PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Arkadaşlar ilgi duyan olursa limuzin damızlık inek beslemeyle ilgili ayrıntılar vereb
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="mustafabalkes" data-source="post: 1152348" data-attributes="member: 77335"><p>Yani dediklerinin tabi doğruluk payı var biz şuanki yerimizde 1000 hayvana bakamayız yani ne bu bölgedeki tarla yeter ne mera yeter ne adam bulabiliriz nede şimdiki gibi kendimize vakit ayırabiliriz yani biz maximum 30 ineğe çıkarız o da maximum yani 1 ineğin verdiği dananın satış fiyatı 12-13000 tl bunun bizim üretimimizle maximum maliyeti inek ve dananın beslenmesinde 2-3000 tl li bir masrafı olacaktır ki inek başına 10.000 tl kar bırakır 20 inek olduğunda 200.000 tl lik bir kar hem bana rahat ve kazandığım parayı harcayabilecek bir hayat sunar yani ben öyle yüzlerce hayvan değilde daha butik 15-20 hayvanlık bir çiftliği tercih ederim mesela ben bizim ineklerle oyun filan oynuyorum 3-4 gün yanlarına gidemediğimde küsüyorlar filan yani ben bu ortamın devam etmesini istiyorum o klasik metal beton yüzlerce başlık çiftlikler çok irite ediyor beni o yüzden benim şuanki sistemim benim gibi bir sistem sürdürmeyi planlayan arkadaşlar için uygun yoksa öyle yüzlerce baş hayvan filan uymaz buna kaldı ki biz burda o hayvanlara bakacak adamı bulamıyoruz yani çoban dediğinde öyle kalıyo adam istemiyo ama bakıcı dediğinde belki mesela benim bakıcımı ben afganistandan getirtim yani burda bulamadık 2000 tl sigorta ev herşey dahil çalışacak adam bulamadık bizde afganistandan ithal ettik [emoji1] ama çok çok memnunuz </p><p>Ayrıca o fleckviehler için de benim rasyonuma ilave en az bak en az 8-10 kg süt yemi yada ona denk birşey vereceksin ki yani arpa mısır filan gibi 20 lt süt verecek ya biz daha 15 gün önce denedik </p><p>8 kg samanı 5 e düşürdük </p><p>14 kg silaj aynı kaldı</p><p>1 kg yoncayı 5 e çıkardık </p><p>8 kg da süt yemi verdik </p><p>Bak bu rasyona senin simental rasyonundan belki daha azdır yada aynıdır biz bu rasyonla 18-20 lt süt aldık limuzinden yani kardeşim simentaller yada montofonlar filan kombine değil montofon baya süt ırkı simentalinde et ve süt yönü gelişmiş versiyonları var et ırkı olanlar limuzin şarole kadar yüksek et vermez biraz daha düşüktür e süt ırkı simentallerde 20 lt süt veriyo yani o kadar yemi verdikten sonra benim etçi limuzinlerde 20 lt süt veriyo [emoji1] yani kardeşim simental bir balon yakında patlar </p><p>Ayrıca dediğin gibi tarla-ahır ayrımını yapmıyorum ben çünkü aynı tarlaları yıllardır ekiyoruz 15-20000 tl kar bırakıyordu limuzinler için ekip limuzini satıyoruz 100.000 tl kar oluyo yani hesap biraz karışık [emoji1] yoncayı üretiyorum 0,25 krş adam tarladan 0,4-0,5 krş a alıyor ama ben şimdi yonca almaya kalksam 0,75 kışları 1 tl o yüzden tarladan aldığımı satsam hiçbirşey almıyorum ama hayvana yedirdiğimde alıyorum yani aslında bu iş Tarım ve Hayvancılık birbirinden ayrılacak kar ı maliyeti ayrı hesaplanacak işler değil</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mustafabalkes, post: 1152348, member: 77335"] Yani dediklerinin tabi doğruluk payı var biz şuanki yerimizde 1000 hayvana bakamayız yani ne bu bölgedeki tarla yeter ne mera yeter ne adam bulabiliriz nede şimdiki gibi kendimize vakit ayırabiliriz yani biz maximum 30 ineğe çıkarız o da maximum yani 1 ineğin verdiği dananın satış fiyatı 12-13000 tl bunun bizim üretimimizle maximum maliyeti inek ve dananın beslenmesinde 2-3000 tl li bir masrafı olacaktır ki inek başına 10.000 tl kar bırakır 20 inek olduğunda 200.000 tl lik bir kar hem bana rahat ve kazandığım parayı harcayabilecek bir hayat sunar yani ben öyle yüzlerce hayvan değilde daha butik 15-20 hayvanlık bir çiftliği tercih ederim mesela ben bizim ineklerle oyun filan oynuyorum 3-4 gün yanlarına gidemediğimde küsüyorlar filan yani ben bu ortamın devam etmesini istiyorum o klasik metal beton yüzlerce başlık çiftlikler çok irite ediyor beni o yüzden benim şuanki sistemim benim gibi bir sistem sürdürmeyi planlayan arkadaşlar için uygun yoksa öyle yüzlerce baş hayvan filan uymaz buna kaldı ki biz burda o hayvanlara bakacak adamı bulamıyoruz yani çoban dediğinde öyle kalıyo adam istemiyo ama bakıcı dediğinde belki mesela benim bakıcımı ben afganistandan getirtim yani burda bulamadık 2000 tl sigorta ev herşey dahil çalışacak adam bulamadık bizde afganistandan ithal ettik [emoji1] ama çok çok memnunuz Ayrıca o fleckviehler için de benim rasyonuma ilave en az bak en az 8-10 kg süt yemi yada ona denk birşey vereceksin ki yani arpa mısır filan gibi 20 lt süt verecek ya biz daha 15 gün önce denedik 8 kg samanı 5 e düşürdük 14 kg silaj aynı kaldı 1 kg yoncayı 5 e çıkardık 8 kg da süt yemi verdik Bak bu rasyona senin simental rasyonundan belki daha azdır yada aynıdır biz bu rasyonla 18-20 lt süt aldık limuzinden yani kardeşim simentaller yada montofonlar filan kombine değil montofon baya süt ırkı simentalinde et ve süt yönü gelişmiş versiyonları var et ırkı olanlar limuzin şarole kadar yüksek et vermez biraz daha düşüktür e süt ırkı simentallerde 20 lt süt veriyo yani o kadar yemi verdikten sonra benim etçi limuzinlerde 20 lt süt veriyo [emoji1] yani kardeşim simental bir balon yakında patlar Ayrıca dediğin gibi tarla-ahır ayrımını yapmıyorum ben çünkü aynı tarlaları yıllardır ekiyoruz 15-20000 tl kar bırakıyordu limuzinler için ekip limuzini satıyoruz 100.000 tl kar oluyo yani hesap biraz karışık [emoji1] yoncayı üretiyorum 0,25 krş adam tarladan 0,4-0,5 krş a alıyor ama ben şimdi yonca almaya kalksam 0,75 kışları 1 tl o yüzden tarladan aldığımı satsam hiçbirşey almıyorum ama hayvana yedirdiğimde alıyorum yani aslında bu iş Tarım ve Hayvancılık birbirinden ayrılacak kar ı maliyeti ayrı hesaplanacak işler değil [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Arkadaşlar ilgi duyan olursa limuzin damızlık inek beslemeyle ilgili ayrıntılar vereb
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt