PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
ARİ ÇİFTLİK, ONAYLI SÜT ÇİFTLİĞİ VE PERAKENDE SÜT SATIŞI
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="behcet arı" data-source="post: 1274686" data-attributes="member: 57589"><p>fikir güzel.</p><p>25 inekten ortalama 15-20 litre süt ile, 375-500 litre alınmalı.</p><p></p><p>o zaman, kazançlı bir durum ortaya çıkar.</p><p></p><p>bu nasıl yapılır.</p><p></p><p>1-sürü sağlıklı olmalı</p><p></p><p>tüberküloz, brusella vs hastalıklar olmamalı. sürü belli aralıklarla hastalıklar bakımından taranmalı, </p><p>biyogüvenlik tedbirleri alınmalı</p><p>ineklerde, mastit -meme iltihapları olmamalı</p><p>temiz sağım yapılmalı</p><p></p><p>2-sürü iyi beslenmeli:</p><p>ineklerden istenen seviyede süt alınması için</p><p>doğru bir temel rasyon verilmeli (bu temel rasyon, yaklaşık 10 -15 litre süt verecek şekilde ayarlanmalı)</p><p>temel rasyon, ayçiçek küspesi ve soya ile desteklenmeli</p><p>iyi bir süt yemi kullanılmalı (4-10 kg)</p><p></p><p>pazarlama çok önemli.</p><p>bir seferinde, sokakta soğutmalı süt tankı bulunan, pikabta süt ve sebze satan, ve haftada iki gün gelen sütçüden, sebze meyve yanında, 5 litre süt aldım.</p><p>ikinci defa almak üzere gittiğimde, pikabda,bir çuval küflü ekmek bulunduğunu gördüm. bunu ne yaptığını sordum. çiftlikteki ineklere götürdüğünü söyledi.</p><p></p><p>bunun üzerine, sadece meyve sebze alıp, eve gittim.</p><p></p><p>sokakta satılan sütten,bir daha süt almadım.</p><p></p><p>süt kaliteli olmalı, </p><p>inekler temiz su içmeli</p><p>temiz yemler verilmeli</p><p>sağım kuralına göre yapılmalı</p><p>süt soğutma tankında tutulmalı vs</p><p></p><p>süt alanlar/müşteriler, satıcıya güvenmeli.</p><p></p><p>bu durumda,10-30 inekli bir işletme, sütü doğrudan tüketenlere satarsa, mesela 3 tl den, iyi bir kazanç elde eder.</p><p></p><p> trakkulup.net</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="behcet arı, post: 1274686, member: 57589"] fikir güzel. 25 inekten ortalama 15-20 litre süt ile, 375-500 litre alınmalı. o zaman, kazançlı bir durum ortaya çıkar. bu nasıl yapılır. 1-sürü sağlıklı olmalı tüberküloz, brusella vs hastalıklar olmamalı. sürü belli aralıklarla hastalıklar bakımından taranmalı, biyogüvenlik tedbirleri alınmalı ineklerde, mastit -meme iltihapları olmamalı temiz sağım yapılmalı 2-sürü iyi beslenmeli: ineklerden istenen seviyede süt alınması için doğru bir temel rasyon verilmeli (bu temel rasyon, yaklaşık 10 -15 litre süt verecek şekilde ayarlanmalı) temel rasyon, ayçiçek küspesi ve soya ile desteklenmeli iyi bir süt yemi kullanılmalı (4-10 kg) pazarlama çok önemli. bir seferinde, sokakta soğutmalı süt tankı bulunan, pikabta süt ve sebze satan, ve haftada iki gün gelen sütçüden, sebze meyve yanında, 5 litre süt aldım. ikinci defa almak üzere gittiğimde, pikabda,bir çuval küflü ekmek bulunduğunu gördüm. bunu ne yaptığını sordum. çiftlikteki ineklere götürdüğünü söyledi. bunun üzerine, sadece meyve sebze alıp, eve gittim. sokakta satılan sütten,bir daha süt almadım. süt kaliteli olmalı, inekler temiz su içmeli temiz yemler verilmeli sağım kuralına göre yapılmalı süt soğutma tankında tutulmalı vs süt alanlar/müşteriler, satıcıya güvenmeli. bu durumda,10-30 inekli bir işletme, sütü doğrudan tüketenlere satarsa, mesela 3 tl den, iyi bir kazanç elde eder. trakkulup.net [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
ARİ ÇİFTLİK, ONAYLI SÜT ÇİFTLİĞİ VE PERAKENDE SÜT SATIŞI
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt