PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
Ekim-Dikim Ekipmanları
AMOZONE Kombine.. Adamlar yapmış bakmalısınız.....
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="honey-money" data-source="post: 443980" data-attributes="member: 9641"><p><strong>Ynt: AMOZONE Kombine.. Adamlar yapmış bakmalısınız.....</strong></p><p></p><p>Ben yukarıda tespitleri olan tüm arkadaşlarımıza katılıyorum ama en büyüğü olarak miras hukukumuzu görüyorum. Bu hukuk sisteminde araziler sürekli bölünerek küçülüyor. Köyde bir arazi almak istiyoruz üç kuşakta mirasçı var kimisi yurtdışına çıkmış Alman vatandaşı olmuş kimisi büyük şehire göç etmiş tarımdan kopmuş kendileri arazi işlemediği gibi niyeti işlemek olana devir etmiyor. İşim bozulursa en azından babamın toprağına giderim işlerim zaten para etmiyor neden satayım diyor. İşlemek isteyend parçalı küçük tapularla hak ettiği teşviğı alamıyor. </p><p></p><p>Duyduğum kadarı ile Fransa da arazilerin tamamı en büyük erkek çocuğua kalıyor. İngilterede tamamı kralicenin malı. İtalyanlar ortaklığı kurulan tarımsal işletmeden hisse vererek yapıyor arazinin tapusu kesinlikle bölünmüyor. Böylece adamların en küçük parseli 3-5 futbol sahası büyüklüğünde kalıyor. Biz de küçüçük arazileri minik traktörlere takılı oyuncak ekipmanlarla işler gibi yapıp tepiyoruz. Üstelik en pahalı girdi olan mazotu en büyük üretim bileşeni haline getirmişiz. Böyle verimsiz üretim sürdürülebilir olmadığından çiftçi milletin efendisi değil, hükemetlerin sosyal politikalarının dilencisi olmaya doğru gidiyor. </p><p></p><p>Sonuçta büyük şirketler arazileri toplayacak ve verimli tarım yapacaklar. Ancak topraklarımız dolar bazında çok ucuz olduğundan merkez bankasında altın karşılığı olmayan USD kağıtları ile elimizden alınacak. Buna kim dur diyecek birbirinden 3 lü pulluğu kıskananlarmı? Sanmıyorum. Yeni dünya düzenin kölelik sisteminin çarklarında ezilmek istemeyenler çok iyi hesap yapmalı.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="honey-money, post: 443980, member: 9641"] [b]Ynt: AMOZONE Kombine.. Adamlar yapmış bakmalısınız.....[/b] Ben yukarıda tespitleri olan tüm arkadaşlarımıza katılıyorum ama en büyüğü olarak miras hukukumuzu görüyorum. Bu hukuk sisteminde araziler sürekli bölünerek küçülüyor. Köyde bir arazi almak istiyoruz üç kuşakta mirasçı var kimisi yurtdışına çıkmış Alman vatandaşı olmuş kimisi büyük şehire göç etmiş tarımdan kopmuş kendileri arazi işlemediği gibi niyeti işlemek olana devir etmiyor. İşim bozulursa en azından babamın toprağına giderim işlerim zaten para etmiyor neden satayım diyor. İşlemek isteyend parçalı küçük tapularla hak ettiği teşviğı alamıyor. Duyduğum kadarı ile Fransa da arazilerin tamamı en büyük erkek çocuğua kalıyor. İngilterede tamamı kralicenin malı. İtalyanlar ortaklığı kurulan tarımsal işletmeden hisse vererek yapıyor arazinin tapusu kesinlikle bölünmüyor. Böylece adamların en küçük parseli 3-5 futbol sahası büyüklüğünde kalıyor. Biz de küçüçük arazileri minik traktörlere takılı oyuncak ekipmanlarla işler gibi yapıp tepiyoruz. Üstelik en pahalı girdi olan mazotu en büyük üretim bileşeni haline getirmişiz. Böyle verimsiz üretim sürdürülebilir olmadığından çiftçi milletin efendisi değil, hükemetlerin sosyal politikalarının dilencisi olmaya doğru gidiyor. Sonuçta büyük şirketler arazileri toplayacak ve verimli tarım yapacaklar. Ancak topraklarımız dolar bazında çok ucuz olduğundan merkez bankasında altın karşılığı olmayan USD kağıtları ile elimizden alınacak. Buna kim dur diyecek birbirinden 3 lü pulluğu kıskananlarmı? Sanmıyorum. Yeni dünya düzenin kölelik sisteminin çarklarında ezilmek istemeyenler çok iyi hesap yapmalı. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
Ekim-Dikim Ekipmanları
AMOZONE Kombine.. Adamlar yapmış bakmalısınız.....
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt