PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
Afgan çiftçiler eğitiliyor
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Hermiyas" data-source="post: 785027" data-attributes="member: 41641"><p><span style="color: blue"><strong>Afgan çiftçiler eğitiliyor</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>12 Ocak 2014 Pazar 10:04</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Türk İl İmar Ekibi, kavun üretimi ve kavun sineği ile mücadele eğitimi veriyor</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>MEZAR-İ ŞERİF- Afganistan ' ın kuzeyindeki Cevizcan ve Sar-ı Pul illerinde faaliyet gösteren Türk İl İmar Ekibi (PRT), Cevizcan ' ın Akça ilçesi üreticilerine kavun üretimi ve kavun sineği ile mücadele konusunda eğitim veriyor. </strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Üç gün sürecek eğitimde toplam 60 kavun yetiştiricisi eğitim alacak. </strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Türk İl İmar Ekibi Tarım Danışmanı Ziraat Mühendisi Kaya Şimşek, Akça Habibe Kadiri Kız Lisesi Konferans Salonu ' nda gerçekleştirilen eğitim öncesi yaptığı konuşmada bu gün dünyada her yıl 192 milyon ton kavun üretimi yapıldığını, kavun üretiminde Türkiye ' nin dünyada ikinci sırada, Afganistan ' ın ise 11. sırada yer aldığını belirtti. </strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Afganistan ' da kavun sineğinin oldukça yaygın olduğunu ifade eden Şimşek, PRT olarak 2012 ve 2013 yıllarında zararlıyla mücadele konusunda çeşitli projeler yürüttüklerini söyledi. Şimşek, bölgede çok fazla kavun üretildiğini, çiftçilerin son yıllarda kendilerini zarara uğratan kavun sineğiyle mücadele etme yöntemleri hakkında yeterli bilgilerinin olmadığını kaydetti. </strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Eğitimde yöntem ve teknikler hakkında detaylı bilgi vereceklerini dile getiren Şimşek, ' Zararlı popülasyonunu ekonomik zarar eşiği altında baskılamak istiyoruz ' dedi. </strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Şimşek, üreticilerden talep gelmesi halinde bu tür eğitimlere devam edeceklerini sözlerine ekledi. </strong></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hermiyas, post: 785027, member: 41641"] [color=blue][b]Afgan çiftçiler eğitiliyor 12 Ocak 2014 Pazar 10:04 Türk İl İmar Ekibi, kavun üretimi ve kavun sineği ile mücadele eğitimi veriyor MEZAR-İ ŞERİF- Afganistan ' ın kuzeyindeki Cevizcan ve Sar-ı Pul illerinde faaliyet gösteren Türk İl İmar Ekibi (PRT), Cevizcan ' ın Akça ilçesi üreticilerine kavun üretimi ve kavun sineği ile mücadele konusunda eğitim veriyor. Üç gün sürecek eğitimde toplam 60 kavun yetiştiricisi eğitim alacak. Türk İl İmar Ekibi Tarım Danışmanı Ziraat Mühendisi Kaya Şimşek, Akça Habibe Kadiri Kız Lisesi Konferans Salonu ' nda gerçekleştirilen eğitim öncesi yaptığı konuşmada bu gün dünyada her yıl 192 milyon ton kavun üretimi yapıldığını, kavun üretiminde Türkiye ' nin dünyada ikinci sırada, Afganistan ' ın ise 11. sırada yer aldığını belirtti. Afganistan ' da kavun sineğinin oldukça yaygın olduğunu ifade eden Şimşek, PRT olarak 2012 ve 2013 yıllarında zararlıyla mücadele konusunda çeşitli projeler yürüttüklerini söyledi. Şimşek, bölgede çok fazla kavun üretildiğini, çiftçilerin son yıllarda kendilerini zarara uğratan kavun sineğiyle mücadele etme yöntemleri hakkında yeterli bilgilerinin olmadığını kaydetti. Eğitimde yöntem ve teknikler hakkında detaylı bilgi vereceklerini dile getiren Şimşek, ' Zararlı popülasyonunu ekonomik zarar eşiği altında baskılamak istiyoruz ' dedi. Şimşek, üreticilerden talep gelmesi halinde bu tür eğitimlere devam edeceklerini sözlerine ekledi. [/b][/color] [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
Afgan çiftçiler eğitiliyor
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt