PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Angusculuk
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ELPRESACANARİO" data-source="post: 969308" data-attributes="member: 48547"><p><strong>Ynt: Angusculuk</strong></p><p></p><p>Benzer bir uygulamayı da ben yapacağım Allah nasip ederse. Süt besisi tarzında. Yavrular ihtiyaçları neyse, bıkana kadar süt içecekler. Tabi zamanla gerekli takviye besinleri de yapacağım ama yavruları annelerinden ayırmayacağım. </p><p></p><p>Piyasada angus bulmak zor, bulunsa da çok pahalı. Ben yerli melez hayvanlar alıp bunlara suni tohumlama ile angus, hereford gibi tohumlar atacağım. İnanın angus melezi bile inanılmaz gelişiyor. Bizzat tecrübe ettim.</p><p></p><p>1 yıl besi yapıp satacağım hayvanı. Benim hedefim en az 500 kg canlı ağırlığa ulaşmak. Zaten hobi amaçlı yapacağım. 5-10 hayvanla başlayıp zamanla artabilir. Bizim oraların meraları iyi, yayla olduğu için hala yeşil. Bu sebeple angus, hereford, limuzin, şarole gibi ırklar iyi faydalanır. </p><p></p><p>Hereford melezini satmak daha kolay olur simentale benzediği için. Kesime de gönderilebilir ancak dini boyutlardan dolayı 2 yaşında olmayan hayvanı kesime göndermek içime sinmiyor. Zaten ticari kaygım da olmadığı için satmayı tercih edeceğim. </p><p></p><p>Neden inek ile başlamayı tercih ettiğimi de söyleyeyim. Bir defa dana almak risk. Nakliyesi sıkıntı, hayvan sağlığı sıkıntı, ırkının ne olduğu sıkıntı... Böyle gider. Ucuza bulma derdi de var. İnek beslersem istediğim ırkı elde edebilirim. Bu en avantajlı kısmı. Yavruyu en başından bu yana kendim besleyeceğim için nasıl beslendi, ne yedi, ne içti her şey benim kontrolümde olacak. Yol stresi diye bir şey de olmaz. Çünkü yoldan gelen hayvanlarda yol stresi, öksürük filan oluyor uğraştırıyor insanı. Daha sayılabilir. Bizim inekler ayrıca meraya gittiği için yem maliyetim de düşük olacak. Köyün çobanı var, sabah 6 ' dan akşam 8 ' e kadar güdüyor. </p><p></p><p>Benim şuan ki tek sıkıntım güvenlik. Malum hırsızlık var ve benim ahırı yapacağım yer evden biraz uzak. 5 dakikada yürünüyor ama evden gözükmüyor, arada tepe var. Tek gözümü korkutan şey bu.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ELPRESACANARİO, post: 969308, member: 48547"] [b]Ynt: Angusculuk[/b] Benzer bir uygulamayı da ben yapacağım Allah nasip ederse. Süt besisi tarzında. Yavrular ihtiyaçları neyse, bıkana kadar süt içecekler. Tabi zamanla gerekli takviye besinleri de yapacağım ama yavruları annelerinden ayırmayacağım. Piyasada angus bulmak zor, bulunsa da çok pahalı. Ben yerli melez hayvanlar alıp bunlara suni tohumlama ile angus, hereford gibi tohumlar atacağım. İnanın angus melezi bile inanılmaz gelişiyor. Bizzat tecrübe ettim. 1 yıl besi yapıp satacağım hayvanı. Benim hedefim en az 500 kg canlı ağırlığa ulaşmak. Zaten hobi amaçlı yapacağım. 5-10 hayvanla başlayıp zamanla artabilir. Bizim oraların meraları iyi, yayla olduğu için hala yeşil. Bu sebeple angus, hereford, limuzin, şarole gibi ırklar iyi faydalanır. Hereford melezini satmak daha kolay olur simentale benzediği için. Kesime de gönderilebilir ancak dini boyutlardan dolayı 2 yaşında olmayan hayvanı kesime göndermek içime sinmiyor. Zaten ticari kaygım da olmadığı için satmayı tercih edeceğim. Neden inek ile başlamayı tercih ettiğimi de söyleyeyim. Bir defa dana almak risk. Nakliyesi sıkıntı, hayvan sağlığı sıkıntı, ırkının ne olduğu sıkıntı... Böyle gider. Ucuza bulma derdi de var. İnek beslersem istediğim ırkı elde edebilirim. Bu en avantajlı kısmı. Yavruyu en başından bu yana kendim besleyeceğim için nasıl beslendi, ne yedi, ne içti her şey benim kontrolümde olacak. Yol stresi diye bir şey de olmaz. Çünkü yoldan gelen hayvanlarda yol stresi, öksürük filan oluyor uğraştırıyor insanı. Daha sayılabilir. Bizim inekler ayrıca meraya gittiği için yem maliyetim de düşük olacak. Köyün çobanı var, sabah 6 ' dan akşam 8 ' e kadar güdüyor. Benim şuan ki tek sıkıntım güvenlik. Malum hırsızlık var ve benim ahırı yapacağım yer evden biraz uzak. 5 dakikada yürünüyor ama evden gözükmüyor, arada tepe var. Tek gözümü korkutan şey bu. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Angusculuk
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt