PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
Arkadaşlar Yardımınız Lazım...!
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="omeryucel" data-source="post: 606712" data-attributes="member: 28969"><p><strong>Ynt: Arkadaşlar Yardımınız Lazım...!</strong></p><p></p><p>Sulu kıraç belirtmemişsiniz kıraç olarak baz alıyorum.İlk önce traktör alma işinden vazgeçeceksin.200 dekar yerini ilk yıl ekip sermaye hazırlayacaksın gelecek yıla.Gelecek yıl 200 dekar kendi yerin ve icara tutacağın yeri ekip dikeceksin.Tarla kıraç olduğu için işinden asla vazgeçmeyeceksin.200 dekara yılda en fazla 10 gün çalışırsın. işi bırakmana gerek yok.icarda işin içine girince bir ay çalışırsın yine işine mani değil.Sen olmasan da eş dost ahbap başında durup ektirir biçtirir.Hem hali hazırdaki işin hem de tarımsal uğraşların sonucu az çok birikim yaptığın zaman traktör alma işini düşünebilirsin.</p><p> Şuan ki işini aynen devam ettirip tarımsal üretim yaparsan teker bir şekilde döner.Ama işini bırakıp üstüne birde borca girip traktör alırsan dönüşü zor yollara girmek hiçte uzakta olmaz.</p><p> ( Değerlendirmeyi tarlayı susuz kabul ederek yaptım eğer sulu ise hem maliyet hem işçilik artacak buna karşın verimde bir hayli yüksek olacaktır.)</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="omeryucel, post: 606712, member: 28969"] [b]Ynt: Arkadaşlar Yardımınız Lazım...![/b] Sulu kıraç belirtmemişsiniz kıraç olarak baz alıyorum.İlk önce traktör alma işinden vazgeçeceksin.200 dekar yerini ilk yıl ekip sermaye hazırlayacaksın gelecek yıla.Gelecek yıl 200 dekar kendi yerin ve icara tutacağın yeri ekip dikeceksin.Tarla kıraç olduğu için işinden asla vazgeçmeyeceksin.200 dekara yılda en fazla 10 gün çalışırsın. işi bırakmana gerek yok.icarda işin içine girince bir ay çalışırsın yine işine mani değil.Sen olmasan da eş dost ahbap başında durup ektirir biçtirir.Hem hali hazırdaki işin hem de tarımsal uğraşların sonucu az çok birikim yaptığın zaman traktör alma işini düşünebilirsin. Şuan ki işini aynen devam ettirip tarımsal üretim yaparsan teker bir şekilde döner.Ama işini bırakıp üstüne birde borca girip traktör alırsan dönüşü zor yollara girmek hiçte uzakta olmaz. ( Değerlendirmeyi tarlayı susuz kabul ederek yaptım eğer sulu ise hem maliyet hem işçilik artacak buna karşın verimde bir hayli yüksek olacaktır.) [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
Arkadaşlar Yardımınız Lazım...!
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt