PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Arkadaşlar ilgi duyan olursa limuzin damızlık inek beslemeyle ilgili ayrıntılar vereb
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ermns" data-source="post: 1190885" data-attributes="member: 75522"><p>Gunluk 7 lira masrafla , 300 gun besliylrum anneleri 2100 eder , 60 gun kuruda 4 lira masraf , + aşisi ilaci desen yillik 2500 -2700 liraya 1 adet 7 aylik dana ya da duve veriyor karninda da 5-6 aylik buzagisi. Suan 7-8 aylik 300 kg ca simental danalar nerden baksan 6000 den az etmez . Duruma , genetige gore fiyat artar ama azalmaz. 1 inek yilda ortalama 4000 lira civari kar birakir bu hesaba gore. Gecen seneler silaji disardan aliyordum artik kendim ekecegim , silajin maliyeti de yari yariya dusunce , kar orani artacaktir. Benim ahirim 750 metrekare kapali alanda 6 padoktan olusuyor. Hedefim 40 anac civari , her yil 35 yavru hedef. Bi ara 70-80 holsteinle sutculuk yapiyorduk . En son 3 sene once baslayan son krizde sut isinden.temelli.cskilme karari aldim . Inanin isini ahlakli namuslu yapan en azindan ogrenmeye acik olan bakici bulmak cok ama cok zor. Süt isi ekip isi .</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ermns, post: 1190885, member: 75522"] Gunluk 7 lira masrafla , 300 gun besliylrum anneleri 2100 eder , 60 gun kuruda 4 lira masraf , + aşisi ilaci desen yillik 2500 -2700 liraya 1 adet 7 aylik dana ya da duve veriyor karninda da 5-6 aylik buzagisi. Suan 7-8 aylik 300 kg ca simental danalar nerden baksan 6000 den az etmez . Duruma , genetige gore fiyat artar ama azalmaz. 1 inek yilda ortalama 4000 lira civari kar birakir bu hesaba gore. Gecen seneler silaji disardan aliyordum artik kendim ekecegim , silajin maliyeti de yari yariya dusunce , kar orani artacaktir. Benim ahirim 750 metrekare kapali alanda 6 padoktan olusuyor. Hedefim 40 anac civari , her yil 35 yavru hedef. Bi ara 70-80 holsteinle sutculuk yapiyorduk . En son 3 sene once baslayan son krizde sut isinden.temelli.cskilme karari aldim . Inanin isini ahlakli namuslu yapan en azindan ogrenmeye acik olan bakici bulmak cok ama cok zor. Süt isi ekip isi . [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Arkadaşlar ilgi duyan olursa limuzin damızlık inek beslemeyle ilgili ayrıntılar vereb
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt