PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Bahçe Bitkileri
Domates
Akıllı ülke ve akıllı politika böyle olur.
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ofas" data-source="post: 1148711" data-attributes="member: 20560"><p>Bu işin akılla %100 ilintili olduğunu düşünmüyorum. Yani genel anlamda AB ülkelerinin yöneticileri akıllı, Afrika, Arap, bazı Asya ülkelerinin yöneticileri aptal mı? Sanmıyorum. </p><p></p><p>Bu iş, öğretimin bilimsel, eğitimin ise evrensel değerlere bağlı olarak bir arada yürütülmesi ile direk ilgili. </p><p></p><p>Sürekli sistem değişikliği ve her sistemin acemisi olan öğretmenlerin bunu öğrencilerine aktarmaya çalışmasının sonucu ortada. Öğretmen sistemi kavrayıp öğrenciye aktarması zaman alıyor. Seneye yine başka bir sistem ve sil baştan...</p><p></p><p>Maalesef eğitime özen gösterildiğini çok düşünmeyenlerdenim. Ülkede anne ve babalar çocuklarının daha iyi maaş alan yere yönlendirdiği bir gerçek. Bu durumda çocukların öğretmenlik tercihi alt sıralarda. Polis bile öğretmenden fazla maaş alıyor. Öğretmen maaşlarını en azından yarı yarıya artırdığınızda eğitim fakültelerine başarı seviyesi yüksek olan öğrencilerin başvurduğunu/gittiğini göreceksiniz. </p><p></p><p>Almanya Hitler belasından kurtulalı kaç yıl oldu ve şimdi ne seviyede? Almanya AB ülkeleri içinde belkide eğitime en çok önem veren birinci ülke. </p><p></p><p>Yukarıda dediğim gibi "doğru" yetişmiş insanı olmayan ülkeler gelişmiş ülkelerin "sağılır ineği" olmaya mahkumdur. Ülkemizin acil ve en net ihtiyacı budur.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ofas, post: 1148711, member: 20560"] Bu işin akılla %100 ilintili olduğunu düşünmüyorum. Yani genel anlamda AB ülkelerinin yöneticileri akıllı, Afrika, Arap, bazı Asya ülkelerinin yöneticileri aptal mı? Sanmıyorum. Bu iş, öğretimin bilimsel, eğitimin ise evrensel değerlere bağlı olarak bir arada yürütülmesi ile direk ilgili. Sürekli sistem değişikliği ve her sistemin acemisi olan öğretmenlerin bunu öğrencilerine aktarmaya çalışmasının sonucu ortada. Öğretmen sistemi kavrayıp öğrenciye aktarması zaman alıyor. Seneye yine başka bir sistem ve sil baştan... Maalesef eğitime özen gösterildiğini çok düşünmeyenlerdenim. Ülkede anne ve babalar çocuklarının daha iyi maaş alan yere yönlendirdiği bir gerçek. Bu durumda çocukların öğretmenlik tercihi alt sıralarda. Polis bile öğretmenden fazla maaş alıyor. Öğretmen maaşlarını en azından yarı yarıya artırdığınızda eğitim fakültelerine başarı seviyesi yüksek olan öğrencilerin başvurduğunu/gittiğini göreceksiniz. Almanya Hitler belasından kurtulalı kaç yıl oldu ve şimdi ne seviyede? Almanya AB ülkeleri içinde belkide eğitime en çok önem veren birinci ülke. Yukarıda dediğim gibi "doğru" yetişmiş insanı olmayan ülkeler gelişmiş ülkelerin "sağılır ineği" olmaya mahkumdur. Ülkemizin acil ve en net ihtiyacı budur. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Bahçe Bitkileri
Domates
Akıllı ülke ve akıllı politika böyle olur.
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt