PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Traktörler
Kubota
Teknik Bilgiler-Yorumlar
Antonio Carraro traktör
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="birsanmuratturkan" data-source="post: 1016674" data-attributes="member: 48766"><p>Traktörün ithal bir model olmasından kaynaklanan kur farkı ki bu çok büyük bir etken, fiyatı arttıran yegane unsur.</p><p></p><p>Örneğin biz 2012 yılında bir önceki traktörümüzü aldığımızda o günkü fiyatı 30.000 dolaylarındaydı. 1=2.35TL gibi birşeydi. 30.000x2.35=70.500TL diyelim.</p><p>Hesabın tersini Antonio Carraro üzerinden yapalım. Bugünkü liste fiyatı 110.000TL, 1=3.25TL. 110.000/3.25=33.850 yapıyor. (Rakamları küçük yuvarlamalarla yazıyorum.) </p><p></p><p>Euro bazında neredeyse aynı fiyatlar. Aradaki fark da döner platform, hidrolik kollar, büyüyen lastikler, artan beygir gücü vs.. extralara gelsin. Bir nevi binek araç alırken ki baz model, full model fiyat farkı gibi düşünün.</p><p></p><p>Geçenlerde İngiltere'deki satış fiyatlarına denk geldim. Aynen kopyalayıp yapıştırıyorum: </p><p></p><p>Special offer: £ 21,000 + vat (TRX 7800S)</p><p>(Retail price from: £ 25,760)</p><p></p><p>VAT dedikleri bizdeki KDV tam karşılığı. Retail price da perakende satış fiyatı. 25.760GBPx4.23TL=109.000TL yapıyor. Ülkemizdeki satış fiyatıyla aynı rakam çıkıyor. Yani TL biraz daha değer kazansa İngiltere'deki adamdan daha ucuza mal sahibi olabiliriz.</p><p></p><p>Durumlar böyle özetle. Umarım istediğiniz gibi olur herşey.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="birsanmuratturkan, post: 1016674, member: 48766"] Traktörün ithal bir model olmasından kaynaklanan kur farkı ki bu çok büyük bir etken, fiyatı arttıran yegane unsur. Örneğin biz 2012 yılında bir önceki traktörümüzü aldığımızda o günkü fiyatı 30.000 dolaylarındaydı. 1=2.35TL gibi birşeydi. 30.000x2.35=70.500TL diyelim. Hesabın tersini Antonio Carraro üzerinden yapalım. Bugünkü liste fiyatı 110.000TL, 1=3.25TL. 110.000/3.25=33.850 yapıyor. (Rakamları küçük yuvarlamalarla yazıyorum.) Euro bazında neredeyse aynı fiyatlar. Aradaki fark da döner platform, hidrolik kollar, büyüyen lastikler, artan beygir gücü vs.. extralara gelsin. Bir nevi binek araç alırken ki baz model, full model fiyat farkı gibi düşünün. Geçenlerde İngiltere'deki satış fiyatlarına denk geldim. Aynen kopyalayıp yapıştırıyorum: Special offer: £ 21,000 + vat (TRX 7800S) (Retail price from: £ 25,760) VAT dedikleri bizdeki KDV tam karşılığı. Retail price da perakende satış fiyatı. 25.760GBPx4.23TL=109.000TL yapıyor. Ülkemizdeki satış fiyatıyla aynı rakam çıkıyor. Yani TL biraz daha değer kazansa İngiltere'deki adamdan daha ucuza mal sahibi olabiliriz. Durumlar böyle özetle. Umarım istediğiniz gibi olur herşey. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Traktörler
Kubota
Teknik Bilgiler-Yorumlar
Antonio Carraro traktör
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt