PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
Arkadaşlar sorunum var.EVİME İCRA GELİYOR.acil yardım.
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Hukukcu_Efe" data-source="post: 569862" data-attributes="member: 26313"><p><strong>Ynt: Arkadaşlar sorunum var.EVİME İCRA GELİYOR.acil yardım.</strong></p><p></p><p>kefil olmak demek borçlu olmak demektir. eğer eline ödeme emri gelirse (ki büyük ihtimalle ilamsız icra takibi yapılacak, eğer senet imzaladıysan kombiyo senetlerine mahsus haciz yolu ile takip yapılır) ödeme emrine itiraz edip takibi durdurabilrsin. kooperatif itirazın kaldırılması için dava açar icra hukuk mahkemesine. eğer haksız çıkarsan borcun %40 artar(icra inkar tazminatı). eğer itiraz etmezsen ve borcu da ödemezsen hacize gelirler. üstüne kayıtlı araç varsa üstüne haciz konur ve herhangi bir şekilde o aracı satamazsın ve borcuna karşılık o araca el konularak icra dairesince satılır. bu durum taşınmazlar için de aynıdır. yapacağın üstündeki bütün malvarlığını başkasına devretmek. ama böyle yaparsan da icra dan mal kaçırdığın gerekçesi ile satışın iptali davası söz konusu olabilir. en iyisi yapacağın gidip koop ile konuşmak ve yaptırabilirsen en azından faizlerden indirim yaptırmak ve borcu ödemek. daha sonra borcu ödeyen kefil sıfatıyla asıl borçluya rücu etme hakkın saklı olur...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hukukcu_Efe, post: 569862, member: 26313"] [b]Ynt: Arkadaşlar sorunum var.EVİME İCRA GELİYOR.acil yardım.[/b] kefil olmak demek borçlu olmak demektir. eğer eline ödeme emri gelirse (ki büyük ihtimalle ilamsız icra takibi yapılacak, eğer senet imzaladıysan kombiyo senetlerine mahsus haciz yolu ile takip yapılır) ödeme emrine itiraz edip takibi durdurabilrsin. kooperatif itirazın kaldırılması için dava açar icra hukuk mahkemesine. eğer haksız çıkarsan borcun %40 artar(icra inkar tazminatı). eğer itiraz etmezsen ve borcu da ödemezsen hacize gelirler. üstüne kayıtlı araç varsa üstüne haciz konur ve herhangi bir şekilde o aracı satamazsın ve borcuna karşılık o araca el konularak icra dairesince satılır. bu durum taşınmazlar için de aynıdır. yapacağın üstündeki bütün malvarlığını başkasına devretmek. ama böyle yaparsan da icra dan mal kaçırdığın gerekçesi ile satışın iptali davası söz konusu olabilir. en iyisi yapacağın gidip koop ile konuşmak ve yaptırabilirsen en azından faizlerden indirim yaptırmak ve borcu ödemek. daha sonra borcu ödeyen kefil sıfatıyla asıl borçluya rücu etme hakkın saklı olur... [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
Arkadaşlar sorunum var.EVİME İCRA GELİYOR.acil yardım.
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt