PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
!!!!!Arkadaşlar, Dostlarım yardımınıza ihtiyacım var!!!!!
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="hacimmet" data-source="post: 315573" data-attributes="member: 17222"><p><strong>Ynt: !!!!!Arkadaşlar, Dostlarım yardımınıza ihtiyacım var!!!!!</strong></p><p></p><p></p><p>Bende Nail abi gibi düşünüyorum Doğancan şimdi şöyle söylemek lazım bizler bu işi yapıyoruz zaten önemli bir geçim yatırım kaynağımız yani kredilerden dolayı bu işe yönelen yatırım yapan arttı ve hali hazırda üretene çok büyük zararı olacak bu işin,süt fiyatları düşüyor et fiyatları düşüyor talep olduğu için yem fiyatları yükseliyor bu benim kişisel düşüncem sorularınada tekerteker cevap vereyim</p><p>1- 40-50 başlık süt ineği ahırı maliyeti kaç para civarında olur?</p><p><strong>Cevap:yaptığın sisteme göre değişir bunu 15-20 milyarada mal edersin 15-300 milyarada mal edersin </strong></p><p>2- Süt inekçiliğinde hayvanlar bağlı mı durmalı yoksa ahır içinde salık mı durmalı?</p><p><strong>Cevap:yapacaksan en iyisi süt sığırcılığında serbest duraklı yarı kapalı sistemler bunun bina maliyeti çok yüksek bu olmasa mutlaka açık sistem yap bağlı sisitemler artık tarih olmalı hayvan sağlığı için sorunlu bence.</strong></p><p>3- İyi, kaliteli, sertifikalı süt ineği tane olarak kaç para civarındadır?</p><p><strong>Cevap:fiyatlar bu yıl çok yüksek ama düşüşte şuanda 8 le 5 arası fiyatlar</strong></p><p>4- Bu ineklerin yanına 50 şer adetten koyun ve saanen keçisi bakma istiyoruz. Ne derece olabilir?</p><p><strong>Cevap:koyun inek sağlığı için büyük tehdit keçiyi bilmiyorum ama oda sakıncalıdır koyundan koriza diye bir hastalık bulaşır ineklere büyük derecede öldürücü bir hastalık başka hastalıklarada neden olur kesinlikle bir arada olmamalı</strong></p><p>5- İlk inek alımı 10-20 adet arası planlıyoruz. Hangi cins hayvanları önerirsiniz?</p><p><strong>Cevap:süt için mutlaka holstayn diyorum</strong>6- Ahırda benim istediğim gübre sıyırıcı, süt sağım merkezi olmasını istiyorum. Bunların fiyatları nelerdir acaba?</p><p>6- Ahırda benim istediğim gübre sıyırıcı, süt sağım merkezi olmasını istiyorum. Bunların fiyatları nelerdir acaba?</p><p><strong>Cevap:bunları istiyorsan eğer serbest duraklı kapalı-yarı kapalı sistem yapmalısın sağım sisitemi10 hayvanlık 1 tonluk dpoyla kalitelibir markayı 40-45 milyar arası kurdurabilirsin bina maliyeti hariç gübre sıyıcılarda pahalı netten firmaların telefonlarını alıp sorabilirsin.</strong></p><p>7- Bu süt inekçiliğinde karşılaşılan en büyük sorunlar nelerdir?</p><p><strong>Cevap:birçok sorun var anlatsak uzar gider ama başlıcaları mastitis meme problemleri döl tutma problemleri ,tırnak problemleri,buzağı kayıplar vs. sıkntısı çok fazla yani</strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="hacimmet, post: 315573, member: 17222"] [b]Ynt: !!!!!Arkadaşlar, Dostlarım yardımınıza ihtiyacım var!!!!![/b] Bende Nail abi gibi düşünüyorum Doğancan şimdi şöyle söylemek lazım bizler bu işi yapıyoruz zaten önemli bir geçim yatırım kaynağımız yani kredilerden dolayı bu işe yönelen yatırım yapan arttı ve hali hazırda üretene çok büyük zararı olacak bu işin,süt fiyatları düşüyor et fiyatları düşüyor talep olduğu için yem fiyatları yükseliyor bu benim kişisel düşüncem sorularınada tekerteker cevap vereyim 1- 40-50 başlık süt ineği ahırı maliyeti kaç para civarında olur? [b]Cevap:yaptığın sisteme göre değişir bunu 15-20 milyarada mal edersin 15-300 milyarada mal edersin [/b] 2- Süt inekçiliğinde hayvanlar bağlı mı durmalı yoksa ahır içinde salık mı durmalı? [b]Cevap:yapacaksan en iyisi süt sığırcılığında serbest duraklı yarı kapalı sistemler bunun bina maliyeti çok yüksek bu olmasa mutlaka açık sistem yap bağlı sisitemler artık tarih olmalı hayvan sağlığı için sorunlu bence.[/b] 3- İyi, kaliteli, sertifikalı süt ineği tane olarak kaç para civarındadır? [b]Cevap:fiyatlar bu yıl çok yüksek ama düşüşte şuanda 8 le 5 arası fiyatlar[/b] 4- Bu ineklerin yanına 50 şer adetten koyun ve saanen keçisi bakma istiyoruz. Ne derece olabilir? [b]Cevap:koyun inek sağlığı için büyük tehdit keçiyi bilmiyorum ama oda sakıncalıdır koyundan koriza diye bir hastalık bulaşır ineklere büyük derecede öldürücü bir hastalık başka hastalıklarada neden olur kesinlikle bir arada olmamalı[/b] 5- İlk inek alımı 10-20 adet arası planlıyoruz. Hangi cins hayvanları önerirsiniz? [b]Cevap:süt için mutlaka holstayn diyorum[/b]6- Ahırda benim istediğim gübre sıyırıcı, süt sağım merkezi olmasını istiyorum. Bunların fiyatları nelerdir acaba? 6- Ahırda benim istediğim gübre sıyırıcı, süt sağım merkezi olmasını istiyorum. Bunların fiyatları nelerdir acaba? [b]Cevap:bunları istiyorsan eğer serbest duraklı kapalı-yarı kapalı sistem yapmalısın sağım sisitemi10 hayvanlık 1 tonluk dpoyla kalitelibir markayı 40-45 milyar arası kurdurabilirsin bina maliyeti hariç gübre sıyıcılarda pahalı netten firmaların telefonlarını alıp sorabilirsin.[/b] 7- Bu süt inekçiliğinde karşılaşılan en büyük sorunlar nelerdir? [b]Cevap:birçok sorun var anlatsak uzar gider ama başlıcaları mastitis meme problemleri döl tutma problemleri ,tırnak problemleri,buzağı kayıplar vs. sıkntısı çok fazla yani[/b] [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
!!!!!Arkadaşlar, Dostlarım yardımınıza ihtiyacım var!!!!!
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt