PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Arkadaşlar ilgi duyan olursa limuzin damızlık inek beslemeyle ilgili ayrıntılar vereb
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="mustafabalkes" data-source="post: 1152872" data-attributes="member: 77335"><p>Limuzinin Süt Konusuna Gelirsek: </p><p>Arkadaşlar limuzin bundan bir yüzyıl için hem sütü hem eti için üretilen bir hayvandı 1900 lerin başında bir inekten 10-13 lt süt almak makul bir miktardı o zaman holsteinler bu kadar selekte değildi ve isviçre avusturya sınırındaki dağlardaki o saf kıvırcık simentallere baktığımızda onların süt verimi 8-10 kg civarlarında ama bu bile etçi bir ırkın süt kapasitesi olduğunu gösterir yani bir angus gibi değil bunlar 5-6 lt süt versin yada mesela dünyanın en büyük irkı italyan piedmentose ırkı süt verimi inanılmaz düşük 4-5 lt düzeylerinde ama limuzin ve simental bundan farklıydı ve hala farklı zamanla simemtaller süt verimi bakımından kendi aralarında selekte edilip ve kuzeyin sütlü kırmızılarıyla aşamalı olarak çiftleştiğinde süt verimini yükselttiler ve şuanki fleckwieh ler çıktı benim anlatmak istediğim şey şu aynı şey limuzin içinde yapılabilir yani belli oranda avrupa kırmızıları katılabilir hayvanlar bu alanda seleksiyona tabi tutulur ve 2. Bir simental oluşturulabilir allah ömür verirse bunu ben kemdim tecrübe edeceğim limuzin alırkende biz herşeyini düşündük ve bizi cezbeden şey limuzinin genetik bir değer olmasıydı aynı zamanda.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mustafabalkes, post: 1152872, member: 77335"] Limuzinin Süt Konusuna Gelirsek: Arkadaşlar limuzin bundan bir yüzyıl için hem sütü hem eti için üretilen bir hayvandı 1900 lerin başında bir inekten 10-13 lt süt almak makul bir miktardı o zaman holsteinler bu kadar selekte değildi ve isviçre avusturya sınırındaki dağlardaki o saf kıvırcık simentallere baktığımızda onların süt verimi 8-10 kg civarlarında ama bu bile etçi bir ırkın süt kapasitesi olduğunu gösterir yani bir angus gibi değil bunlar 5-6 lt süt versin yada mesela dünyanın en büyük irkı italyan piedmentose ırkı süt verimi inanılmaz düşük 4-5 lt düzeylerinde ama limuzin ve simental bundan farklıydı ve hala farklı zamanla simemtaller süt verimi bakımından kendi aralarında selekte edilip ve kuzeyin sütlü kırmızılarıyla aşamalı olarak çiftleştiğinde süt verimini yükselttiler ve şuanki fleckwieh ler çıktı benim anlatmak istediğim şey şu aynı şey limuzin içinde yapılabilir yani belli oranda avrupa kırmızıları katılabilir hayvanlar bu alanda seleksiyona tabi tutulur ve 2. Bir simental oluşturulabilir allah ömür verirse bunu ben kemdim tecrübe edeceğim limuzin alırkende biz herşeyini düşündük ve bizi cezbeden şey limuzinin genetik bir değer olmasıydı aynı zamanda. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Arkadaşlar ilgi duyan olursa limuzin damızlık inek beslemeyle ilgili ayrıntılar vereb
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt