PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Açık Sistem Serbest Besicilik ve Rasyon
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ismail_17" data-source="post: 999732" data-attributes="member: 25443"><p><strong>Ynt: Açık Sistem Serbest Besicilik ve Rasyon</strong></p><p></p><p></p><p></p><p>Hayvandan güzel verim almak için sıcaktan ve soğuktan korumak gerek çok sıcak yada çok soğuk verimi kötü yönde etkiliyor süt işi daha hassas ama et işi de böyle,yem işde imkan işi vardır yada yoktur tarımı iklimi uygundur var yada ytarımı ikilimi uygun değildir yoktur uzaktan taşır ki yemi maliyet yüksek olur</p><p></p><p>Benim hayvanlar şu anda merada otluyorlar hava ne kadar uygun bahar giderse ne kadar çimen olursa o kadar kar , tabi bu bir seçenek kuru ot ve su serbest önlerinde isteyen otluyor isteyen hazır tüketiyor besi ve 10 aydan küçükler dişiler bölmelerde onları salmıyorum bölmede küçükler daha iyi oluyor </p><p></p><p>Ülkemizin çok yeri uygun bu iş ama bu mevsimde her bölgede her yerde hayvan salıp otlatmak özellikle holstein pek mümkün olmaz kıştan korumak için kapalı mekan gerekirse iklime göre yada yarı açık yada açık mekan iklimin durumuna göre çok soğuk olmayan yerlerde açık bile olabilir</p><p></p><p>Yazlarda aynı sıcaktan korumak gerek hayvanı ben bunu şöyle yaşıyorum yazları çok sıcak günlerde birde rüzgar lodos sıcak essin süt verimi hemen düşüyor, yada kışın kara yel essin yine verim düşüyor</p><p></p><p>Hayvan için ne kadar konfor o kadar verim tabi bunu doğal olarak bazı yerlerde iklimi uygundur çok sıcak yada çok soğuk olmaz bu da maliyeti düşürür mekanı korunaklı yapmaya gerek kalmaz yada ısıtmaya yada soğutmaya gerek kalmaz, korunaklı mekan yada ısıtmak soğutmak maliyeti arttıryor</p><p></p><p>Kapalının içinde salma birde isteyen içeride isteyen dışarıda içerisi beton dışarısı toprak zemin , en beğendiğim sistem bölmeler içeriden dışarıya kadar isteyen içeride isteyen dışarıda uygun iyi havalarda kapılar açık, kötü havalarda bölmelerin kapıları kapalı hayvanlar içeride en başarılı süt işletmelerinin uyguladığı sistem bizde</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ismail_17, post: 999732, member: 25443"] [b]Ynt: Açık Sistem Serbest Besicilik ve Rasyon[/b] Hayvandan güzel verim almak için sıcaktan ve soğuktan korumak gerek çok sıcak yada çok soğuk verimi kötü yönde etkiliyor süt işi daha hassas ama et işi de böyle,yem işde imkan işi vardır yada yoktur tarımı iklimi uygundur var yada ytarımı ikilimi uygun değildir yoktur uzaktan taşır ki yemi maliyet yüksek olur Benim hayvanlar şu anda merada otluyorlar hava ne kadar uygun bahar giderse ne kadar çimen olursa o kadar kar , tabi bu bir seçenek kuru ot ve su serbest önlerinde isteyen otluyor isteyen hazır tüketiyor besi ve 10 aydan küçükler dişiler bölmelerde onları salmıyorum bölmede küçükler daha iyi oluyor Ülkemizin çok yeri uygun bu iş ama bu mevsimde her bölgede her yerde hayvan salıp otlatmak özellikle holstein pek mümkün olmaz kıştan korumak için kapalı mekan gerekirse iklime göre yada yarı açık yada açık mekan iklimin durumuna göre çok soğuk olmayan yerlerde açık bile olabilir Yazlarda aynı sıcaktan korumak gerek hayvanı ben bunu şöyle yaşıyorum yazları çok sıcak günlerde birde rüzgar lodos sıcak essin süt verimi hemen düşüyor, yada kışın kara yel essin yine verim düşüyor Hayvan için ne kadar konfor o kadar verim tabi bunu doğal olarak bazı yerlerde iklimi uygundur çok sıcak yada çok soğuk olmaz bu da maliyeti düşürür mekanı korunaklı yapmaya gerek kalmaz yada ısıtmaya yada soğutmaya gerek kalmaz, korunaklı mekan yada ısıtmak soğutmak maliyeti arttıryor Kapalının içinde salma birde isteyen içeride isteyen dışarıda içerisi beton dışarısı toprak zemin , en beğendiğim sistem bölmeler içeriden dışarıya kadar isteyen içeride isteyen dışarıda uygun iyi havalarda kapılar açık, kötü havalarda bölmelerin kapıları kapalı hayvanlar içeride en başarılı süt işletmelerinin uyguladığı sistem bizde [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Açık Sistem Serbest Besicilik ve Rasyon
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt