PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Arkadaşlar ilgi duyan olursa limuzin damızlık inek beslemeyle ilgili ayrıntılar vereb
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="KIZILTAN" data-source="post: 1154068" data-attributes="member: 76172"><p>Saf irk hereford ve angus yapanlar var ulkemizde. Ben olsam oradan alirim. </p><p></p><p>Hangisini alirima gelince, ulkemizde farkli iklimlerde yerler var, Kayseri desek kis sartlari cetin, Ege desek sicak sorunu var, Ic Anadolu zaten susuzluk sorunu var, bunlara gore secerdim. </p><p></p><p>Hastaliklara dayaniklilik ve kis sartlarina mukavemet dersek angus secerdim, istatistiklere bakip su daha iyi denebilir ebette, digerleri de secilse cok fark yok zaten. Bir hayvanda ayni sartlarda karkasta 5 kg eksik istatistik verilmis demek benim elimde de aynisi olacak demek degil. Belli bir karliligi yakalayip surdurebilmek onemli.</p><p></p><p>Et irkinda isletme bilgisi cok onemli oluyor galiba, yani iyi bir isletmeci olmak iyi veteriner ve zooteknist bulmak kadar onemli. Sutculuk kadar teknik hatalara acik degil, isin finansman yonu daha onemli gibi. Hatali tahminlerle hayvanlara disi ve ya erkek spermasi atarsan, en iyi rasyonu tamamen kendi uretimin yemle bile yapsan masraflar goruruverir isletmeyi.</p><p></p><p>Bu et irki isi konfeksiyon elbise gibi herkese uyan bir kalip yok, her cografyanin, her maddi imkanin her pazarin kendi programi var, tamamen sahsi imkanlara dayanan ozel program bu.</p><p></p><p>Yatirim olarak 1.5-2 yillik ilk masraflari hesaplayinca tum parayi damizliga yatirmazdim, belli sayida alip baslar ilk yillarda disaridan dana alip kisa besi ile bir miktar girdi saglamayi secerdim.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="KIZILTAN, post: 1154068, member: 76172"] Saf irk hereford ve angus yapanlar var ulkemizde. Ben olsam oradan alirim. Hangisini alirima gelince, ulkemizde farkli iklimlerde yerler var, Kayseri desek kis sartlari cetin, Ege desek sicak sorunu var, Ic Anadolu zaten susuzluk sorunu var, bunlara gore secerdim. Hastaliklara dayaniklilik ve kis sartlarina mukavemet dersek angus secerdim, istatistiklere bakip su daha iyi denebilir ebette, digerleri de secilse cok fark yok zaten. Bir hayvanda ayni sartlarda karkasta 5 kg eksik istatistik verilmis demek benim elimde de aynisi olacak demek degil. Belli bir karliligi yakalayip surdurebilmek onemli. Et irkinda isletme bilgisi cok onemli oluyor galiba, yani iyi bir isletmeci olmak iyi veteriner ve zooteknist bulmak kadar onemli. Sutculuk kadar teknik hatalara acik degil, isin finansman yonu daha onemli gibi. Hatali tahminlerle hayvanlara disi ve ya erkek spermasi atarsan, en iyi rasyonu tamamen kendi uretimin yemle bile yapsan masraflar goruruverir isletmeyi. Bu et irki isi konfeksiyon elbise gibi herkese uyan bir kalip yok, her cografyanin, her maddi imkanin her pazarin kendi programi var, tamamen sahsi imkanlara dayanan ozel program bu. Yatirim olarak 1.5-2 yillik ilk masraflari hesaplayinca tum parayi damizliga yatirmazdim, belli sayida alip baslar ilk yillarda disaridan dana alip kisa besi ile bir miktar girdi saglamayi secerdim. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Arkadaşlar ilgi duyan olursa limuzin damızlık inek beslemeyle ilgili ayrıntılar vereb
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt