PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
Ahır izni için neler gerekli ve şartlar neler
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ENES4422" data-source="post: 1091634" data-attributes="member: 46769"><p>Tekrar cevap yazayım kardeşim. Bak bu sefer büyük harflerle yazıyorum. Yanlış anlayanlar oluyor çünkü.</p><p></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px">Kümes dahi yapsan proje gerekli....</span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px">Kaçak yaparsan cezası var. Fakat belediye fen işleri ile görüşürsen bazı durumlarda İZİN veriyorlar. Mesela "şu bölgede yap ama iki yıl sonra orada çalışma başlatacağız o zaman kaldır" gibi...</span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px">PROJE ALANININ BÜYÜKLÜĞÜ ÇOK ÖNEMLİ. Ben bütün arazimi tel örgü çevirip proje yapacaktım ama maliye müdürlüğü bana izah etti çok büyük bedel ve masraf çıktı. </span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px">Mesela tel örgü veya taş duvar farketmiyor. BELEDİYE-MALİYE-MİMARLIK birbirine bağlantılı. Onlar ne yol gösterirse en uygunu o oluyor. Senin düşündüğün olmuyor.</span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px">Ben hepsini YASAL OLARAK YAPTIM. Sonradan yaptığım sera demirlerinden garaj imar mevzuatına girmiyormuş. Fakat betonarme yaparsam sonradan tadilat izni ve yeniden proje isteniyormuş. Aynı şekilde samanlık vs. de öyle. Seyyar olduğundan izin veriliyor.</span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px">Tekrar yazıyorum:</span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px">"...bulunduğun yerde bir mimarlık bürosu ile görüş ve en ucuz maliyeti ve sistemi öğren. Bulunduğun yerdeki imar mevzuatı ve belediye yönetmeliği önemli."</span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px">Belediye ve maliyedeki yetkililer en doğru ve basit olanı izah ediyor. </span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px">Ben her şeyi yasal ve projeli yaptım bazıları yanlış anlamış.</span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px">Yoksa 20 hayvanlık ahır için gidip arazinin tamamını mesela 8000 m2 proje gösterirsen zaten o kişiyi uyarıyorlar. Kimse işin içinden çıkamaz.</span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px">Geçen gün konteyner evleri ve çadır besihaneleri anlatan konular açtım. O sistemlerde daha kolay imar izni alınıyor zaten onlar projeli olunca mimarlik gerektirmiyor.</span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p> <span style="font-size: 12px"></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ENES4422, post: 1091634, member: 46769"] Tekrar cevap yazayım kardeşim. Bak bu sefer büyük harflerle yazıyorum. Yanlış anlayanlar oluyor çünkü. [SIZE=3] Kümes dahi yapsan proje gerekli.... Kaçak yaparsan cezası var. Fakat belediye fen işleri ile görüşürsen bazı durumlarda İZİN veriyorlar. Mesela "şu bölgede yap ama iki yıl sonra orada çalışma başlatacağız o zaman kaldır" gibi... PROJE ALANININ BÜYÜKLÜĞÜ ÇOK ÖNEMLİ. Ben bütün arazimi tel örgü çevirip proje yapacaktım ama maliye müdürlüğü bana izah etti çok büyük bedel ve masraf çıktı. Mesela tel örgü veya taş duvar farketmiyor. BELEDİYE-MALİYE-MİMARLIK birbirine bağlantılı. Onlar ne yol gösterirse en uygunu o oluyor. Senin düşündüğün olmuyor. Ben hepsini YASAL OLARAK YAPTIM. Sonradan yaptığım sera demirlerinden garaj imar mevzuatına girmiyormuş. Fakat betonarme yaparsam sonradan tadilat izni ve yeniden proje isteniyormuş. Aynı şekilde samanlık vs. de öyle. Seyyar olduğundan izin veriliyor. Tekrar yazıyorum: "...bulunduğun yerde bir mimarlık bürosu ile görüş ve en ucuz maliyeti ve sistemi öğren. Bulunduğun yerdeki imar mevzuatı ve belediye yönetmeliği önemli." Belediye ve maliyedeki yetkililer en doğru ve basit olanı izah ediyor. Ben her şeyi yasal ve projeli yaptım bazıları yanlış anlamış. Yoksa 20 hayvanlık ahır için gidip arazinin tamamını mesela 8000 m2 proje gösterirsen zaten o kişiyi uyarıyorlar. Kimse işin içinden çıkamaz. Geçen gün konteyner evleri ve çadır besihaneleri anlatan konular açtım. O sistemlerde daha kolay imar izni alınıyor zaten onlar projeli olunca mimarlik gerektirmiyor. [/SIZE] [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
Ahır izni için neler gerekli ve şartlar neler
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt