PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Arkadaşlar ilgi duyan olursa limuzin damızlık inek beslemeyle ilgili ayrıntılar vereb
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="mustafabalkes" data-source="post: 1152711" data-attributes="member: 77335"><p>Şimdi dışarıdan besi hayvanı alacak olsam aynı yaşta aynı canlı ağırlıkta ve aynı fiyatta; 3 tane seçeneğim olsa; limuzin,şarole,belçika mavisi ben şaroleleri alırım şarole olmazsa belçika mavilerini alırım olnlarda olmazsa en son limuzini alırım ama!!!!</p><p>Damızlık üretiminde bu tam tersine olur evet belçika mavisi ve şarole 20-30 kg fark atar limuzine ama şarolenin zaten doğum zamanından limuzine göre 1 yıl eksiği var yani bu eksiği 20-30 kg karkas farkıyla 14-15 buzağıda kapatır ki şaroleler her yıl doğurabilen hayvanlar değil 1 başarılı gebelik için şarolede 2.8 payet kullanılıyor bu çok yüksek yani hayvanı üçüncü tohumlamada tutturuyorsun ve doğumdan sonraki ilk kızgınlığı diğerlerinden bir kızgınlık daha geç güsteriyor yani 20-25 günde ordan kaybediliyor yani 15-16 ay filan şarolenin buzağılama periyodu o yüzden şarole damızlığını besleme açısından mantıklı değil hiç mantıklı değil, belçika mavisine gelirsek zaten melez bir hayvan şarole kanı var ondada ve çok problemli doğumlarıyla meşhur yani %20 oranında sezaryanle doğum yapıyorla ki ben hiç sezaryen le inek doğurtabilecek veteriner görmedim belki %99 u hayatında böyle birşey yapmadı o yüzden bu büyük bir problem bunun haricinde şarole ve belçika mavisi inekleri limuzinlerden 70-100 kg daha ağır yani bu hayvanlar günlük limuzinlerden 3-4 kg daha fazla yem tüketecekler yani ne gerek var buna derdin ne ki bunları doyurmaya uğraşacaksın 10 şarolenin yediğini 11 limuzin yer 100 şarolenin yediğini 110 limuzin yer bunları da düşün [emoji6]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mustafabalkes, post: 1152711, member: 77335"] Şimdi dışarıdan besi hayvanı alacak olsam aynı yaşta aynı canlı ağırlıkta ve aynı fiyatta; 3 tane seçeneğim olsa; limuzin,şarole,belçika mavisi ben şaroleleri alırım şarole olmazsa belçika mavilerini alırım olnlarda olmazsa en son limuzini alırım ama!!!! Damızlık üretiminde bu tam tersine olur evet belçika mavisi ve şarole 20-30 kg fark atar limuzine ama şarolenin zaten doğum zamanından limuzine göre 1 yıl eksiği var yani bu eksiği 20-30 kg karkas farkıyla 14-15 buzağıda kapatır ki şaroleler her yıl doğurabilen hayvanlar değil 1 başarılı gebelik için şarolede 2.8 payet kullanılıyor bu çok yüksek yani hayvanı üçüncü tohumlamada tutturuyorsun ve doğumdan sonraki ilk kızgınlığı diğerlerinden bir kızgınlık daha geç güsteriyor yani 20-25 günde ordan kaybediliyor yani 15-16 ay filan şarolenin buzağılama periyodu o yüzden şarole damızlığını besleme açısından mantıklı değil hiç mantıklı değil, belçika mavisine gelirsek zaten melez bir hayvan şarole kanı var ondada ve çok problemli doğumlarıyla meşhur yani %20 oranında sezaryanle doğum yapıyorla ki ben hiç sezaryen le inek doğurtabilecek veteriner görmedim belki %99 u hayatında böyle birşey yapmadı o yüzden bu büyük bir problem bunun haricinde şarole ve belçika mavisi inekleri limuzinlerden 70-100 kg daha ağır yani bu hayvanlar günlük limuzinlerden 3-4 kg daha fazla yem tüketecekler yani ne gerek var buna derdin ne ki bunları doyurmaya uğraşacaksın 10 şarolenin yediğini 11 limuzin yer 100 şarolenin yediğini 110 limuzin yer bunları da düşün [emoji6] [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Arkadaşlar ilgi duyan olursa limuzin damızlık inek beslemeyle ilgili ayrıntılar vereb
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt