PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Dışı Konular
Muhabbet - Geyik
Antalyada Taş Ocağı Rezaleti
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Çağrı" data-source="post: 664293" data-attributes="member: 110"><p><strong>Ynt: Antalyada Taş Ocağı Rezaleti</strong></p><p></p><p>Doğancan bu konuda yanlış bilgiye sahipsin.Yeraltındaki her cevher yeryüzüne çıkarılmak zorunda değildir.Bu cevherlerin yani madenlerin çıkarılması için çeşitli şartlar vardır.Tabi bunlar kitaptaki şartlar,kısacası etik olarak yapılması gerekenler.Günümüzde para gelsin nerden gelirse gelsin,ormanı falan düşünen olmadığı için bu söylediklerim hikaye gibi gelebilir.Yeraltı zenginliklerinin değerlendirilmesinde ilk kriter kesinlikle çevreye vereceği zarardır.İlla ki her maden ocağı çevreye bir miktar tahribat yapar.Ancak bunun ölçme-değerlendirme raporları vardır.Bu antalyadaki durumda artık rapora falan ihtiyacımız olduğunu düşünmüyorum heralde hemfikir oluruz.Bir de yerine ağaç diktik oldu da diyemeyiz her durum için geçerli değildir.Sonuçta orman denen şey bütün bir kavram sadece ağaçlardan oluşmuyor bir de doğal hayat var.</p><p></p><p>Gel gelelim tabi ki sadece çevreye bakılmaz,yeraltındaki materyalin miktarı,işlenmesi,ulaşımı vs bir sürü basamak var.Ama tekrar söylüyorum ilk basamak çevre faktörüdür.Bu ormanların tahrip edilmesiyle ilgili güzel bir söz vardı,maden heryerde bulunur ama orman yüz yılda yetişir diye.</p><p></p><p>Bu arada maden ocakları gerekli tedbirler alındığında insan sağlığına zararlı değil.Yani çevremizdeki miktarı çok önemli değildir.Bazı cevherler çıkarıldıktan sonra yıkanma vs gibi çeşitli işlemlerden geçerler.İşte burada gerekli önlemler alınmazsa sulara,toprağa havaya karışmasıyla insan sağlığını tehdit eder.Bu benim söylediklerime türkiyede dikkat ediliyor mu derseniz,ancak %10 dikkat ediyordur.Denetim sıfır olduğu için her sene en az 30 kişiyi,bir alet takılması halinde çok kolay çözülebilecek grizu patlamalarında kaybediyoruz.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Çağrı, post: 664293, member: 110"] [b]Ynt: Antalyada Taş Ocağı Rezaleti[/b] Doğancan bu konuda yanlış bilgiye sahipsin.Yeraltındaki her cevher yeryüzüne çıkarılmak zorunda değildir.Bu cevherlerin yani madenlerin çıkarılması için çeşitli şartlar vardır.Tabi bunlar kitaptaki şartlar,kısacası etik olarak yapılması gerekenler.Günümüzde para gelsin nerden gelirse gelsin,ormanı falan düşünen olmadığı için bu söylediklerim hikaye gibi gelebilir.Yeraltı zenginliklerinin değerlendirilmesinde ilk kriter kesinlikle çevreye vereceği zarardır.İlla ki her maden ocağı çevreye bir miktar tahribat yapar.Ancak bunun ölçme-değerlendirme raporları vardır.Bu antalyadaki durumda artık rapora falan ihtiyacımız olduğunu düşünmüyorum heralde hemfikir oluruz.Bir de yerine ağaç diktik oldu da diyemeyiz her durum için geçerli değildir.Sonuçta orman denen şey bütün bir kavram sadece ağaçlardan oluşmuyor bir de doğal hayat var. Gel gelelim tabi ki sadece çevreye bakılmaz,yeraltındaki materyalin miktarı,işlenmesi,ulaşımı vs bir sürü basamak var.Ama tekrar söylüyorum ilk basamak çevre faktörüdür.Bu ormanların tahrip edilmesiyle ilgili güzel bir söz vardı,maden heryerde bulunur ama orman yüz yılda yetişir diye. Bu arada maden ocakları gerekli tedbirler alındığında insan sağlığına zararlı değil.Yani çevremizdeki miktarı çok önemli değildir.Bazı cevherler çıkarıldıktan sonra yıkanma vs gibi çeşitli işlemlerden geçerler.İşte burada gerekli önlemler alınmazsa sulara,toprağa havaya karışmasıyla insan sağlığını tehdit eder.Bu benim söylediklerime türkiyede dikkat ediliyor mu derseniz,ancak %10 dikkat ediyordur.Denetim sıfır olduğu için her sene en az 30 kişiyi,bir alet takılması halinde çok kolay çözülebilecek grizu patlamalarında kaybediyoruz. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Dışı Konular
Muhabbet - Geyik
Antalyada Taş Ocağı Rezaleti
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt