PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Angusculuk
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="KIZILTAN" data-source="post: 1104231" data-attributes="member: 76172"><p>Zahmet cekip aramissiniz iyi bilgi geldi sayenizde. Hesabi disi de satilacak gibi yapariz, gebe duve satilirsa eyvallah, satilmazsa biz zaten kotu duruma gore hesap yapmis oluruz.</p><p></p><p>Daha once bahsettigim ABD Angus besi rasyonlarini hazirliyorum Excel olarak, bilgisayarda pek usta olmadigimdan uzun suruyor, yarina kalacak. O listeleri alinca gunluk maliyetleri sizler daha net hesaplayabilirsiniz, benim fiyatlar hakkinda bilgim pek guvenilir degil, zahmeti size kalacak.</p><p></p><p>Bu arada bir nokta daha var. Bircok yerde okudum, dana alip besi yaparak satanlar, 1.000 TL zor kaldi diyerek bahsediyorlar.</p><p></p><p>ABD`de tum besicilerin bir yillik hesaplarindan cikan sonuc soyle :</p><p></p><p>1nci sinif hayvanlarda 6 aylik besi sonu kazanc hayvan basi 100 Dolar ( 370 TL ) net.</p><p></p><p>Orta karar hayvanlarda 6 aylik besi sonu kazanc hayvan basina 35 Dolar ( 130 TL ) net.</p><p></p><p>Besi ciftlikleri 1000 basla 120.000 bas arasinda dev yerler.</p><p></p><p>Aramizda buyuk beklenti farki var. Adamlar rasyon rasyon diye cirpinirken nedeni buymus, % 1 hata yapsa kar gitti. </p><p></p><p>Bu arada zahmet olmazsa Saclilar Ciftligi ( Amasya ) Kemal Bey`i de ararsaniz faydali olabilir, yaylada otlatiyor sonra asagiya meraya aliyor. Doguma 2 ay kala ahira akip ana yeniden dollenene kadar tutup saliyor meraya, Maliyetleri soyleyebilir.</p><p></p><p>Ben rasyonlari yarin verince adam gibi bir fizibilite cikar.</p><p></p><p>Bu arada dedigniz dogru sanirim, cinsiyet secimli sperma ile % 70 yakalanirsa iyi olacak gibi. Bu sperma erkek secimli olunca basari orani % 85 diyorlar, bize % 70 yetecek gibi duruyor, normal spermaya gore biraz pahali olacak.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="KIZILTAN, post: 1104231, member: 76172"] Zahmet cekip aramissiniz iyi bilgi geldi sayenizde. Hesabi disi de satilacak gibi yapariz, gebe duve satilirsa eyvallah, satilmazsa biz zaten kotu duruma gore hesap yapmis oluruz. Daha once bahsettigim ABD Angus besi rasyonlarini hazirliyorum Excel olarak, bilgisayarda pek usta olmadigimdan uzun suruyor, yarina kalacak. O listeleri alinca gunluk maliyetleri sizler daha net hesaplayabilirsiniz, benim fiyatlar hakkinda bilgim pek guvenilir degil, zahmeti size kalacak. Bu arada bir nokta daha var. Bircok yerde okudum, dana alip besi yaparak satanlar, 1.000 TL zor kaldi diyerek bahsediyorlar. ABD`de tum besicilerin bir yillik hesaplarindan cikan sonuc soyle : 1nci sinif hayvanlarda 6 aylik besi sonu kazanc hayvan basi 100 Dolar ( 370 TL ) net. Orta karar hayvanlarda 6 aylik besi sonu kazanc hayvan basina 35 Dolar ( 130 TL ) net. Besi ciftlikleri 1000 basla 120.000 bas arasinda dev yerler. Aramizda buyuk beklenti farki var. Adamlar rasyon rasyon diye cirpinirken nedeni buymus, % 1 hata yapsa kar gitti. Bu arada zahmet olmazsa Saclilar Ciftligi ( Amasya ) Kemal Bey`i de ararsaniz faydali olabilir, yaylada otlatiyor sonra asagiya meraya aliyor. Doguma 2 ay kala ahira akip ana yeniden dollenene kadar tutup saliyor meraya, Maliyetleri soyleyebilir. Ben rasyonlari yarin verince adam gibi bir fizibilite cikar. Bu arada dedigniz dogru sanirim, cinsiyet secimli sperma ile % 70 yakalanirsa iyi olacak gibi. Bu sperma erkek secimli olunca basari orani % 85 diyorlar, bize % 70 yetecek gibi duruyor, normal spermaya gore biraz pahali olacak. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Angusculuk
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt