PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Arkadaşlar ilgi duyan olursa limuzin damızlık inek beslemeyle ilgili ayrıntılar vereb
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="mustafabalkes" data-source="post: 1152446" data-attributes="member: 77335"><p>Simental 2. Irk değil şuan tüm dünyada 38-40 milyon simental var milenyumun başında bu rakam 60 milyondu 15 yılda simental 20 milyon eksildi ve ben kombine ırk diye birşeyin varlığına inanmıyorum abd li yetiştiriciler gibiyim yani ama eğer bir kombine lafı dönüyorsa ortada bu kombinenin tanımı yapılmalı yani bu kombine laktasyonda ne kadar süt verir ve bu hayvanların aylara göre canlı ağırlıkları nelerdir </p><p>Limuzin basit bir et ırkı olarak görülüp simental hem et hem süt olarak görülemez 15-16 ayda 750 kg gelip 450 kg karkas veren limuzinlerin yanında simentalde herhangi bir et veriminden bahsedilemez yani kombine diyip etçi özelliği de var dersek kandırmış oluruz 100-120 kg karkas farkı atıyorsa aynı yaştaki simentale demekki iş öyle değil</p><p>Süt e gelecek olursak biz 4 arkadaş yaptığımız araştırmaların sonunda limuzinin süt veriminin hiçte az olmayıp onunda en az simental kadar " kombine" bir ırk olduğunu ortaya koydu, ben bir laktasyon boyunca denemedim ama arkadaşlarım rastgele seçtikleri inekleriyle bunu denediler ve 4000-4500 litreleri gördüler ve rasyonları beraber hazırladık</p><p>5 kg saman</p><p>15 kg düşük kalite mısır silajı</p><p>5 kg yonca </p><p>8 kg 18 proteinli süt yemi </p><p>Yani düşünün bir simentale bu rasyonu verseniz belki bu kadar süt bile alamazsınız o yüzden limuzin belçika mavisi fransız blond ları şaroleler gibi ırklar giriş yaptığında simental balonu sönecektir.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mustafabalkes, post: 1152446, member: 77335"] Simental 2. Irk değil şuan tüm dünyada 38-40 milyon simental var milenyumun başında bu rakam 60 milyondu 15 yılda simental 20 milyon eksildi ve ben kombine ırk diye birşeyin varlığına inanmıyorum abd li yetiştiriciler gibiyim yani ama eğer bir kombine lafı dönüyorsa ortada bu kombinenin tanımı yapılmalı yani bu kombine laktasyonda ne kadar süt verir ve bu hayvanların aylara göre canlı ağırlıkları nelerdir Limuzin basit bir et ırkı olarak görülüp simental hem et hem süt olarak görülemez 15-16 ayda 750 kg gelip 450 kg karkas veren limuzinlerin yanında simentalde herhangi bir et veriminden bahsedilemez yani kombine diyip etçi özelliği de var dersek kandırmış oluruz 100-120 kg karkas farkı atıyorsa aynı yaştaki simentale demekki iş öyle değil Süt e gelecek olursak biz 4 arkadaş yaptığımız araştırmaların sonunda limuzinin süt veriminin hiçte az olmayıp onunda en az simental kadar " kombine" bir ırk olduğunu ortaya koydu, ben bir laktasyon boyunca denemedim ama arkadaşlarım rastgele seçtikleri inekleriyle bunu denediler ve 4000-4500 litreleri gördüler ve rasyonları beraber hazırladık 5 kg saman 15 kg düşük kalite mısır silajı 5 kg yonca 8 kg 18 proteinli süt yemi Yani düşünün bir simentale bu rasyonu verseniz belki bu kadar süt bile alamazsınız o yüzden limuzin belçika mavisi fransız blond ları şaroleler gibi ırklar giriş yaptığında simental balonu sönecektir. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Arkadaşlar ilgi duyan olursa limuzin damızlık inek beslemeyle ilgili ayrıntılar vereb
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt