PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Arpa Gıda arpa posası üretiminde oldukça iddialı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="MrtBngl59" data-source="post: 266414" data-attributes="member: 11797"><p>Türkiye'de arpa posası denilince akla gelen ilk isim olan ARPA GIDA 2002 yılından beri lider firma olma özelliğini korumaktadır.</p><p></p><p>Türkiye'de arpa posası denilince akla gelen ilk isim olan ARPA GIDA 2002 yılından beri lider firma olma özelliğini korumaktadır. ARPA GIDA güvencesiyle Türkiye'nin 4 bir yanındaki yetiştiricilerimize dünya yetiştiricilerinin 1 numaralı kaba yem olarak kullandığı arpa posasını ulaştırmaktadır.</p><p></p><p>ARPA GIDA, 4 üretim tesisi ve pazardaki payı ile sektörün en güçlü ismidir.</p><p></p><p>ARPA POSASINI tüm yetiştiricilerimize anlatabilmek için üniversitelerdeki hocalarımız ve veteriner hekimlerimizle devamlı olarak diyalog halindeler.</p><p></p><p>ARPA GIDA, tüketicilerimizden gelen istekler doğrultusunda arpa posasını 50 kg'lık çuvallar halinde satmaya başlamıştır. Böylelikle çok az sayıda hayvanı olan tüketicilerimiz de arpa posasından yararlanmaya başladılar.</p><p></p><p>Kimyasal Yapısı</p><p></p><p>Bira yapımında kullanılan arpanın yaklaşık % 60 - 65 civarında nişasta içerdiği, bira yapımı sırasında bu nişastanın hemen tamamına yakınının alkol ve karbondioksite fermente olduğu, diğer besin maddeleri ve minarellerin ise üç katı yoğunlaşarak posada kaldığı belirtilmektedir.</p><p></p><p>Allen ve Stewenson , bira yapımı sırasında eriyebilir veya fermente olabilir karbonhidratların tamamına yakını alındığı için, geriye kalan karbonhidratların çoğunu ham selülozun oluşturduğunu, arpa posasında bulunan ham selülozunda % 25' in basit şekerlere çevrildiğini ve suda eriyebilir karbonhidrat kapsamının kuru madde de % 6,92 - % 8,95 civarında kaldığını bildirmektedir. Smith , bu miktardaki eriyebilir karbonhidratın iyi , kaliteli bir silaj elde edbilmek için yeterli olduğunu belirtmektedir.</p><p></p><p>Arpa posasının kuru maddesinde %28 civarında ham protein , %23 civarında sindirilebilir protein kapsadığı, bu miktarın buğday kepeğinden çok fazla mısır glutenine eşit olduğu belirtilmektedir Arpa posasının selenyum kaynağı olduğu belirtilmektedir. Arpa posasının kalsiyum ve fosfor kapsamının bira yapımında kullanılan arpa üç katı olduğu bildirilmektedir.</p><p></p><p>Yaş arpa posasının besin maddeleri ve enerji kapsamı tablo 1 de gösterilmektedir.</p><p></p><p>H. PROTEIN (%)............................................: 27.84</p><p></p><p>H.YAĞ (%).......................................................: 9.92</p><p></p><p>NİŞASTA (%)..................................................: 6.96</p><p></p><p>M.ENERJİ (Kcal/kg).......................................: 2310.54</p><p></p><p>SELÜLOZ (%).................................................: 30.21</p><p></p><p>KÜL (%)...........................................................: 4.27</p><p></p><p>NEM (%)..........................................................: 78.45</p><p></p><p>AZOTSUZ ÖZ EKSRAKT MADDE (%).........: 6.21</p><p></p><p>NOT: M.ENERJİ KURU MADDE ÜZERİNDEN HESALANMIŞTIR.</p><p></p><p>Arpa posasının su kapsamının düşürülmesi işlemi eğer ısıtılarak yapılırsa protein ve karbonhidratların sindirilebilirliği olumsuz yönde etkilenmektedir. Posadaki suyun mekanik işlemlerle alınması ise, suda eryebilen besin maddelerinin kaybına neden olmaktadır.</p><p></p><p>Arpa posasının hayvan sağlığı üzerine etkileri</p><p></p><p>Besi sığırı rasyonlarında yüksek oranda konsantre yem kullanıldığı bilinmektedir. Rasyondaki kaba yem oranının % 30' un altına düştüğü durumlarda, rumenitis ile ilgili olarak karaciğer abselerinde artış meydana geldiği ve canlı ağırlık kazancında ve yemden yararlanmada azlama ile sonuçlandığı bilinmekte ve rasyon kuru maddesinin en azından %15' inin arpa posası ile karşılanmasının, arpa posasının yüksek oranda ve kaliteli ham selüloz kapsamı ve ayrıca içerdiği şerbetçi otunun antiseptik özelliği dolayısı ile karaciğer apselerini önlediği bilinmektedir.</p><p></p><p>Segerson ve Ganaphaty, arpa posasının E vitamini takviyesi ile birlikte yedirilmesi halinde, yüksek selenyum kapsamı nedeni ile etçi ırk ineklerde ve koyunlarda döllenmeyi olumlu yönde etkilediğini ileri sürmektedir.</p><p></p><p>Kaynak : <a href="http://www.arpa.com.tr" target="_blank">http://www.arpa.com.tr</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="MrtBngl59, post: 266414, member: 11797"] Türkiye'de arpa posası denilince akla gelen ilk isim olan ARPA GIDA 2002 yılından beri lider firma olma özelliğini korumaktadır. Türkiye'de arpa posası denilince akla gelen ilk isim olan ARPA GIDA 2002 yılından beri lider firma olma özelliğini korumaktadır. ARPA GIDA güvencesiyle Türkiye'nin 4 bir yanındaki yetiştiricilerimize dünya yetiştiricilerinin 1 numaralı kaba yem olarak kullandığı arpa posasını ulaştırmaktadır. ARPA GIDA, 4 üretim tesisi ve pazardaki payı ile sektörün en güçlü ismidir. ARPA POSASINI tüm yetiştiricilerimize anlatabilmek için üniversitelerdeki hocalarımız ve veteriner hekimlerimizle devamlı olarak diyalog halindeler. ARPA GIDA, tüketicilerimizden gelen istekler doğrultusunda arpa posasını 50 kg'lık çuvallar halinde satmaya başlamıştır. Böylelikle çok az sayıda hayvanı olan tüketicilerimiz de arpa posasından yararlanmaya başladılar. Kimyasal Yapısı Bira yapımında kullanılan arpanın yaklaşık % 60 - 65 civarında nişasta içerdiği, bira yapımı sırasında bu nişastanın hemen tamamına yakınının alkol ve karbondioksite fermente olduğu, diğer besin maddeleri ve minarellerin ise üç katı yoğunlaşarak posada kaldığı belirtilmektedir. Allen ve Stewenson , bira yapımı sırasında eriyebilir veya fermente olabilir karbonhidratların tamamına yakını alındığı için, geriye kalan karbonhidratların çoğunu ham selülozun oluşturduğunu, arpa posasında bulunan ham selülozunda % 25' in basit şekerlere çevrildiğini ve suda eriyebilir karbonhidrat kapsamının kuru madde de % 6,92 - % 8,95 civarında kaldığını bildirmektedir. Smith , bu miktardaki eriyebilir karbonhidratın iyi , kaliteli bir silaj elde edbilmek için yeterli olduğunu belirtmektedir. Arpa posasının kuru maddesinde %28 civarında ham protein , %23 civarında sindirilebilir protein kapsadığı, bu miktarın buğday kepeğinden çok fazla mısır glutenine eşit olduğu belirtilmektedir Arpa posasının selenyum kaynağı olduğu belirtilmektedir. Arpa posasının kalsiyum ve fosfor kapsamının bira yapımında kullanılan arpa üç katı olduğu bildirilmektedir. Yaş arpa posasının besin maddeleri ve enerji kapsamı tablo 1 de gösterilmektedir. H. PROTEIN (%)............................................: 27.84 H.YAĞ (%).......................................................: 9.92 NİŞASTA (%)..................................................: 6.96 M.ENERJİ (Kcal/kg).......................................: 2310.54 SELÜLOZ (%).................................................: 30.21 KÜL (%)...........................................................: 4.27 NEM (%)..........................................................: 78.45 AZOTSUZ ÖZ EKSRAKT MADDE (%).........: 6.21 NOT: M.ENERJİ KURU MADDE ÜZERİNDEN HESALANMIŞTIR. Arpa posasının su kapsamının düşürülmesi işlemi eğer ısıtılarak yapılırsa protein ve karbonhidratların sindirilebilirliği olumsuz yönde etkilenmektedir. Posadaki suyun mekanik işlemlerle alınması ise, suda eryebilen besin maddelerinin kaybına neden olmaktadır. Arpa posasının hayvan sağlığı üzerine etkileri Besi sığırı rasyonlarında yüksek oranda konsantre yem kullanıldığı bilinmektedir. Rasyondaki kaba yem oranının % 30' un altına düştüğü durumlarda, rumenitis ile ilgili olarak karaciğer abselerinde artış meydana geldiği ve canlı ağırlık kazancında ve yemden yararlanmada azlama ile sonuçlandığı bilinmekte ve rasyon kuru maddesinin en azından %15' inin arpa posası ile karşılanmasının, arpa posasının yüksek oranda ve kaliteli ham selüloz kapsamı ve ayrıca içerdiği şerbetçi otunun antiseptik özelliği dolayısı ile karaciğer apselerini önlediği bilinmektedir. Segerson ve Ganaphaty, arpa posasının E vitamini takviyesi ile birlikte yedirilmesi halinde, yüksek selenyum kapsamı nedeni ile etçi ırk ineklerde ve koyunlarda döllenmeyi olumlu yönde etkilediğini ileri sürmektedir. Kaynak : [url=http://www.arpa.com.tr]http://www.arpa.com.tr[/url] [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Arpa Gıda arpa posası üretiminde oldukça iddialı
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt