PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Arkadaşlar ilgi duyan olursa limuzin damızlık inek beslemeyle ilgili ayrıntılar vereb
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="mustafabalkes" data-source="post: 1152318" data-attributes="member: 77335"><p>Rasyonu fiyatlandırıcam arabada hesap defteri onu alim tam hesap çıkar ortaya şimdi diğer sorulara geçicem</p><p></p><p>Dediğim gibi herhangi bir doğum sonrası masrafı yok yani hayvanlar ketozis mide dönmesi yada hipokalsemi filan yaşamadılar o yüzden bir sağlık masrafı yok hiç yok </p><p></p><p>Bakım için 1 kişi çalışıyor.</p><p></p><p>Anne sütü baya yeterli biz denemek birkaç kez için yavruları 24 saat annelerinden ayırıp sütlerini sağdık ilk 15-20 gün 4-5 litre 1-3 ay arası ortalama 6-8 litre süt veriyorlar şuandada yaklaşık öyle 6-7 litre yani yavruya yetiyor hatta arada bizde sağıyoruz çok koyu bir süt %4.5 larda filan yağ oranı </p><p>Dediğim gibi fabrika yemi yok </p><p>8kg saman,14kg mısır silajı,1 kg yonca 1kg kepek yani tek kesif yem o kepek o da fosfor ihtiyacı için zaten fosfor takviyesi yapsam onun yarı fiyatına gelecek bari kepekde yesinler diye ekledim ben [emoji1]</p><p>Yavruların başını sokabilecekleri yerde sınırsız yonca var zaten ayrıca benim hazırladığım bir yem de var baya yüksek proteinli( %30 larda filan protein oranı) ve extra kalsiyumlu onlardan yiyorlar</p><p>Ayrıca benim ve bakıcımızın elinden melas ve kuru üzüm( baya ucuza bulmuştuk 1 ton filan bizde yavrulara yediriyoruz [emoji1]) yiyorlar</p><p>Bizim hayvan tartımız olmadığı için tartım olmuyo ama 3 tane yavruyu normal insan baskülünde tarttım yani çok uğraştırdı beni birdaha da hayatta yapmam öyle birşey [emoji1] ama 1-3 günlük yavrular yani doğum ağırlıkları 45 kg civarları doğumunda bizi zorlayan buzağı 51 kg dı </p><p>Yani abi meraya salıp meradan hayvanın yiyeceği 3-500 kilo ot için alacağın hastalık riskine hiç değmez</p><p></p><p>Bizim yerimiz 2.300 metre kare bunun 1000 metre karesi ev bahçe filan kalanında hayvanlar var </p><p></p><p>Şuan istanbuldayım ders kayıtları için döndüğümde fotoğraf atarım bolca</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mustafabalkes, post: 1152318, member: 77335"] Rasyonu fiyatlandırıcam arabada hesap defteri onu alim tam hesap çıkar ortaya şimdi diğer sorulara geçicem Dediğim gibi herhangi bir doğum sonrası masrafı yok yani hayvanlar ketozis mide dönmesi yada hipokalsemi filan yaşamadılar o yüzden bir sağlık masrafı yok hiç yok Bakım için 1 kişi çalışıyor. Anne sütü baya yeterli biz denemek birkaç kez için yavruları 24 saat annelerinden ayırıp sütlerini sağdık ilk 15-20 gün 4-5 litre 1-3 ay arası ortalama 6-8 litre süt veriyorlar şuandada yaklaşık öyle 6-7 litre yani yavruya yetiyor hatta arada bizde sağıyoruz çok koyu bir süt %4.5 larda filan yağ oranı Dediğim gibi fabrika yemi yok 8kg saman,14kg mısır silajı,1 kg yonca 1kg kepek yani tek kesif yem o kepek o da fosfor ihtiyacı için zaten fosfor takviyesi yapsam onun yarı fiyatına gelecek bari kepekde yesinler diye ekledim ben [emoji1] Yavruların başını sokabilecekleri yerde sınırsız yonca var zaten ayrıca benim hazırladığım bir yem de var baya yüksek proteinli( %30 larda filan protein oranı) ve extra kalsiyumlu onlardan yiyorlar Ayrıca benim ve bakıcımızın elinden melas ve kuru üzüm( baya ucuza bulmuştuk 1 ton filan bizde yavrulara yediriyoruz [emoji1]) yiyorlar Bizim hayvan tartımız olmadığı için tartım olmuyo ama 3 tane yavruyu normal insan baskülünde tarttım yani çok uğraştırdı beni birdaha da hayatta yapmam öyle birşey [emoji1] ama 1-3 günlük yavrular yani doğum ağırlıkları 45 kg civarları doğumunda bizi zorlayan buzağı 51 kg dı Yani abi meraya salıp meradan hayvanın yiyeceği 3-500 kilo ot için alacağın hastalık riskine hiç değmez Bizim yerimiz 2.300 metre kare bunun 1000 metre karesi ev bahçe filan kalanında hayvanlar var Şuan istanbuldayım ders kayıtları için döndüğümde fotoğraf atarım bolca [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Arkadaşlar ilgi duyan olursa limuzin damızlık inek beslemeyle ilgili ayrıntılar vereb
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt