday, yulaf, mercimek kırıntısı, pamuk küspesi v.s. bölgede zaten oldukça fazla miktarda bulunmaktadır..</p><p>Yaz ayalarında açık besideki tek sıkıntı aşırı sıcaklar olacaktır, zaten bölgede belli başlı bir hakim rüzgar da yok.. Baharda ve kış aylarında ise bölge bu iş için biçilmiş kaftan diyebiliriz..</p><p>Bana göre bu iş için ön hazırlık şart, yani 1 yıl önceden yeterli miktarda yem bitkisini ekmek ve bunların hasatından sonra bu işe başlamak.. 15 hayvanla besi işine deneme maksatlı başlama işi en güzel seçim.. 1 yaşını geçmiş hayvanlar yaklaşık 1 yıl besi gerektirir, daha çok 15 aylık ve yukarısı 7-8 aylık besi dönemi için uygundur..</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="nailyetek, post: 316702, member: 8099"] [b]Ynt: Açık Alan Besiciliği[/b] Şanlıurfa ' da 8 ay gibi bir süre çalışma fırsatım oldu..Farklı bir sektörde çalışmama rağmen, asıl işimiz hayvancılık olduğu için hep Urfa da bu işin nasıl yapılabileceği konusumda düşüncelerim olmuştur.. İklim itibari ile açık besi için çok uygun bir bölge. GAP ile suya kavuşan binlerce hektarlık verimli topraklar da hayvan beslenmesi ne dair sulu yem bitkileri beklentilerin çok üzerinde verim verebilir.. (yonca, sılajlık mısır, sudan sorgumu v.s.) Diğer yem ihtiyaçları için gerekli olan; arpa, buğday, yulaf, mercimek kırıntısı, pamuk küspesi v.s. bölgede zaten oldukça fazla miktarda bulunmaktadır.. Yaz ayalarında açık besideki tek sıkıntı aşırı sıcaklar olacaktır, zaten bölgede belli başlı bir hakim rüzgar da yok.. Baharda ve kış aylarında ise bölge bu iş için biçilmiş kaftan diyebiliriz.. Bana göre bu iş için ön hazırlık şart, yani 1 yıl önceden yeterli miktarda yem bitkisini ekmek ve bunların hasatından sonra bu işe başlamak.. 15 hayvanla besi işine deneme maksatlı başlama işi en güzel seçim.. 1 yaşını geçmiş hayvanlar yaklaşık 1 yıl besi gerektirir, daha çok 15 aylık ve yukarısı 7-8 aylık besi dönemi için uygundur.. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Açık Alan Besiciliği
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt