PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
Akaryakıtta ÖTV düzenlemesi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Mmurat(mecidiyeli)" data-source="post: 1451727" data-attributes="member: 95971"><p>Siz değilse oğlunuz oğlunuz değilse torununuz!!!</p><p>Gidişat kabak gibi ortada</p><p>Halk iki ekonomik sınıfa ayrışıyor zenginler ve fakirler, mülklüler ve mülksüzler, işverenler ve çalışanlar gibi</p><p>İki sene önce bir traktör aldım, 1 milyona, yarısı kredi, çeyreği yerine eski traktörü saydılar çeyreği nakit.bugün o traktörün sıfırı 4 milyon; bugün olsa vallahi billahi alamam.</p><p>Geçen sene garaj yaptırdım 1 milyona iş başladı, enflasyon farkından dolayı yükleniciyle mahkemelik olduk.adam ağladı zarar ediyorum diye 200bin sonradan verdim bi şekilde işi bitirdik.bugün olsa vallahi billahi yaptıramam.bugğnlerin geleceğini anlayarak son iki üç senedir alabildiğim yapabildiğim ne varsa yaptım.</p><p>Hem vallahi, hem billahi, hem tallahi, o yaptıklarımı yapmasaydım şu anda yapamazdım.</p><p>Aynı kalibrede olduğumuz bir başka tanıdığımız, bir başka köylümüz, o traktörü almadı, o garajı yapmadı, o ekipmanları düzmedi.şimdi biz buna sevinelim mi?</p><p>Biz fakındayız ki biz de bazı şeyleri ertelemiştik ve şu anda yapamıyoruz.yapamadıklarımız çoğalarak artıyor.erteleyenler zaten geride kaldılar ve şu iki üç yılda baya bi mesafe açıldı, ama bizim de artık soluğumuz kesiliyor.yarın da bizden ekstra yatırımlar yapanların solukları kesilecek.</p><p>Bu düzen iyi düzen değil, bu gidişat kötü gidişat.</p><p>Bu gidişata servet transferi gidişatı denir.</p><p>Maalesef hepimizin mahkum edildiği acı tablo bu.</p><p>Belki köyünüzden ileri gelen bir iki çiftçi bu cendereden sıyrılır ama çoğumuz sıyrılamayacağız.</p><p>Siz değilse oğlunuz, oğlunu değilse torununuz...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mmurat(mecidiyeli), post: 1451727, member: 95971"] Siz değilse oğlunuz oğlunuz değilse torununuz!!! Gidişat kabak gibi ortada Halk iki ekonomik sınıfa ayrışıyor zenginler ve fakirler, mülklüler ve mülksüzler, işverenler ve çalışanlar gibi İki sene önce bir traktör aldım, 1 milyona, yarısı kredi, çeyreği yerine eski traktörü saydılar çeyreği nakit.bugün o traktörün sıfırı 4 milyon; bugün olsa vallahi billahi alamam. Geçen sene garaj yaptırdım 1 milyona iş başladı, enflasyon farkından dolayı yükleniciyle mahkemelik olduk.adam ağladı zarar ediyorum diye 200bin sonradan verdim bi şekilde işi bitirdik.bugün olsa vallahi billahi yaptıramam.bugğnlerin geleceğini anlayarak son iki üç senedir alabildiğim yapabildiğim ne varsa yaptım. Hem vallahi, hem billahi, hem tallahi, o yaptıklarımı yapmasaydım şu anda yapamazdım. Aynı kalibrede olduğumuz bir başka tanıdığımız, bir başka köylümüz, o traktörü almadı, o garajı yapmadı, o ekipmanları düzmedi.şimdi biz buna sevinelim mi? Biz fakındayız ki biz de bazı şeyleri ertelemiştik ve şu anda yapamıyoruz.yapamadıklarımız çoğalarak artıyor.erteleyenler zaten geride kaldılar ve şu iki üç yılda baya bi mesafe açıldı, ama bizim de artık soluğumuz kesiliyor.yarın da bizden ekstra yatırımlar yapanların solukları kesilecek. Bu düzen iyi düzen değil, bu gidişat kötü gidişat. Bu gidişata servet transferi gidişatı denir. Maalesef hepimizin mahkum edildiği acı tablo bu. Belki köyünüzden ileri gelen bir iki çiftçi bu cendereden sıyrılır ama çoğumuz sıyrılamayacağız. Siz değilse oğlunuz, oğlunu değilse torununuz... [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
Akaryakıtta ÖTV düzenlemesi
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt