PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
ARKADAŞLAR TRAKTÖRLERİNİZ BÜYÜK ANLADIKTA ÇİFCİLİKTEN NE KAZANIYORSUNUZ
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="satocan58" data-source="post: 364129" data-attributes="member: 22267"><p><strong>Ynt: ARKADAŞLAR TRAKTÖRLERİNİZ BÜYÜK ANLADIKTA ÇİFCİLİKTEN NE KAZANIYORSUNUZ</strong></p><p></p><p>Hayvancilik yapiyorsan mutlaka ekip biceceksin. Bizim irili ufakli 20 büyük bas 70 80 kadarda tavuk var. Bu 20 hayvanin yem ihtiyacini kendin üretmeyip disardan alsan birak kari her sene 1 inekden olursun. Ama diger türlü tarimsal atik diyebilecegimiz sap bile hayvan yiyecegi. Yine onun yaninda yazin 1 liraya yaptirdigin balyeyi martta 4 5 tl den satabiliyorsun. Belki dedigin gibi ektigimizden kazanmiyoruz. Ama hayvanciligida cok cüzzi miktarlarla yapiyoruz. 100 dönüm yonca var. Masrafina gelelim, bicme, tirmikla toplama, iceri alinmasi 1 depo mazot: 260-270 tl: 2 adam aldim bide ben ardim. Adamlarin maliyeti 80 tl. 600 balye sattim 5 den. 2 bicimde masraf yine ayni 400 balye attim iceri kislik. Haa bunu yapmazsan 400 balyenin maliyeti sana en az 2000 tl. Samanda yine öyle. Tarlada kalsa basina bela. Ama balye yapar istiflersen zamani gelince samani bile 5 den verebiliyorsun. Elin adami yemin torbasina 30 lira verirken sen 10 liradan daha aza mal ediyorsun. Destegi kösteginide sayarsak ve hayvancilikda yaptigimiz icin ekmeye devam edecegiz...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="satocan58, post: 364129, member: 22267"] [b]Ynt: ARKADAŞLAR TRAKTÖRLERİNİZ BÜYÜK ANLADIKTA ÇİFCİLİKTEN NE KAZANIYORSUNUZ[/b] Hayvancilik yapiyorsan mutlaka ekip biceceksin. Bizim irili ufakli 20 büyük bas 70 80 kadarda tavuk var. Bu 20 hayvanin yem ihtiyacini kendin üretmeyip disardan alsan birak kari her sene 1 inekden olursun. Ama diger türlü tarimsal atik diyebilecegimiz sap bile hayvan yiyecegi. Yine onun yaninda yazin 1 liraya yaptirdigin balyeyi martta 4 5 tl den satabiliyorsun. Belki dedigin gibi ektigimizden kazanmiyoruz. Ama hayvanciligida cok cüzzi miktarlarla yapiyoruz. 100 dönüm yonca var. Masrafina gelelim, bicme, tirmikla toplama, iceri alinmasi 1 depo mazot: 260-270 tl: 2 adam aldim bide ben ardim. Adamlarin maliyeti 80 tl. 600 balye sattim 5 den. 2 bicimde masraf yine ayni 400 balye attim iceri kislik. Haa bunu yapmazsan 400 balyenin maliyeti sana en az 2000 tl. Samanda yine öyle. Tarlada kalsa basina bela. Ama balye yapar istiflersen zamani gelince samani bile 5 den verebiliyorsun. Elin adami yemin torbasina 30 lira verirken sen 10 liradan daha aza mal ediyorsun. Destegi kösteginide sayarsak ve hayvancilikda yaptigimiz icin ekmeye devam edecegiz... [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
ARKADAŞLAR TRAKTÖRLERİNİZ BÜYÜK ANLADIKTA ÇİFCİLİKTEN NE KAZANIYORSUNUZ
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt