PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
arkadaşlar buna bir göz atsanız sizce tablo nasıl
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="mrdnyldz" data-source="post: 997522" data-attributes="member: 29655"><p><strong>Ynt: arkadaşlar buna bir göz atsanız sizce tablo nasıl</strong></p><p></p><p>Ayrıca keşke pancar üreticisinden örnek vermek gerekirse. Keşke elimizde 100 kalmasa da 300 kalsa. Bu sefer ne olur benim 6,5 ton ortalama aldığım pancarı,ben seneye 7,5 tona çıkartırım. 400 kalır elime,ben öteki seneye 8,8-5 ortalama alırım. 4 aileye daha ekmek kapısı açılır. Pancar kalitesi yükselir. Bunun ile parelel pancar küspe kalitesi de yükselir. Ne olur bu sefer hayvancıda memnun olur. Yani bu her farklı ürün yetiştiren ülke çiftçisi için yükseliş demek. Bu çok büyük bir zincirdir. </p><p>Bundan kazanan devlet olur,vatandaş olur. Hollanda bakar,İtalya bakar,Rusya bakar,Romanya bakar vs...Türkiyede örneğin bir ayçiçek,pancar,patates kaliteli der kardeşim. Ben oradan ihraç edeyim e döner bu olay. Almanya atıyorum bir patetesi,daha maliyeti yüksek şekilde Fransadan alacağına senden alır. </p><p>Yani bu zincir ne kadar büyürse,bu ülke o kadar kalkınır. Tarım buna pareler şekilde gelişir. Tarım gelişirse,çiftçi kalkınırsa. Kaliteye önem verilir. Kalite yükselirse ne olur? Almanyalı çiftçi açar youtube u Türkiyede ki ekipmanlara bakar. Türkiyede üretilen pulluğa,kultivatöre bakar. Bizim gibi ağzını açar afedersiniz,bizi izler.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mrdnyldz, post: 997522, member: 29655"] [b]Ynt: arkadaşlar buna bir göz atsanız sizce tablo nasıl[/b] Ayrıca keşke pancar üreticisinden örnek vermek gerekirse. Keşke elimizde 100 kalmasa da 300 kalsa. Bu sefer ne olur benim 6,5 ton ortalama aldığım pancarı,ben seneye 7,5 tona çıkartırım. 400 kalır elime,ben öteki seneye 8,8-5 ortalama alırım. 4 aileye daha ekmek kapısı açılır. Pancar kalitesi yükselir. Bunun ile parelel pancar küspe kalitesi de yükselir. Ne olur bu sefer hayvancıda memnun olur. Yani bu her farklı ürün yetiştiren ülke çiftçisi için yükseliş demek. Bu çok büyük bir zincirdir. Bundan kazanan devlet olur,vatandaş olur. Hollanda bakar,İtalya bakar,Rusya bakar,Romanya bakar vs...Türkiyede örneğin bir ayçiçek,pancar,patates kaliteli der kardeşim. Ben oradan ihraç edeyim e döner bu olay. Almanya atıyorum bir patetesi,daha maliyeti yüksek şekilde Fransadan alacağına senden alır. Yani bu zincir ne kadar büyürse,bu ülke o kadar kalkınır. Tarım buna pareler şekilde gelişir. Tarım gelişirse,çiftçi kalkınırsa. Kaliteye önem verilir. Kalite yükselirse ne olur? Almanyalı çiftçi açar youtube u Türkiyede ki ekipmanlara bakar. Türkiyede üretilen pulluğa,kultivatöre bakar. Bizim gibi ağzını açar afedersiniz,bizi izler. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
arkadaşlar buna bir göz atsanız sizce tablo nasıl
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt