PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Arkadaşlar ilgi duyan olursa limuzin damızlık inek beslemeyle ilgili ayrıntılar vereb
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="mustafabalkes" data-source="post: 1152323" data-attributes="member: 77335"><p>Hayvanların yediği yem ve bunların maliyetlerini tek tek yazıyorum </p><p></p><p>Biz buğday samanını kırşehirden aldık yani babam ordan aldı </p><p>Tonu 130 tl den nakliyesiyle birlikte 180 e geldi kilosu 0.18 tl </p><p>Hayvan yılın 365 günü saman yiyor günlük:</p><p>8x0,18= 1,5 tl</p><p>Silajlık mısırı ben kendim üretiyorum dekalb in tohumundan aldım öyle tanelik yüksek nişastalı filan değil en çok boylananından aldım benim için önemli olan besleyicilik filan değil yeterki verim yüksek olsun</p><p>1kg silajın bana maliyeti 3 kuruş yanlış yazmadım 0,03tl günlük:</p><p>14x0,03= 0,5 tl</p><p>Yoncayıda kendimiz üretiyoruz maliyeti 0,25 tl</p><p>Günlük</p><p>= 0,25 tl</p><p>Kepeği Bir ay önce bandırmadan aldık 45 kuruştan yani günlük</p><p>= 0,45 tl</p><p>Soya küspesi için bu sene çok küçük bi alana ektim ordan çıkartıcam küspeyi ama küspeyi de 1.1 tl den aldım</p><p>Onuda 60 gün yiyor sadece yani yıllığı 70 tl onu ayrıca ekliycem yıllık hesaba şimdi günlük maliyeti yazıyorum</p><p>1,5+0,5+0,25+0,45 =2,7 tl</p><p>2,7x365=985 tl + 70 tl soya küspesi = 1150 tl</p><p>Yıllık maliyet 1150 tl </p><p>Ayrıca biz daha almadık ama buzağının 400 tl desteklemesi de var onu düştüğümüzde 1 ineğin yıllık maliyeti 700 tl</p><p>=700 tl</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mustafabalkes, post: 1152323, member: 77335"] Hayvanların yediği yem ve bunların maliyetlerini tek tek yazıyorum Biz buğday samanını kırşehirden aldık yani babam ordan aldı Tonu 130 tl den nakliyesiyle birlikte 180 e geldi kilosu 0.18 tl Hayvan yılın 365 günü saman yiyor günlük: 8x0,18= 1,5 tl Silajlık mısırı ben kendim üretiyorum dekalb in tohumundan aldım öyle tanelik yüksek nişastalı filan değil en çok boylananından aldım benim için önemli olan besleyicilik filan değil yeterki verim yüksek olsun 1kg silajın bana maliyeti 3 kuruş yanlış yazmadım 0,03tl günlük: 14x0,03= 0,5 tl Yoncayıda kendimiz üretiyoruz maliyeti 0,25 tl Günlük = 0,25 tl Kepeği Bir ay önce bandırmadan aldık 45 kuruştan yani günlük = 0,45 tl Soya küspesi için bu sene çok küçük bi alana ektim ordan çıkartıcam küspeyi ama küspeyi de 1.1 tl den aldım Onuda 60 gün yiyor sadece yani yıllığı 70 tl onu ayrıca ekliycem yıllık hesaba şimdi günlük maliyeti yazıyorum 1,5+0,5+0,25+0,45 =2,7 tl 2,7x365=985 tl + 70 tl soya küspesi = 1150 tl Yıllık maliyet 1150 tl Ayrıca biz daha almadık ama buzağının 400 tl desteklemesi de var onu düştüğümüzde 1 ineğin yıllık maliyeti 700 tl =700 tl [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Arkadaşlar ilgi duyan olursa limuzin damızlık inek beslemeyle ilgili ayrıntılar vereb
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt