PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
!!!!!Arkadaşlar, Dostlarım yardımınıza ihtiyacım var!!!!!
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="alican4177" data-source="post: 349497" data-attributes="member: 29961"><p><strong>Ynt: !!!!!Arkadaşlar, Dostlarım yardımınıza ihtiyacım var!!!!!</strong></p><p></p><p>Yatırımın yapılacağı ilin mevsimsel özellikleri önemli olmakla beraber,yarı açık ahır yapımını öneriyorum.Unutmayın hayvanlar soğuktan değil sıcaktan rahatsız olurlar.Şu sıralarda büyükbaş damızlık hayvan fiyatları pahalı,4.500tl dan aşağı almanın mümkün olmadığını düşünüyorum.Cins olarak holstein tabiki.Sütünde yerlerde süründüğü,yemin 36-37 olduğu bir piyasada bu işe girmenizi tavsiye etmem.Çünkü ilk sene en azından yem stoğuna sahip olarak başlamalısınız,çünkü ekilmiş alanınız yok.Bu konuya daha gerçekçi bakmanız açısından bir hayvanın günlük rasyonundan ve günlük getirisinden yola çıkarak başlayabilirsiniz.Avrupa ülkelerindeki ölceğe göre bir inek 1kg sütü ile kendine 3 kg yem alabilmektedir fakat şu durumda bizim ineklerimiz 1 kg sütü ile 1 kg yem alamamakta.</p><p></p><p> Durumun vahim olduğunu ispatlayan bi konu ise,hayvancılıkla alakalı bir birliğin başkanının tvde konuşmasını izledim.Adam diyorki eskiden batmak üzereyken inekleri kestirip bari hacizden kurtuluyorduk ama şimdi inekleri kesime göndersek bile yine hacizliğiz.................</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="alican4177, post: 349497, member: 29961"] [b]Ynt: !!!!!Arkadaşlar, Dostlarım yardımınıza ihtiyacım var!!!!![/b] Yatırımın yapılacağı ilin mevsimsel özellikleri önemli olmakla beraber,yarı açık ahır yapımını öneriyorum.Unutmayın hayvanlar soğuktan değil sıcaktan rahatsız olurlar.Şu sıralarda büyükbaş damızlık hayvan fiyatları pahalı,4.500tl dan aşağı almanın mümkün olmadığını düşünüyorum.Cins olarak holstein tabiki.Sütünde yerlerde süründüğü,yemin 36-37 olduğu bir piyasada bu işe girmenizi tavsiye etmem.Çünkü ilk sene en azından yem stoğuna sahip olarak başlamalısınız,çünkü ekilmiş alanınız yok.Bu konuya daha gerçekçi bakmanız açısından bir hayvanın günlük rasyonundan ve günlük getirisinden yola çıkarak başlayabilirsiniz.Avrupa ülkelerindeki ölceğe göre bir inek 1kg sütü ile kendine 3 kg yem alabilmektedir fakat şu durumda bizim ineklerimiz 1 kg sütü ile 1 kg yem alamamakta. Durumun vahim olduğunu ispatlayan bi konu ise,hayvancılıkla alakalı bir birliğin başkanının tvde konuşmasını izledim.Adam diyorki eskiden batmak üzereyken inekleri kestirip bari hacizden kurtuluyorduk ama şimdi inekleri kesime göndersek bile yine hacizliğiz................. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
!!!!!Arkadaşlar, Dostlarım yardımınıza ihtiyacım var!!!!!
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt