PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Arkadaşlar ilgi duyan olursa limuzin damızlık inek beslemeyle ilgili ayrıntılar vereb
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="mustafabalkes" data-source="post: 1152904" data-attributes="member: 77335"><p>Dediğim gibi benim şuan daha buzağılarım var ama benden birkaç yıl önce et ırklarına yoğunlaşan arkadaşlarımın işletmeleriyle biz ortak rasyon,ortak plan ve ortak genetik uyguluyoruz ineklere verdiğimiz rasyonu zaten yazdım ama danalara yani kesimden 2-3 ay önce başlayıp kesilene kadar verilen rasyonda biz barış abi gibi sımırsız kesif yem vermiyoruz yani öyle yapsak belki bizim karkas verimlerimiz daha da artar biz maximum günlük 5-6 kg kesif yem veriyoruz ki oda artık besinin dediğim gibi son 3/4 ayında dana başına:</p><p>2 kg arpa ezmesi</p><p>3 kg mısır ezmesi (flakes biraz daha iyi ama gereksiz pahalı)</p><p>1 kg soya küspesi (son üç aya kadar soya küspesi son üç ay ham soya veriyoruz) </p><p>8-9 kg çok bol taneli tanelik mısır silajı</p><p>4-5 kg yonca </p><p>Son bir ay önleri boş kalmasın diye elimize kartlaşmış korunga otu geçmişti ondan nohut yada buğday samanından 1-2 kg veriyoruz </p><p>Yani bizim hayvan başı rasyonumuz bu ve hepsini kendimiz üretiyoruz sadece yıllık 8-10 ton soya küspesi alınıyor</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mustafabalkes, post: 1152904, member: 77335"] Dediğim gibi benim şuan daha buzağılarım var ama benden birkaç yıl önce et ırklarına yoğunlaşan arkadaşlarımın işletmeleriyle biz ortak rasyon,ortak plan ve ortak genetik uyguluyoruz ineklere verdiğimiz rasyonu zaten yazdım ama danalara yani kesimden 2-3 ay önce başlayıp kesilene kadar verilen rasyonda biz barış abi gibi sımırsız kesif yem vermiyoruz yani öyle yapsak belki bizim karkas verimlerimiz daha da artar biz maximum günlük 5-6 kg kesif yem veriyoruz ki oda artık besinin dediğim gibi son 3/4 ayında dana başına: 2 kg arpa ezmesi 3 kg mısır ezmesi (flakes biraz daha iyi ama gereksiz pahalı) 1 kg soya küspesi (son üç aya kadar soya küspesi son üç ay ham soya veriyoruz) 8-9 kg çok bol taneli tanelik mısır silajı 4-5 kg yonca Son bir ay önleri boş kalmasın diye elimize kartlaşmış korunga otu geçmişti ondan nohut yada buğday samanından 1-2 kg veriyoruz Yani bizim hayvan başı rasyonumuz bu ve hepsini kendimiz üretiyoruz sadece yıllık 8-10 ton soya küspesi alınıyor [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Arkadaşlar ilgi duyan olursa limuzin damızlık inek beslemeyle ilgili ayrıntılar vereb
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt