PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Gübreleme ve Bitki Besleme
Arkadaslar yardim azotlu gubre uygulamasi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="sebazios" data-source="post: 834958" data-attributes="member: 21067"><p><strong>Ynt: Arkadaslar yardim azotlu gubre uygulamasi</strong></p><p></p><p>Bazı arkadaşlar söylemiş, çiğ yada toprak nemi 33 ' lük Nitrattı eritmeye yeter. En kolay eriyen gübre olmasına rağmen azot kaybında üreden sonra gelir. </p><p></p><p>Ha yağmurdan önce atsaydın, yani attıktan sonra 1 gün içinde yağmur yağsaydı inanılmaz faydasını görürdün. </p><p></p><p>Rakamlar toprak, iklim, yükseklik gibi nedenlerle değişmekle birlikte Üre atıldıktan sonra yağmur yapmazsa, havanın güneşli ve rüzgarı olduğu 3 gün içinde bünyesindeki azotun %50 yakınını buharlaşma ile kaybediyor. 3 günden sonra kayıp devam ediyor ama daha az. </p><p></p><p>33 ' lük Nitratta da bu kayıp %30-35 civarlarında olur. Bu hesaba göre dekara attığın gübre 20 kg ' dan 13 kg ' a düşmüş görünüyor. Gübreleme esnasında bunu da hesabına katarsan yararına olur.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sebazios, post: 834958, member: 21067"] [b]Ynt: Arkadaslar yardim azotlu gubre uygulamasi[/b] Bazı arkadaşlar söylemiş, çiğ yada toprak nemi 33 ' lük Nitrattı eritmeye yeter. En kolay eriyen gübre olmasına rağmen azot kaybında üreden sonra gelir. Ha yağmurdan önce atsaydın, yani attıktan sonra 1 gün içinde yağmur yağsaydı inanılmaz faydasını görürdün. Rakamlar toprak, iklim, yükseklik gibi nedenlerle değişmekle birlikte Üre atıldıktan sonra yağmur yapmazsa, havanın güneşli ve rüzgarı olduğu 3 gün içinde bünyesindeki azotun %50 yakınını buharlaşma ile kaybediyor. 3 günden sonra kayıp devam ediyor ama daha az. 33 ' lük Nitratta da bu kayıp %30-35 civarlarında olur. Bu hesaba göre dekara attığın gübre 20 kg ' dan 13 kg ' a düşmüş görünüyor. Gübreleme esnasında bunu da hesabına katarsan yararına olur. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Gübreleme ve Bitki Besleme
Arkadaslar yardim azotlu gubre uygulamasi
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt