PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
arkadaşlar elde ettiğiniz cins , süt verimi ve rasyonlarınızı paylaşalım. . .
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="simentalci" data-source="post: 911454" data-attributes="member: 44124"><p>21 protein yem kullanıyorsan bir miktar arpa katmak iyi olur. Ama ne kadar pamuk kattığının da önemi var tabi. Pamuk küspesi yağı arttırır ama fazla katarsan da proteini yükselteceği için üremeye zararı olabilir. Arpa enerjidir dolayısıyla 21 lik yüksek proteini biraz aşağı çekip enerjiyi arttırarak kızgınlık ve tohuma yardımcı olur. Ama zaten yüksek proteinli olan yemine fazla katacağın pamuk da riskli olabilir. Çünkü pamuk küspesi de protein kaynağıdır. Miktarları bilmediğim için net bişey söyleyemem. Bir de verdiğin pamuğun tahlil değerleri nedir? O da önemli. Kaç proteinli pamuk? </p><p>Görebildiğim kadarıyla sen bu şekilde yaparak 21 proteinli yeme 21 proteinli arpa+pamuk karışımı katıyorsun. Yani aslında yeminin dengesini pek bozmuyorsun. Çünkü 11 proteinli arpayla 30-35 proteinli pamuk katıp değeri koruyorsun. Ama benim düşünceme göre inekler için 21 proteinli yem fazla. Sütü arttırır ama üreme problemlerin eksik olmaz. </p><p>Ben olsam o yemin ya 19 proteinlisini alıp arpa ve pamuk eklerdim. Eğer süt yağı primin yoksa da 21 proteinli yeme sadece arpa eklerdim. </p><p>Tabi bunlar benim düşüncelerim. Ben zooteknist değilim. Tecrübelerimden çıkarımlar yaparak yazıyorum.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="simentalci, post: 911454, member: 44124"] 21 protein yem kullanıyorsan bir miktar arpa katmak iyi olur. Ama ne kadar pamuk kattığının da önemi var tabi. Pamuk küspesi yağı arttırır ama fazla katarsan da proteini yükselteceği için üremeye zararı olabilir. Arpa enerjidir dolayısıyla 21 lik yüksek proteini biraz aşağı çekip enerjiyi arttırarak kızgınlık ve tohuma yardımcı olur. Ama zaten yüksek proteinli olan yemine fazla katacağın pamuk da riskli olabilir. Çünkü pamuk küspesi de protein kaynağıdır. Miktarları bilmediğim için net bişey söyleyemem. Bir de verdiğin pamuğun tahlil değerleri nedir? O da önemli. Kaç proteinli pamuk? Görebildiğim kadarıyla sen bu şekilde yaparak 21 proteinli yeme 21 proteinli arpa+pamuk karışımı katıyorsun. Yani aslında yeminin dengesini pek bozmuyorsun. Çünkü 11 proteinli arpayla 30-35 proteinli pamuk katıp değeri koruyorsun. Ama benim düşünceme göre inekler için 21 proteinli yem fazla. Sütü arttırır ama üreme problemlerin eksik olmaz. Ben olsam o yemin ya 19 proteinlisini alıp arpa ve pamuk eklerdim. Eğer süt yağı primin yoksa da 21 proteinli yeme sadece arpa eklerdim. Tabi bunlar benim düşüncelerim. Ben zooteknist değilim. Tecrübelerimden çıkarımlar yaparak yazıyorum. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
arkadaşlar elde ettiğiniz cins , süt verimi ve rasyonlarınızı paylaşalım. . .
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt