PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Angus besiciliği
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="m.aktaş75" data-source="post: 934076" data-attributes="member: 48250"><p><strong>Ynt: Angus besiciliği</strong></p><p></p><p>arkadaşlar bizim hayvanlar yerli ve simental kırması ama boğalar safa yakın simental katarız nisanın 15i gibi çobana katarız sabah meraya gider akşam gelir buzağılardan kalan sütü sagarım haziran sonuda yaylaya çıkar inek le buzağı beraber hem otlar hemde emerler anneleirini 2ay boyunca eylülde buzağıyı ayırırız inekler kasımın ortalarına kadar yine merada otlar hiçbirşey vermeyiz ben danalarımı satmadım hele ama komşular benim danaların ayarındakilerini çiftini 5500 ile 6000 arasında sattılar.Ben şuan da 20 adet ineğe çoğunluğu doğum yapmış günde 9 ot balyası veriyom yem sılaj hiçbirşey vermiyom danalar günde iki kere annelerini emiyolar serbest doyana kadar şimdi gelelim benim maliyetime 7 ay çoban masrafım 3000tl ineklerin 5ay kuru ot gideri 1350 balya çayır otu çayırlar kendimizin olduğundan sadece mazot masrafım oluyor biçim ve taşımaya 5000tlde mazot ve işçilik toplam 20 ineğin bana ilaç ve veterineride 2000tl toplam masraf 10000tl gelelim gelirime mayıs haziran ve eylülde yani 3 ay arta kalan sütü sagarım günlük ortalama 100 kğ süt satarım mandıraya 90 günde eder 9000tl 12 erkek danayı güzden satsaydım 33000tl ederdi şimdi daha fazla 8 dişi danada 16000tl toplam gelirim 58000tl masrafı çıktıkmı kalır 48000tl.şuanda ahırımda 10.danayı doğuracak inek var gayet sağlıklı ve kilosu yerinde</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="m.aktaş75, post: 934076, member: 48250"] [b]Ynt: Angus besiciliği[/b] arkadaşlar bizim hayvanlar yerli ve simental kırması ama boğalar safa yakın simental katarız nisanın 15i gibi çobana katarız sabah meraya gider akşam gelir buzağılardan kalan sütü sagarım haziran sonuda yaylaya çıkar inek le buzağı beraber hem otlar hemde emerler anneleirini 2ay boyunca eylülde buzağıyı ayırırız inekler kasımın ortalarına kadar yine merada otlar hiçbirşey vermeyiz ben danalarımı satmadım hele ama komşular benim danaların ayarındakilerini çiftini 5500 ile 6000 arasında sattılar.Ben şuan da 20 adet ineğe çoğunluğu doğum yapmış günde 9 ot balyası veriyom yem sılaj hiçbirşey vermiyom danalar günde iki kere annelerini emiyolar serbest doyana kadar şimdi gelelim benim maliyetime 7 ay çoban masrafım 3000tl ineklerin 5ay kuru ot gideri 1350 balya çayır otu çayırlar kendimizin olduğundan sadece mazot masrafım oluyor biçim ve taşımaya 5000tlde mazot ve işçilik toplam 20 ineğin bana ilaç ve veterineride 2000tl toplam masraf 10000tl gelelim gelirime mayıs haziran ve eylülde yani 3 ay arta kalan sütü sagarım günlük ortalama 100 kğ süt satarım mandıraya 90 günde eder 9000tl 12 erkek danayı güzden satsaydım 33000tl ederdi şimdi daha fazla 8 dişi danada 16000tl toplam gelirim 58000tl masrafı çıktıkmı kalır 48000tl.şuanda ahırımda 10.danayı doğuracak inek var gayet sağlıklı ve kilosu yerinde [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Angus besiciliği
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt