PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Arkadaşlar ilgi duyan olursa limuzin damızlık inek beslemeyle ilgili ayrıntılar vereb
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="mustafabalkes" data-source="post: 1152309" data-attributes="member: 77335"><p>1 tane bakıcımız var ineklerle o ilgileniyor ayrıca ben şehir dışında okulda değilsem yada babamında işi yoksa bizde gidiyoruz.canlı ağırlık artışını şimdilik bilemiyorum çünkü yavrular daha 3-4 aylık ama biz inekleri emekli bir fransızca öğretmeninden aldık istanbuldan onun tuttuğu kayıtlar ve veriler elimde 15-16 ayda 700 kg canlı ağırlığa ulaşıyorlar ve 450 kg karkas veriyorlar ki normal bir simental holstein montofon 700 kg a ulaştığında( o kg a 18-20 ayda filan gelirler sanırım yada o kg ı görmeden kesiliyorlar) bu kadar karkas vermiyorlar yani deri ayak işkembe firesi yüksek o ırklarda limuzinde randıman %62-63 lerde ki holsteinlarda %55 in üstüne kolay kolay çıkmaz ve limuzinlerin bir avantajı da 4 sağda 4 solda olmak üzere 8 kaburgası daha var diğer ırklardan fazla yanı etin en değerli olan sırt bölgesi ve bonfile limuzinde daha fazla o yüzden burda bi kasapla konuştuğumda "büyüdüklerinde bana getir normal kilogram fiyatından 1 tl daha fazlaya ben alırım dedi" tabi ben pazarlık yapıp derisini cigerini böbrek dalak işkembe gibi normalde kasabın hiçbir ek ücret ödemeden aldığı sakadatları da vermedim kasap kabul etti yani bu gibi çok iyi avantajlarıda var. </p><p>Son soruna gelirsek şuan 8 erkek 2 dişi buzağımız var o dişilerde bize kalacak zaten yani satmıyoruz heralde önümüzdeki bi 20 yıl da satmayız [emoji1]</p><p>İnşallah sorduklarının cevabını vermişimdir kardeşim başka merak ettiğin şeyleride çekinmeden sorabilirsin</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mustafabalkes, post: 1152309, member: 77335"] 1 tane bakıcımız var ineklerle o ilgileniyor ayrıca ben şehir dışında okulda değilsem yada babamında işi yoksa bizde gidiyoruz.canlı ağırlık artışını şimdilik bilemiyorum çünkü yavrular daha 3-4 aylık ama biz inekleri emekli bir fransızca öğretmeninden aldık istanbuldan onun tuttuğu kayıtlar ve veriler elimde 15-16 ayda 700 kg canlı ağırlığa ulaşıyorlar ve 450 kg karkas veriyorlar ki normal bir simental holstein montofon 700 kg a ulaştığında( o kg a 18-20 ayda filan gelirler sanırım yada o kg ı görmeden kesiliyorlar) bu kadar karkas vermiyorlar yani deri ayak işkembe firesi yüksek o ırklarda limuzinde randıman %62-63 lerde ki holsteinlarda %55 in üstüne kolay kolay çıkmaz ve limuzinlerin bir avantajı da 4 sağda 4 solda olmak üzere 8 kaburgası daha var diğer ırklardan fazla yanı etin en değerli olan sırt bölgesi ve bonfile limuzinde daha fazla o yüzden burda bi kasapla konuştuğumda "büyüdüklerinde bana getir normal kilogram fiyatından 1 tl daha fazlaya ben alırım dedi" tabi ben pazarlık yapıp derisini cigerini böbrek dalak işkembe gibi normalde kasabın hiçbir ek ücret ödemeden aldığı sakadatları da vermedim kasap kabul etti yani bu gibi çok iyi avantajlarıda var. Son soruna gelirsek şuan 8 erkek 2 dişi buzağımız var o dişilerde bize kalacak zaten yani satmıyoruz heralde önümüzdeki bi 20 yıl da satmayız [emoji1] İnşallah sorduklarının cevabını vermişimdir kardeşim başka merak ettiğin şeyleride çekinmeden sorabilirsin [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Arkadaşlar ilgi duyan olursa limuzin damızlık inek beslemeyle ilgili ayrıntılar vereb
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt