PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Arkadaşlar ilgi duyan olursa limuzin damızlık inek beslemeyle ilgili ayrıntılar vereb
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="mustafabalkes" data-source="post: 1152486" data-attributes="member: 77335"><p>Hayır şöyle bir durum var bugün 5000-6000 lt süt veren bir simentalin süt verimine bile burun kıvrılıp etçi olarak nitelendiriliyor haliyle yoğun yem verilen ve 4000 lt süt veren bir limuzinin süt veriminden tabi ki bahsedilemez bizim yerli 350 kg lık inekler bile 2000 lt süt veren hayvanlar ki bu 700-750 kg gelen limuzin ağırlığına ve 50 kg lık yavrusunun ağırlığına oranla abartı bir süt değil limuzin hakkındaki bilgiler dünyaya ve ülkemize fransadan değil irlandadan yayıldı ve irlandada limuzin sağıldığına dair hiçbirşey duymadım ki irlandaya da gitmedim ama iki kez fransaya gittim fransanın güney batısındaki ova bölgesinde halk yoğun tarım yapar ve bu hayvanları tarla ürünleriyle besler öncelikli et için ama biraz kesif yem takviyesiyle normalde yavrusu için verdiği günlük 6-8 lt sütü 13-14 lt ortalamasına çıkarabiliyor ama bakın bu ortalama yani yıllık baza vurduğumuzda 4000 lt ler civarında yapar ki şuan angus hariç sizin bildiğiniz hiçbir etçi ırk 2500-3000 in altına inmez limuzin bunlardan sadece bir tık daha fazladır yani sütü de sağılabilir bu hayvanların ve bu da bir ek gelirdir yani abeerden anguslar gibi günlük 5-6 lt süt verip 6 ay sonra soğulmazlar laktasyonları 300 gün sürebilir</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mustafabalkes, post: 1152486, member: 77335"] Hayır şöyle bir durum var bugün 5000-6000 lt süt veren bir simentalin süt verimine bile burun kıvrılıp etçi olarak nitelendiriliyor haliyle yoğun yem verilen ve 4000 lt süt veren bir limuzinin süt veriminden tabi ki bahsedilemez bizim yerli 350 kg lık inekler bile 2000 lt süt veren hayvanlar ki bu 700-750 kg gelen limuzin ağırlığına ve 50 kg lık yavrusunun ağırlığına oranla abartı bir süt değil limuzin hakkındaki bilgiler dünyaya ve ülkemize fransadan değil irlandadan yayıldı ve irlandada limuzin sağıldığına dair hiçbirşey duymadım ki irlandaya da gitmedim ama iki kez fransaya gittim fransanın güney batısındaki ova bölgesinde halk yoğun tarım yapar ve bu hayvanları tarla ürünleriyle besler öncelikli et için ama biraz kesif yem takviyesiyle normalde yavrusu için verdiği günlük 6-8 lt sütü 13-14 lt ortalamasına çıkarabiliyor ama bakın bu ortalama yani yıllık baza vurduğumuzda 4000 lt ler civarında yapar ki şuan angus hariç sizin bildiğiniz hiçbir etçi ırk 2500-3000 in altına inmez limuzin bunlardan sadece bir tık daha fazladır yani sütü de sağılabilir bu hayvanların ve bu da bir ek gelirdir yani abeerden anguslar gibi günlük 5-6 lt süt verip 6 ay sonra soğulmazlar laktasyonları 300 gün sürebilir [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Arkadaşlar ilgi duyan olursa limuzin damızlık inek beslemeyle ilgili ayrıntılar vereb
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt