PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Acil İshal sonrası buzağım süt içmiyor tavsiye bekliyorum
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Ali Rıza ÇİÇEK" data-source="post: 1329044" data-attributes="member: 58567"><p>Geçmiş olsun bu yıl biral hastalıklar hat safhada. Bitane kırmızı angus erkek buzağım doğdu ortalama 24 saat sonra ishal oldu. Süt içmemeye başladı veterineri aradım veteriner gelene kadar öldü. İshal olduktan sonra 12 saat dayanamadı. Daha önce başımıza gelmediğinden hiçbi koruyucu yapılmamıştı. İki ay sonra siyah angus erkek buzağı doğdu doğar doğmaz antiserum yapıldı göbek kordonu dezenfekte edildi kolustrum içirildi 24 saat içinde bu buzağıda ishal oldu hemen veterineri aradım 3 litre serum çeşitli antibiyotikler spectam jel ve mama tozu verdi. 400 tl ye maloldu ama buzayı kurtardık. Ondan kısa bi süre sonra bi erkek angusum daha doğdu doğar doğmaz antiserum yapıldı göbek kordonu dezenfekte edildi kolustrum içirildi. Her gün akşam sabah sütün ardından 10 kez spectam jel pompaladım jel bitene kadar 6 7 gün boyunca allaha şükür o yakalanmadı. Bundan sonra hiç eksik etmem. Buza kayıpları malesef çok ağır ve üzücü oluyo.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Ali Rıza ÇİÇEK, post: 1329044, member: 58567"] Geçmiş olsun bu yıl biral hastalıklar hat safhada. Bitane kırmızı angus erkek buzağım doğdu ortalama 24 saat sonra ishal oldu. Süt içmemeye başladı veterineri aradım veteriner gelene kadar öldü. İshal olduktan sonra 12 saat dayanamadı. Daha önce başımıza gelmediğinden hiçbi koruyucu yapılmamıştı. İki ay sonra siyah angus erkek buzağı doğdu doğar doğmaz antiserum yapıldı göbek kordonu dezenfekte edildi kolustrum içirildi 24 saat içinde bu buzağıda ishal oldu hemen veterineri aradım 3 litre serum çeşitli antibiyotikler spectam jel ve mama tozu verdi. 400 tl ye maloldu ama buzayı kurtardık. Ondan kısa bi süre sonra bi erkek angusum daha doğdu doğar doğmaz antiserum yapıldı göbek kordonu dezenfekte edildi kolustrum içirildi. Her gün akşam sabah sütün ardından 10 kez spectam jel pompaladım jel bitene kadar 6 7 gün boyunca allaha şükür o yakalanmadı. Bundan sonra hiç eksik etmem. Buza kayıpları malesef çok ağır ve üzücü oluyo. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Acil İshal sonrası buzağım süt içmiyor tavsiye bekliyorum
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt