PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
Altın bir dakikada 30 dolar kaybettirdi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ydincbayram" data-source="post: 693703" data-attributes="member: 6949"><p><strong>Ynt: Altın bir dakikada 30 dolar kaybettirdi</strong></p><p></p><p>Burada bence bir alavere dalavere var. Nasıl ki ortada doğru dürüst bir sebep yokken 1900 dolarlara çıkardılar altının fiyatını. Gerçi bahaneleri İran dı ama Amerikanın İrana saldıramayacağını herkes biliyor. Adı üstünde bahane. Şimdiki bahaneleri ise Çindeki büyüme hedefi düşükmüş. İşte tam da altının aradığı ortam, mali kriz, savaş gibi bahaneleri çok seven altın bir anda büyük bir düşüş yaşıyor. Mantıklı değil bence. Asıl olan ise soros ve rogers isimli büyük yatırımcıların biri altın güvenli liman değil dedi, diğeri altın da düzeltme şart dedi. Bir de rumların altın satacağı haberi ile bunu desteklediler, sanki altının kaynağı Rumlarmış gibi.. Böyle bir tablo çıktı ortaya. Dünya ekonomisinin ipleri maalesef bir kaç kişinin elinde dönüyor anlaşılan.</p><p>Emtia fiyatlarında ise; zaten çiftçinin yükselişten nasiplendiği durumlar çok az, o da deposunda bekleten. Maalesef tüm ürünlerde harman zamanı bir vurgun oluyor. Geçen yıl amerika da mısır yok öldük bittik dediler her yıl sattığımız mısırı açıkta beklettik. Fiyatlar düzeldi o ara biraz işimiz çok olunca ilgilenemedik bir hafta da yine geberttiler mısır fiyatını. 69 krş tan, 60 krş ' a kadar çektiler. Gemi gelmiş ve dün konuştuk halen daha gemide mal varmış nasıl bir gemiyse artık... </p><p>Benim şahsi görüşüm ekonomi, emtia fiyatları, döviz vs tüm hepsi serbest piyasa şartlarında değilde, büyük oyuncuların ellerinde şekilleniyor.bize düşen ise gündemi takip edip fırtınalı denizde gemimizi yürütmeye çalışmak. Borçsuz çalışabilen çiftçi benim gözümde en büyük çiftçidir. Hele de malını bekletme imkanı varsa Allahın da yardımı ile 3 -5 neyse mutlaka kazanır. Eski traktörlerle, eski aletlerle çalışalım, ama borç yapmayalım derim ben kendi adıma.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ydincbayram, post: 693703, member: 6949"] [b]Ynt: Altın bir dakikada 30 dolar kaybettirdi[/b] Burada bence bir alavere dalavere var. Nasıl ki ortada doğru dürüst bir sebep yokken 1900 dolarlara çıkardılar altının fiyatını. Gerçi bahaneleri İran dı ama Amerikanın İrana saldıramayacağını herkes biliyor. Adı üstünde bahane. Şimdiki bahaneleri ise Çindeki büyüme hedefi düşükmüş. İşte tam da altının aradığı ortam, mali kriz, savaş gibi bahaneleri çok seven altın bir anda büyük bir düşüş yaşıyor. Mantıklı değil bence. Asıl olan ise soros ve rogers isimli büyük yatırımcıların biri altın güvenli liman değil dedi, diğeri altın da düzeltme şart dedi. Bir de rumların altın satacağı haberi ile bunu desteklediler, sanki altının kaynağı Rumlarmış gibi.. Böyle bir tablo çıktı ortaya. Dünya ekonomisinin ipleri maalesef bir kaç kişinin elinde dönüyor anlaşılan. Emtia fiyatlarında ise; zaten çiftçinin yükselişten nasiplendiği durumlar çok az, o da deposunda bekleten. Maalesef tüm ürünlerde harman zamanı bir vurgun oluyor. Geçen yıl amerika da mısır yok öldük bittik dediler her yıl sattığımız mısırı açıkta beklettik. Fiyatlar düzeldi o ara biraz işimiz çok olunca ilgilenemedik bir hafta da yine geberttiler mısır fiyatını. 69 krş tan, 60 krş ' a kadar çektiler. Gemi gelmiş ve dün konuştuk halen daha gemide mal varmış nasıl bir gemiyse artık... Benim şahsi görüşüm ekonomi, emtia fiyatları, döviz vs tüm hepsi serbest piyasa şartlarında değilde, büyük oyuncuların ellerinde şekilleniyor.bize düşen ise gündemi takip edip fırtınalı denizde gemimizi yürütmeye çalışmak. Borçsuz çalışabilen çiftçi benim gözümde en büyük çiftçidir. Hele de malını bekletme imkanı varsa Allahın da yardımı ile 3 -5 neyse mutlaka kazanır. Eski traktörlerle, eski aletlerle çalışalım, ama borç yapmayalım derim ben kendi adıma. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
Altın bir dakikada 30 dolar kaybettirdi
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt