PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Afyonda kesim fiyatları yüzde 35 zamlandı, et fiyatları tırmanıyor
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="akayoz" data-source="post: 933554" data-attributes="member: 59236"><p><strong>Ynt: Afyon’da kesim fiyatları yüzde 35 zamlandı, et fiyatları tırmanıyor</strong></p><p></p><p></p><p>Uzun zamandır takip ettiğim bu foruma sizin yazdıklarınızı görünce ben de üye olup yazmak istedim. Yazdıklarınıza tamamıyla katılıyorum.</p><p> Yakın zamanda fiyatlar fazla tırmanmamakla birlikte ciddi bir düşüşte göstermeyecektir. GSMH ile birlikte aile üyelerinin kişisel geliri arttı. Ailede çalışma yaşındaki herkes çalışıyor ve çalışma yaşamına olan katılımın artmasıyla alışkanlıklarda değişiyor. Önceden babalar kazanır tüm aile yerdi şimdi herkes kazanıyor ve herkes harcıyor. Bu da dışarda yemek gibi alışkanlıkları artırdı. Öğle saatlerinde et lokantalarında yer yok. Ayrıca hanelerdeki tüketim de arttı. </p><p> Nüfus artışı tüketimi artırdı fakat buna paralel üretim artışı sağlanamadı. Fiyat artışını gören küçük üretici inekleri keser fiyat daha da artar. sarmal devam eder sonra meydan büyüklere kalır. Gelecekteki süreçte büyümeyenler rekabet edemeyecektir. Bu ayrıca üzerinde durulması gereken bir konu.</p><p> İthalata gelince piyasa koşulları eskisi gibi değil. Avrupa da et fiyatları düşük değil. Euro yüksek seyrediyor. Brüksel de mc donalds fiyatları çok yüksekti. Et fiyatları da öyle. 3 ay önce japonyada gözümle gördüğüm bir tek mandalina (150 yen) 3 tl bir tek elma 9 tl. nüfus kalabalık sebze ve meyve üretimi kısıtlı ama fiyatlar düşmüyor. çilek 4 adeti bir satılıyor. Fakat et Avustralya ' dan geldiği için sebzeye göre nispeten ucuz.</p><p> Şimdi bizde yem fiyatları 50 tl, yonca 55-60 kuruşken ciddi düşüş beklemek mantıklı gelmiyor. Fındık bir anda 15 tl yi gördü sanırım 9 a geriledi iki ay sonra 17-18 lira. dolar hergün merkez bankasına seslenilmesine rağmen düşmüyor. Ben dolara göre yem alırken et düşsede kalıcı olmaz.</p><p> Bundan sonrası için ölçek ekonomileri kazanır. Belli bir rakamın üzerinde olanlar ayakta kalır. Küçüklerin kar marjı ve hayatta kalma şansı azalır. ilk msj için fazla oldu sanırım. herkese bol kazançlar.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="akayoz, post: 933554, member: 59236"] [b]Ynt: Afyon’da kesim fiyatları yüzde 35 zamlandı, et fiyatları tırmanıyor[/b] Uzun zamandır takip ettiğim bu foruma sizin yazdıklarınızı görünce ben de üye olup yazmak istedim. Yazdıklarınıza tamamıyla katılıyorum. Yakın zamanda fiyatlar fazla tırmanmamakla birlikte ciddi bir düşüşte göstermeyecektir. GSMH ile birlikte aile üyelerinin kişisel geliri arttı. Ailede çalışma yaşındaki herkes çalışıyor ve çalışma yaşamına olan katılımın artmasıyla alışkanlıklarda değişiyor. Önceden babalar kazanır tüm aile yerdi şimdi herkes kazanıyor ve herkes harcıyor. Bu da dışarda yemek gibi alışkanlıkları artırdı. Öğle saatlerinde et lokantalarında yer yok. Ayrıca hanelerdeki tüketim de arttı. Nüfus artışı tüketimi artırdı fakat buna paralel üretim artışı sağlanamadı. Fiyat artışını gören küçük üretici inekleri keser fiyat daha da artar. sarmal devam eder sonra meydan büyüklere kalır. Gelecekteki süreçte büyümeyenler rekabet edemeyecektir. Bu ayrıca üzerinde durulması gereken bir konu. İthalata gelince piyasa koşulları eskisi gibi değil. Avrupa da et fiyatları düşük değil. Euro yüksek seyrediyor. Brüksel de mc donalds fiyatları çok yüksekti. Et fiyatları da öyle. 3 ay önce japonyada gözümle gördüğüm bir tek mandalina (150 yen) 3 tl bir tek elma 9 tl. nüfus kalabalık sebze ve meyve üretimi kısıtlı ama fiyatlar düşmüyor. çilek 4 adeti bir satılıyor. Fakat et Avustralya ' dan geldiği için sebzeye göre nispeten ucuz. Şimdi bizde yem fiyatları 50 tl, yonca 55-60 kuruşken ciddi düşüş beklemek mantıklı gelmiyor. Fındık bir anda 15 tl yi gördü sanırım 9 a geriledi iki ay sonra 17-18 lira. dolar hergün merkez bankasına seslenilmesine rağmen düşmüyor. Ben dolara göre yem alırken et düşsede kalıcı olmaz. Bundan sonrası için ölçek ekonomileri kazanır. Belli bir rakamın üzerinde olanlar ayakta kalır. Küçüklerin kar marjı ve hayatta kalma şansı azalır. ilk msj için fazla oldu sanırım. herkese bol kazançlar. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Afyonda kesim fiyatları yüzde 35 zamlandı, et fiyatları tırmanıyor
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt