PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Mısır
Anıza Mısır Ekimi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Mehmet Tolga" data-source="post: 647329" data-attributes="member: 44088"><p><strong>Ynt: Anıza Mısır Ekimi</strong></p><p></p><p>Elbette dostum . Buğday anızına ekim yaptık . Su kaynaklarımızın kıtlığı nedeniyle buğdayı sap parçalıyıcı biçerdöver ile biçtirdim ve buğday sapını saman halinde tarla yüzeyine biçimle biçerdöver yaydı. Akabinde dekara 18 TL ödeyerek çekili tip bir makinayı kiraladık. Sahibi kendi traktörü ile geldi ve ekti. Anıza ekim anında yaklaşık 40 kg taban gübreside atabiliyor makina . Ben 30 kg attırdım ve 3 temmuz da sanırım fao 550 grubu bir çeşit ektirdim. Ekimden sonra tabanca ile toplam 4 defa sulama yaptırdım. Ortalama 4 ton bir verime ulaştık.</p><p> İlk avantajı işçilik . Bence maliyet avantajıda var. Bir diğer avantajı biçim esnasında dökülen buğday üstte kaldığı ve hiç işcilik görmeden ekildiği için kesinlikle yabancı ot sorunu olmuyor. Ayrıca toprak gevrek olduğu için çok hızlı bir büyüme gösteriyor ve tarlada kalan sap artıklaı il ilk dönem yarışıyor Yine toprağın üzerinde bıraktığım saman buharlaşmayı ciddi oranda önlüyor. Sulmadan sonra toprağın saman olmayan bölümünde (malum saman kısaydı bu sene) buharlaşma çok hızlı olurken saman olan bölümünde samanı elle ittirdiğinizde akltındaki yaş toğrağı görürsünüz. Şimdilik aklıma gelenler bunlar . Önümüzdeki yıl kanola anızın ekmeyi planlıyorum</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mehmet Tolga, post: 647329, member: 44088"] [b]Ynt: Anıza Mısır Ekimi[/b] Elbette dostum . Buğday anızına ekim yaptık . Su kaynaklarımızın kıtlığı nedeniyle buğdayı sap parçalıyıcı biçerdöver ile biçtirdim ve buğday sapını saman halinde tarla yüzeyine biçimle biçerdöver yaydı. Akabinde dekara 18 TL ödeyerek çekili tip bir makinayı kiraladık. Sahibi kendi traktörü ile geldi ve ekti. Anıza ekim anında yaklaşık 40 kg taban gübreside atabiliyor makina . Ben 30 kg attırdım ve 3 temmuz da sanırım fao 550 grubu bir çeşit ektirdim. Ekimden sonra tabanca ile toplam 4 defa sulama yaptırdım. Ortalama 4 ton bir verime ulaştık. İlk avantajı işçilik . Bence maliyet avantajıda var. Bir diğer avantajı biçim esnasında dökülen buğday üstte kaldığı ve hiç işcilik görmeden ekildiği için kesinlikle yabancı ot sorunu olmuyor. Ayrıca toprak gevrek olduğu için çok hızlı bir büyüme gösteriyor ve tarlada kalan sap artıklaı il ilk dönem yarışıyor Yine toprağın üzerinde bıraktığım saman buharlaşmayı ciddi oranda önlüyor. Sulmadan sonra toprağın saman olmayan bölümünde (malum saman kısaydı bu sene) buharlaşma çok hızlı olurken saman olan bölümünde samanı elle ittirdiğinizde akltındaki yaş toğrağı görürsünüz. Şimdilik aklıma gelenler bunlar . Önümüzdeki yıl kanola anızın ekmeyi planlıyorum [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Mısır
Anıza Mısır Ekimi
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt