PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Arkadaşlar ilgi duyan olursa limuzin damızlık inek beslemeyle ilgili ayrıntılar vereb
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="simentalci" data-source="post: 1152972" data-attributes="member: 44124"><p>Devam edilirse bir süre daha para kazandırmaya, kilo almaya devam eder. Bir danamı 2 yaşına kadar boğalık olarak kullandım. Çok yoğun çalışmadı. Sadece belli ineklerimin aşımında kullanmıştım. 24,5 aylıkken kesildi. 960 kg canlı geldi, 562 kg da karkas. %59 gibi bir randıman. Bir de bu hayvan boğalık olduğu için sınırsız yemlenmedi. </p><p>Yani para kazandırmaya devam ediyor. Ama bu kadar büyük danayı istemiyor kasaplar. Benim 380-400 kg karkas gelen danaları bile çok büyütüyosun diye eleştiriyorlar. İstanbul piyasası Biga kesimi danaları 280-300 kg karkas olarak talep ediyormuş.</p><p>Onun için ben 15-16 aylıkken kestiriyorum.</p><p>Limuzin, Hereford, Angus gibi ırklar farklı bir kategori. Simentalle Holsteinla kıyaslanmaz. Onlarda süt yok. Onun için onlarla yapılacak sitem, tarz farklı. </p><p>Simentali anacını sağmak lazım. Sağmazsan problem olur. Ama bu besi ırklarını sağmıyorsun. Yavrusunu yanında bırakıyorsun. </p><p>Yani daha çok et için Limuzin değil, sağmak gerekmediği için, ucuza ve zahmetsiz bir buzağı almak için Limuzin. (Veya Angus, veya Hereford)</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="simentalci, post: 1152972, member: 44124"] Devam edilirse bir süre daha para kazandırmaya, kilo almaya devam eder. Bir danamı 2 yaşına kadar boğalık olarak kullandım. Çok yoğun çalışmadı. Sadece belli ineklerimin aşımında kullanmıştım. 24,5 aylıkken kesildi. 960 kg canlı geldi, 562 kg da karkas. %59 gibi bir randıman. Bir de bu hayvan boğalık olduğu için sınırsız yemlenmedi. Yani para kazandırmaya devam ediyor. Ama bu kadar büyük danayı istemiyor kasaplar. Benim 380-400 kg karkas gelen danaları bile çok büyütüyosun diye eleştiriyorlar. İstanbul piyasası Biga kesimi danaları 280-300 kg karkas olarak talep ediyormuş. Onun için ben 15-16 aylıkken kestiriyorum. Limuzin, Hereford, Angus gibi ırklar farklı bir kategori. Simentalle Holsteinla kıyaslanmaz. Onlarda süt yok. Onun için onlarla yapılacak sitem, tarz farklı. Simentali anacını sağmak lazım. Sağmazsan problem olur. Ama bu besi ırklarını sağmıyorsun. Yavrusunu yanında bırakıyorsun. Yani daha çok et için Limuzin değil, sağmak gerekmediği için, ucuza ve zahmetsiz bir buzağı almak için Limuzin. (Veya Angus, veya Hereford) [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Arkadaşlar ilgi duyan olursa limuzin damızlık inek beslemeyle ilgili ayrıntılar vereb
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt