PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Arkadaşlar ilgi duyan olursa limuzin damızlık inek beslemeyle ilgili ayrıntılar vereb
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="kandemir_06" data-source="post: 1152853" data-attributes="member: 77697"><p>Yoo abi bak eşref abi ne diyor tamam ot üretip damizlik et ırkına verirsen olmazmı tabiki olur. Ama şuan ottan daha değerli ne var? Diyor. Ben diyom ki tarladan 10 değilde 5 6 ton çıkan %32 kuru maddeli bol nişastalı bi mısır silajından 20 kilo 8 kilo saman 3 kilo da bira posasi bence iş görebilir. Şimdi dicen ki bedava mi silaj ondan değil. Ben simdi 200 bas simentale 15 kg ryegras silajı 7 kilo misir silajı 5 kilo kuru ryegras 2 kg bol yapraklı kuru yonca 3.5 kg bira posası 5 kg de süt yemi planlıyorum. Ryegrastan 2 biçim alsam birini silaja biçsem dekardan 2 ton silaj öteki bicimi kuru balyaya bicsem 1 ton kuru da ondan alsam bana "450 DEKAR" yer lazım ryegras için. Ryegras sezonundan sonra silajlık mısır ekeceğim. Ama 85 dekarlık mısır silajı benim ihtiyacimi görüyor kalan 365 dekardan 5 tondan 1825 ton silaj çıkıyor. Ben bunu satacağıma limuzin anaçlara verirsem kârımı artırırım. Yani çiftlikte toplam 4 ahır olmalı </p><p>1 sağmal simental</p><p>2 anaç limuzin</p><p>3 genç mallar </p><p>4 ızgara sistem besi ahırı</p><p>Yani kıymetli abim proje bu şekilde. Ama: 1)16 aylıkken simental erkeği 400 kg karkasla kesebiliyoruz. Limuzin aynı bakımla 16 aylıkken kaç kg karkas gelir? 2)Anasına o kadar baktığıma değer mi? 3)Önceki yazılarda zikrettiğim gibi hayvanı kâr ettiği sürece ahırda uzun süre beslesek kâr etmenin durduğu zamana kadar simental kaç kilo canli ve kac kilo karkas gelir limuzin kac kilo canli kac kilo karkas gelir? Eğer simental besi performansiyla limuzin aynı olacaksa hiiç gerek yok. Bana bu kafamdaki sorularin cevaplarini verebilecek babayiğit lazım.</p><p></p><p><a href="http://r.tapatalk.com/byo?rid=89954" target="_blank">TrakKulüp Mobil Uygulaması</a> kullanılarak gönderilmiştir.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kandemir_06, post: 1152853, member: 77697"] Yoo abi bak eşref abi ne diyor tamam ot üretip damizlik et ırkına verirsen olmazmı tabiki olur. Ama şuan ottan daha değerli ne var? Diyor. Ben diyom ki tarladan 10 değilde 5 6 ton çıkan %32 kuru maddeli bol nişastalı bi mısır silajından 20 kilo 8 kilo saman 3 kilo da bira posasi bence iş görebilir. Şimdi dicen ki bedava mi silaj ondan değil. Ben simdi 200 bas simentale 15 kg ryegras silajı 7 kilo misir silajı 5 kilo kuru ryegras 2 kg bol yapraklı kuru yonca 3.5 kg bira posası 5 kg de süt yemi planlıyorum. Ryegrastan 2 biçim alsam birini silaja biçsem dekardan 2 ton silaj öteki bicimi kuru balyaya bicsem 1 ton kuru da ondan alsam bana "450 DEKAR" yer lazım ryegras için. Ryegras sezonundan sonra silajlık mısır ekeceğim. Ama 85 dekarlık mısır silajı benim ihtiyacimi görüyor kalan 365 dekardan 5 tondan 1825 ton silaj çıkıyor. Ben bunu satacağıma limuzin anaçlara verirsem kârımı artırırım. Yani çiftlikte toplam 4 ahır olmalı 1 sağmal simental 2 anaç limuzin 3 genç mallar 4 ızgara sistem besi ahırı Yani kıymetli abim proje bu şekilde. Ama: 1)16 aylıkken simental erkeği 400 kg karkasla kesebiliyoruz. Limuzin aynı bakımla 16 aylıkken kaç kg karkas gelir? 2)Anasına o kadar baktığıma değer mi? 3)Önceki yazılarda zikrettiğim gibi hayvanı kâr ettiği sürece ahırda uzun süre beslesek kâr etmenin durduğu zamana kadar simental kaç kilo canli ve kac kilo karkas gelir limuzin kac kilo canli kac kilo karkas gelir? Eğer simental besi performansiyla limuzin aynı olacaksa hiiç gerek yok. Bana bu kafamdaki sorularin cevaplarini verebilecek babayiğit lazım. [URL=http://r.tapatalk.com/byo?rid=89954]TrakKulüp Mobil Uygulaması[/URL] kullanılarak gönderilmiştir. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Arkadaşlar ilgi duyan olursa limuzin damızlık inek beslemeyle ilgili ayrıntılar vereb
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt