PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçilikle İlgili Firmalar
ALPLER ÜRÜNLERİ
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="alipasalierkan" data-source="post: 221912" data-attributes="member: 6"><p><strong>Ynt: ALPLER ÜRÜNLERİ</strong></p><p></p><p>Öncelikle ürünlerinizi kullananlardan ürünleriniz hakkında öneri ve eleştiri aldığınız için şahsım adıma teşekkür ederim. Bu aynı zamanda üretmiş olduğunuz ürünlerinizin arkasında durduğunuzu gösterir. Keşke tüm tarım aleti üreten firmalar böyle tarımla ilgili platformlarda buluşup çiftçilerden şikayet ve önerileri bizzat alsalar. Bana Nail abininde dediği gibi ürünlerinizden kullanmak nasip olmadı. Ama kullanan kişilerden aldığım yorumlar ve gözlemlediklerim dolayısıyla ürünlerinizin belli bir kalite sınırına ulaştığını söyleyebilirim. Ben her ne kadar ürünlerinizden şuana kadar kullanmasamda başka açılardan size birkaç eleştiri ve öneri sunmak istiyorum. Bunu yaparkende maddeler hâlinde sıralarsam sanırım daha iyi anlaşılacak.</p><p></p><p>1- Bildiğiniz gibi çağımız artık internet ve teknoloji çağı oldu. Herkes her istediği bilgiye anında internet üzerinden ulaşabiliyor. Birçok firma müşterileri ile internet aracılığıyla sürekli irtibat hâlinde oluyor. Sizin internet sitenizi ara ara ziyaret ediyorum. Açıkçası internet sitenizin içinde bulunduğumuz teknoloji çağında biraz geri kaldığını düşünüyorum. Çünkü insanlar artık merak ettikleri bir ürün hakkında en ufak bir bilgi ve dökümantasyona anında internet aracılığıyla ulaşmak istiyor. Bence sitenizin tasarım, bilgilendirme ve fonksiyonellik bakımdan gelişmesi gerekiyor. Ürünler hakkında temel bilgiler yer alıyor. Fakat ben bir çiftçi olarak siteyi gezdiğimde o ürünün birçok açıdan faaliyet dışında ve faaliyetteyken çekilmiş fotoğraflarını görmek isterim. Aynı zamanda her ürünün faaliyetteyken çekilmiş vidyosunuda görmek isterim. Çünkü benim için bir veya iki adet tanıtım amaçlı çekilmiş fotoğraf veya vidyo ürünlerinizi tanımam için yeterli olmuyor. Siz yabancı ülkelerde üretim yapan birçok firmanın internet sitesini takip ediyorsunuzdur. O sitelerde mesela ürünler için tanıtıcı fotoğraflar dışında birde faaliyetteyken çekilmiş fotoğraf ve vidyoların yer aldığı birçok dökümantasyonun olduğu galeriler mevcuttur. Tabi bu galeriler süreklide yenilenmektedir. Ayrıca gerçekten profesyonel olarak çekimler yapılmıştır. Mesela bazı yerli firmalarımızın sitelerinde görüyorum. Tanıtım vidyolarının çoğunda otluk, çalılık bir alanda deneme yapılıyor. Bu insana hiç çekici ve görsel olarak göz doldurucu gelmiyor. Zaten çekim kaliteside berbat. Yapılan işin gerçekten özel seçilen tarla ve mekanlarda profesyonel olarak yapılması gerekiyorki bende bir meraklı olarak incelediğimde bana çekici gelsin. Ürünün çalışması hakkında bir fikir sahibi olabileyim. Ayrıca sitenizde yer alan katologlarda bu şekilde görsel anlamda da dolu olursalar biraz daha fikir verici olabilirler. Sitenizde gördüğüm bir diğer eksiklikte yeni ürünlerinizin, sizin hakkınızdaki haberlerin veya duyurularınızın güncel olarak iletildiği bir bölümün olmaması oldu. Ben bir takipçi olarak yeni çıkardığınız ürünler hakkında bilgileri görmek isterim. Yabancı firmalar mesela bunların dışında her hafta veya ay e-mail yolu ile üyelerine e-bültenler yollayıp bilgiler veriyor. Yine gördüğüm başka bir eksikte firmanıza bağlı bayi ve servislerin adres ve bilgileri yer almıyor. Ben teknik destek veya yeni bir ürün almak istediğimde nerelere ulaşabileceğimi siteniz üzerinden görmem gerekiyor. Bu gibi eksiklikler internet sitenizde yer alıyor. Umarım bunları en kısa zamanda giderirsiniz. Kusurumada bakmayın biraz fazla detaya girdim. Fakat asıl mesleğim web programlama teknolojisi olduğu için ve yerli - yabancı birçok tarımla ilgili sitede çeşitli alanlarda faaliyette bulunduğum için ister istemez gözüme bu eksiklikler takılıyor.</p><p></p><p>2- Sizinde gördüğünüz ve araştırdğınız gibi dünya çapında tarım aleti üreten firmalar artık birçok farklı teknolojiyi ve aleti birleştirerek daha tasarruflu ve fonksiyonel ekipmanlar üretiyor. Daha doğrusu elektronik ve mekanik olarak daha teknolojik ve kombine diye tabir edilen ekipmanlar. Sizde acaba bu tarz ekipmanlar ürün yelpazenize eklemeyi düşünüyor musunuz? Mesela disc tiller türü, power harrow(mikser) türü yada goble ile tillerın birleştirildiği gibi daha kombine türü iki veya daha fazla işi bir arada yapan ekipmanlar. Bence üretseniz Türk çiftçileri için bu tarz ekipmanlar çok faydalı olacaktır. Ayrıca geri kaldığımız tarım teknolojisi alanındaki açığıda kapatmış olacağız. Bildiğiniz gibi birkaç yabancı firma bu tarz ekipmanları ülkemize getirip çok yüksek fiyatlarda çiftçiye sunuyor. Ama çiftçimizin çoğu bu tarz ekipmanlara sahip olamıyor. Eğer siz bu tarz ekipmanlar üretip daha makul fiyatlara çiftçiye sunarsanız çiftçi sizi tercih edecektir.</p><p></p><p>3- Birde şu konuda size önerim olacak. Acaba siz tek başınıza veya bu alanda faaliyet gösteren birçok firma bir araya gelerek yurt dışındaki gibi toplu tarla günleri yurdun çeşitli yerlerinde düzenleyemez misiniz? Çünkü komşuda görüp almak başka birşey bizzat tarlada kullanarak ve başka ürünlerle karşılaştırarak deneyip almak başka birşey. İnanın bana fuarlardan daha çok bu tarz uygulamalar çiftçinin ilgisini çekecek ve çiftçiler katılacaktır. Çünkü fuarlarda kısıtlı ekipmanlar ve çok küçük standlarla çiftçinin istediği bilgi ve detayı çiftçiye sunmanız pek mümkün olmuyor. Fuarlara katılarak sadece bende varım diyebiliyorsunuz. Ama bu tarz tarla günlerine katılırsanız bende varım, ürünlerim bunlar, buyrun deneyin ve satın alın diyorsunuz. Yani çiftçiye alternatif sunabiliyorsunuz. Bir pulluğu bir çiftçi bayide görüp aldığı zaman tarlasında denemeye gittiği zaman ben normal pulluk aldım. Fakat traktörüm için profil pulluk daha iyi olacakmış dediği zaman artık geri dönüş yok. Ama böyle deneyerek aldığı zaman çok şey fark ediyor.</p><p></p><p>Biraz fazla uzun maddeler yazdım. Fakat bunları sadece kendi firmanızın eksikleri gibi algılayarak bakmayın. Birçok firmada yer alan eksikler bunlar. Umarım o firmalarda bu tarz konularla böyle platformlara gelir ve kendileri hakkında düşünülen şeyleri öğrenirler. Umarım bu konuyuda görerek onlarda eksiklerini en kısa zamanda kapatırlar. Tekrar ürünlerinize karşı gösterdiğiniz bu ilgiye teşekkür ederim.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="alipasalierkan, post: 221912, member: 6"] [b]Ynt: ALPLER ÜRÜNLERİ[/b] Öncelikle ürünlerinizi kullananlardan ürünleriniz hakkında öneri ve eleştiri aldığınız için şahsım adıma teşekkür ederim. Bu aynı zamanda üretmiş olduğunuz ürünlerinizin arkasında durduğunuzu gösterir. Keşke tüm tarım aleti üreten firmalar böyle tarımla ilgili platformlarda buluşup çiftçilerden şikayet ve önerileri bizzat alsalar. Bana Nail abininde dediği gibi ürünlerinizden kullanmak nasip olmadı. Ama kullanan kişilerden aldığım yorumlar ve gözlemlediklerim dolayısıyla ürünlerinizin belli bir kalite sınırına ulaştığını söyleyebilirim. Ben her ne kadar ürünlerinizden şuana kadar kullanmasamda başka açılardan size birkaç eleştiri ve öneri sunmak istiyorum. Bunu yaparkende maddeler hâlinde sıralarsam sanırım daha iyi anlaşılacak. 1- Bildiğiniz gibi çağımız artık internet ve teknoloji çağı oldu. Herkes her istediği bilgiye anında internet üzerinden ulaşabiliyor. Birçok firma müşterileri ile internet aracılığıyla sürekli irtibat hâlinde oluyor. Sizin internet sitenizi ara ara ziyaret ediyorum. Açıkçası internet sitenizin içinde bulunduğumuz teknoloji çağında biraz geri kaldığını düşünüyorum. Çünkü insanlar artık merak ettikleri bir ürün hakkında en ufak bir bilgi ve dökümantasyona anında internet aracılığıyla ulaşmak istiyor. Bence sitenizin tasarım, bilgilendirme ve fonksiyonellik bakımdan gelişmesi gerekiyor. Ürünler hakkında temel bilgiler yer alıyor. Fakat ben bir çiftçi olarak siteyi gezdiğimde o ürünün birçok açıdan faaliyet dışında ve faaliyetteyken çekilmiş fotoğraflarını görmek isterim. Aynı zamanda her ürünün faaliyetteyken çekilmiş vidyosunuda görmek isterim. Çünkü benim için bir veya iki adet tanıtım amaçlı çekilmiş fotoğraf veya vidyo ürünlerinizi tanımam için yeterli olmuyor. Siz yabancı ülkelerde üretim yapan birçok firmanın internet sitesini takip ediyorsunuzdur. O sitelerde mesela ürünler için tanıtıcı fotoğraflar dışında birde faaliyetteyken çekilmiş fotoğraf ve vidyoların yer aldığı birçok dökümantasyonun olduğu galeriler mevcuttur. Tabi bu galeriler süreklide yenilenmektedir. Ayrıca gerçekten profesyonel olarak çekimler yapılmıştır. Mesela bazı yerli firmalarımızın sitelerinde görüyorum. Tanıtım vidyolarının çoğunda otluk, çalılık bir alanda deneme yapılıyor. Bu insana hiç çekici ve görsel olarak göz doldurucu gelmiyor. Zaten çekim kaliteside berbat. Yapılan işin gerçekten özel seçilen tarla ve mekanlarda profesyonel olarak yapılması gerekiyorki bende bir meraklı olarak incelediğimde bana çekici gelsin. Ürünün çalışması hakkında bir fikir sahibi olabileyim. Ayrıca sitenizde yer alan katologlarda bu şekilde görsel anlamda da dolu olursalar biraz daha fikir verici olabilirler. Sitenizde gördüğüm bir diğer eksiklikte yeni ürünlerinizin, sizin hakkınızdaki haberlerin veya duyurularınızın güncel olarak iletildiği bir bölümün olmaması oldu. Ben bir takipçi olarak yeni çıkardığınız ürünler hakkında bilgileri görmek isterim. Yabancı firmalar mesela bunların dışında her hafta veya ay e-mail yolu ile üyelerine e-bültenler yollayıp bilgiler veriyor. Yine gördüğüm başka bir eksikte firmanıza bağlı bayi ve servislerin adres ve bilgileri yer almıyor. Ben teknik destek veya yeni bir ürün almak istediğimde nerelere ulaşabileceğimi siteniz üzerinden görmem gerekiyor. Bu gibi eksiklikler internet sitenizde yer alıyor. Umarım bunları en kısa zamanda giderirsiniz. Kusurumada bakmayın biraz fazla detaya girdim. Fakat asıl mesleğim web programlama teknolojisi olduğu için ve yerli - yabancı birçok tarımla ilgili sitede çeşitli alanlarda faaliyette bulunduğum için ister istemez gözüme bu eksiklikler takılıyor. 2- Sizinde gördüğünüz ve araştırdğınız gibi dünya çapında tarım aleti üreten firmalar artık birçok farklı teknolojiyi ve aleti birleştirerek daha tasarruflu ve fonksiyonel ekipmanlar üretiyor. Daha doğrusu elektronik ve mekanik olarak daha teknolojik ve kombine diye tabir edilen ekipmanlar. Sizde acaba bu tarz ekipmanlar ürün yelpazenize eklemeyi düşünüyor musunuz? Mesela disc tiller türü, power harrow(mikser) türü yada goble ile tillerın birleştirildiği gibi daha kombine türü iki veya daha fazla işi bir arada yapan ekipmanlar. Bence üretseniz Türk çiftçileri için bu tarz ekipmanlar çok faydalı olacaktır. Ayrıca geri kaldığımız tarım teknolojisi alanındaki açığıda kapatmış olacağız. Bildiğiniz gibi birkaç yabancı firma bu tarz ekipmanları ülkemize getirip çok yüksek fiyatlarda çiftçiye sunuyor. Ama çiftçimizin çoğu bu tarz ekipmanlara sahip olamıyor. Eğer siz bu tarz ekipmanlar üretip daha makul fiyatlara çiftçiye sunarsanız çiftçi sizi tercih edecektir. 3- Birde şu konuda size önerim olacak. Acaba siz tek başınıza veya bu alanda faaliyet gösteren birçok firma bir araya gelerek yurt dışındaki gibi toplu tarla günleri yurdun çeşitli yerlerinde düzenleyemez misiniz? Çünkü komşuda görüp almak başka birşey bizzat tarlada kullanarak ve başka ürünlerle karşılaştırarak deneyip almak başka birşey. İnanın bana fuarlardan daha çok bu tarz uygulamalar çiftçinin ilgisini çekecek ve çiftçiler katılacaktır. Çünkü fuarlarda kısıtlı ekipmanlar ve çok küçük standlarla çiftçinin istediği bilgi ve detayı çiftçiye sunmanız pek mümkün olmuyor. Fuarlara katılarak sadece bende varım diyebiliyorsunuz. Ama bu tarz tarla günlerine katılırsanız bende varım, ürünlerim bunlar, buyrun deneyin ve satın alın diyorsunuz. Yani çiftçiye alternatif sunabiliyorsunuz. Bir pulluğu bir çiftçi bayide görüp aldığı zaman tarlasında denemeye gittiği zaman ben normal pulluk aldım. Fakat traktörüm için profil pulluk daha iyi olacakmış dediği zaman artık geri dönüş yok. Ama böyle deneyerek aldığı zaman çok şey fark ediyor. Biraz fazla uzun maddeler yazdım. Fakat bunları sadece kendi firmanızın eksikleri gibi algılayarak bakmayın. Birçok firmada yer alan eksikler bunlar. Umarım o firmalarda bu tarz konularla böyle platformlara gelir ve kendileri hakkında düşünülen şeyleri öğrenirler. Umarım bu konuyuda görerek onlarda eksiklerini en kısa zamanda kapatırlar. Tekrar ürünlerinize karşı gösterdiğiniz bu ilgiye teşekkür ederim. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçilikle İlgili Firmalar
ALPLER ÜRÜNLERİ
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt