PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Arkadaşlar ilgi duyan olursa limuzin damızlık inek beslemeyle ilgili ayrıntılar vereb
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="mustafabalkes" data-source="post: 1152866" data-attributes="member: 77335"><p>Yani dediğim gibi hayvan ahırda beslendiğinde YEM MALİYETi 2,7tl ki hepsini yazdım burda biraz elde sermayenin olup ürünler çıktığında almak ve kendi ekip ürettiğini kullanmak önemli barış abinin simentalleri cidden baya iyiler ama ne yazıkki hepsi öyle değil 15-16 aylıkken 750kg canlı 400kg karkas veriyormuş barış abinin simentaller bizim çocukların 15-16 aylık limuzinleri 700kg canlı ama onlarda 400kg karkas veriyor(limuzinin randımanı yüksek) ayrıca limuzini 1-1,25 tl daha yüksek fiyata kestirebiliyoruz ki buda hayvan başı 400-500 tl fark yaratır o yüzden saf fransız limuzini evde çok ucuz maledilen kalitesiz yemlerle bakılmaya uygun meraya gelirmi bilmiyorum ayrıca kardeşim barış abiye de boz ırkı sormuştum ordada dediğim gibi bu hayvan 700-800 kg yani doyması için 100 kg yeşil ot yer ki bizim meralardan bu otu bulup yemesi imkansız yani sen meraya salsanda bu hayvana yine ek yemleme yapmak zorundasın ki buda 2,7 olan maliyeti 1-1,5 tl daha düşürür 6-7 ay ama şunu da hesaba kat burda bi çobanın günlük yevmiyesi 80-100 tl yani bir inekten ettiğin o 1 tl kar ı bu seferde çobana vereceksin ve inek hastalık kapabilir orda ve bunun tedavisi çok daha pahalıya gelir ki sen ankaradasın eğer imkan bulabilirsen birkaç bin dönüm buğday yada triticale ek tanesini sat samanını yedir maliyet iyice düşer</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mustafabalkes, post: 1152866, member: 77335"] Yani dediğim gibi hayvan ahırda beslendiğinde YEM MALİYETi 2,7tl ki hepsini yazdım burda biraz elde sermayenin olup ürünler çıktığında almak ve kendi ekip ürettiğini kullanmak önemli barış abinin simentalleri cidden baya iyiler ama ne yazıkki hepsi öyle değil 15-16 aylıkken 750kg canlı 400kg karkas veriyormuş barış abinin simentaller bizim çocukların 15-16 aylık limuzinleri 700kg canlı ama onlarda 400kg karkas veriyor(limuzinin randımanı yüksek) ayrıca limuzini 1-1,25 tl daha yüksek fiyata kestirebiliyoruz ki buda hayvan başı 400-500 tl fark yaratır o yüzden saf fransız limuzini evde çok ucuz maledilen kalitesiz yemlerle bakılmaya uygun meraya gelirmi bilmiyorum ayrıca kardeşim barış abiye de boz ırkı sormuştum ordada dediğim gibi bu hayvan 700-800 kg yani doyması için 100 kg yeşil ot yer ki bizim meralardan bu otu bulup yemesi imkansız yani sen meraya salsanda bu hayvana yine ek yemleme yapmak zorundasın ki buda 2,7 olan maliyeti 1-1,5 tl daha düşürür 6-7 ay ama şunu da hesaba kat burda bi çobanın günlük yevmiyesi 80-100 tl yani bir inekten ettiğin o 1 tl kar ı bu seferde çobana vereceksin ve inek hastalık kapabilir orda ve bunun tedavisi çok daha pahalıya gelir ki sen ankaradasın eğer imkan bulabilirsen birkaç bin dönüm buğday yada triticale ek tanesini sat samanını yedir maliyet iyice düşer [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Arkadaşlar ilgi duyan olursa limuzin damızlık inek beslemeyle ilgili ayrıntılar vereb
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt