PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
adapazarından günlük 2 ton süt alım talebimiz var fiyatımız 1,2 tl günlük peşin
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="YAVUZ_13" data-source="post: 889995" data-attributes="member: 33118"><p><strong>Ynt: adapazarından günlük 2 ton süt alım talebimiz var fiyatımız 1,2 tl günlük peşin</strong></p><p></p><p>illlaki herişin riski var maliyeti var masrafı var köylerde köy köy ev ev gezip 3kilo 5 kilo demeden kapı kapı süt toplayan sütçülerde var bilirsiniz</p><p>birsürü köy dolaşır her eve tek tek gider sütleri toplar sonra sehre götürür mandıranın birine döker</p><p></p><p>bu adamlar günde komik ama ortalama 150 lira lık yakıt artı bir şöför birde yanında çalışan olmak üzere iki kişi çalışır günlük topladıkları süt 300-500 litre arasıdır 500ü geçmeleri imkansızdır buda en az 200 evin sütünü tek tek topladıkları halde</p><p>ve her ay fatura verirler aldıkları süte karşılık bu faturadan dolayıda hayvan sahipleri azda olsa bir miktar daha para kazanır</p><p>ve yine söylüyorum sizin verdiigniz fiyattan daha cazip </p><p>unutmadan bu adamlar resmen hamallık yapıyor neden dersen 2 adam ın yevmiyesi 1de arabanın yakıtı zaten 250 lira yapar enaz günlük diger masrafları saymıyorum bile ve bu adamlar litresi ni köyden x liraya aldıkları sütü şehrideki mandıraya x+15 kuruşa veriyor </p><p>mandıralarda bu sütü yogurt peynir vs vs yapıyor ve dükkanlara marketlere lokantalara vsvs sütü x+15+15 kuruşa yogurdu x+15+25 kuruşa satıyor </p><p>mandıranın masraflarını yani işçisini binasını elektirigini suyunu vergisini vsvs hiç saymıyorum bile</p><p></p><p>kısaca bu sistem bu şekilde işliyorsa ve alan satan kar ediyorsa yani insanlar kanaatkarsa</p><p>ve bu sistem osmaniye ve köylerinde bu şekildeyken yani osmaniye merkezde normal bir vatandaş sütü 1,5e 1,6 ya yogurdu 1,7ye 1,8 e alabiliyorsa</p><p>yani hayvan sahibinden sütün çıkış fyatıyla sütü alan son kişiye kadar ki fiyat farkı %40 %50 civarıysa neden sizin bölgenizde sütün hayvancıdan çıkış fiyatıyla son tüketiciye ulaştıgı fiyat arasnda %300 fark var ki </p><p></p><p>ben bunları yazarken siz şimdi yanlış anlayabilirsiniz beni</p><p>ben sizin illaki süt alıp satmanızı isterim ama şunuda isterim hayvancıda para kazansın</p><p></p><p>siz 1,2 lira dediniz misal burda sitede</p><p>ve size kaç kişi dönüş yaptı (0-1-2)</p><p>veya siz 1,5 civarı deseydiniz size kaç kişi dönüş yapardı bir düşünün bu dediklerimi</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="YAVUZ_13, post: 889995, member: 33118"] [b]Ynt: adapazarından günlük 2 ton süt alım talebimiz var fiyatımız 1,2 tl günlük peşin[/b] illlaki herişin riski var maliyeti var masrafı var köylerde köy köy ev ev gezip 3kilo 5 kilo demeden kapı kapı süt toplayan sütçülerde var bilirsiniz birsürü köy dolaşır her eve tek tek gider sütleri toplar sonra sehre götürür mandıranın birine döker bu adamlar günde komik ama ortalama 150 lira lık yakıt artı bir şöför birde yanında çalışan olmak üzere iki kişi çalışır günlük topladıkları süt 300-500 litre arasıdır 500ü geçmeleri imkansızdır buda en az 200 evin sütünü tek tek topladıkları halde ve her ay fatura verirler aldıkları süte karşılık bu faturadan dolayıda hayvan sahipleri azda olsa bir miktar daha para kazanır ve yine söylüyorum sizin verdiigniz fiyattan daha cazip unutmadan bu adamlar resmen hamallık yapıyor neden dersen 2 adam ın yevmiyesi 1de arabanın yakıtı zaten 250 lira yapar enaz günlük diger masrafları saymıyorum bile ve bu adamlar litresi ni köyden x liraya aldıkları sütü şehrideki mandıraya x+15 kuruşa veriyor mandıralarda bu sütü yogurt peynir vs vs yapıyor ve dükkanlara marketlere lokantalara vsvs sütü x+15+15 kuruşa yogurdu x+15+25 kuruşa satıyor mandıranın masraflarını yani işçisini binasını elektirigini suyunu vergisini vsvs hiç saymıyorum bile kısaca bu sistem bu şekilde işliyorsa ve alan satan kar ediyorsa yani insanlar kanaatkarsa ve bu sistem osmaniye ve köylerinde bu şekildeyken yani osmaniye merkezde normal bir vatandaş sütü 1,5e 1,6 ya yogurdu 1,7ye 1,8 e alabiliyorsa yani hayvan sahibinden sütün çıkış fyatıyla sütü alan son kişiye kadar ki fiyat farkı %40 %50 civarıysa neden sizin bölgenizde sütün hayvancıdan çıkış fiyatıyla son tüketiciye ulaştıgı fiyat arasnda %300 fark var ki ben bunları yazarken siz şimdi yanlış anlayabilirsiniz beni ben sizin illaki süt alıp satmanızı isterim ama şunuda isterim hayvancıda para kazansın siz 1,2 lira dediniz misal burda sitede ve size kaç kişi dönüş yaptı (0-1-2) veya siz 1,5 civarı deseydiniz size kaç kişi dönüş yapardı bir düşünün bu dediklerimi [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
adapazarından günlük 2 ton süt alım talebimiz var fiyatımız 1,2 tl günlük peşin
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt