PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
arpa küspesi kullanan var mı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="kingmania" data-source="post: 628453" data-attributes="member: 3685"><p><strong>Ynt: arpa küspesi kullanan var mı</strong></p><p></p><p> kimyasal yapısı bu şekildeymiş </p><p>Kimyasal Yapısı</p><p> </p><p></p><p>Bira yapımında kullanılan arpanın yaklaşık % 60 - 65 civarında nişasta içerdiği, bira yapımı sırasında bu nişastanın hemen tamamına yakınının alkol ve karbondioksite fermente olduğu, diğer besin maddeleri ve minarellerin ise üç katı yoğunlaşarak posada kaldığı belirtilmektedir.</p><p></p><p>Allen ve Stewenson , bira yapımı sırasında eriyebilir veya fermente olabilir karbonhidratların tamamına yakını alındığı için, geriye kalan karbonhidratların çoğunu ham selülozun oluşturduğunu, arpa posasında bulunan ham selülozunda % 25 ' in basit şekerlere çevrildiğini ve suda eriyebilir karbonhidrat kapsamının kuru madde de % 6,92 - % 8,95 civarında kaldığını bildirmektedir. Smith , bu miktardaki eriyebilir karbonhidratın iyi , kaliteli bir silaj elde edbilmek için yeterli olduğunu belirtmektedir.</p><p></p><p>Arpa posasının kuru maddesinde %28 civarında ham protein , %23 civarında sindirilebilir protein kapsadığı, bu miktarın buğday kepeğinden çok fazla mısır glutenine eşit olduğu belirtilmektedir Arpa posasının selenyum kaynağı olduğu belirtilmektedir. Arpa posasının kalsiyum ve fosfor kapsamının bira yapımında kullanılan arpa üç katı olduğu bildirilmektedir.</p><p></p><p>Yaş arpa posasının besin maddeleri ve enerji kapsamı tablo 1 de gösterilmektedir.</p><p></p><p>H. PROTEIN (%)............................................: 27.84</p><p>H.YAĞ (%).......................................................: 9.92</p><p>NİŞASTA (%)..................................................: 6.96</p><p>M.ENERJİ (Kcal/kg).......................................: 2310.54</p><p>SELÜLOZ (%).................................................: 30.21</p><p>KÜL (%)...........................................................: 4.27</p><p>NEM (%)..........................................................: 78.45</p><p>AZOTSUZ ÖZ EKSRAKT MADDE (%).........: 6.21</p><p> </p><p> </p><p></p><p>NOT: M.ENERJİ KURU MADDE ÜZERİNDEN HESALANMIŞTIR.</p><p></p><p></p><p>Arpa posasının su kapsamının düşürülmesi işlemi eğer ısıtılarak yapılırsa protein ve karbonhidratların sindirilebilirliği olumsuz yönde etkilenmektedir. Posadaki suyun mekanik işlemlerle alınması ise, suda eryebilen besin maddelerinin kaybına neden olmaktadır.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kingmania, post: 628453, member: 3685"] [b]Ynt: arpa küspesi kullanan var mı[/b] kimyasal yapısı bu şekildeymiş Kimyasal Yapısı Bira yapımında kullanılan arpanın yaklaşık % 60 - 65 civarında nişasta içerdiği, bira yapımı sırasında bu nişastanın hemen tamamına yakınının alkol ve karbondioksite fermente olduğu, diğer besin maddeleri ve minarellerin ise üç katı yoğunlaşarak posada kaldığı belirtilmektedir. Allen ve Stewenson , bira yapımı sırasında eriyebilir veya fermente olabilir karbonhidratların tamamına yakını alındığı için, geriye kalan karbonhidratların çoğunu ham selülozun oluşturduğunu, arpa posasında bulunan ham selülozunda % 25 ' in basit şekerlere çevrildiğini ve suda eriyebilir karbonhidrat kapsamının kuru madde de % 6,92 - % 8,95 civarında kaldığını bildirmektedir. Smith , bu miktardaki eriyebilir karbonhidratın iyi , kaliteli bir silaj elde edbilmek için yeterli olduğunu belirtmektedir. Arpa posasının kuru maddesinde %28 civarında ham protein , %23 civarında sindirilebilir protein kapsadığı, bu miktarın buğday kepeğinden çok fazla mısır glutenine eşit olduğu belirtilmektedir Arpa posasının selenyum kaynağı olduğu belirtilmektedir. Arpa posasının kalsiyum ve fosfor kapsamının bira yapımında kullanılan arpa üç katı olduğu bildirilmektedir. Yaş arpa posasının besin maddeleri ve enerji kapsamı tablo 1 de gösterilmektedir. H. PROTEIN (%)............................................: 27.84 H.YAĞ (%).......................................................: 9.92 NİŞASTA (%)..................................................: 6.96 M.ENERJİ (Kcal/kg).......................................: 2310.54 SELÜLOZ (%).................................................: 30.21 KÜL (%)...........................................................: 4.27 NEM (%)..........................................................: 78.45 AZOTSUZ ÖZ EKSRAKT MADDE (%).........: 6.21 NOT: M.ENERJİ KURU MADDE ÜZERİNDEN HESALANMIŞTIR. Arpa posasının su kapsamının düşürülmesi işlemi eğer ısıtılarak yapılırsa protein ve karbonhidratların sindirilebilirliği olumsuz yönde etkilenmektedir. Posadaki suyun mekanik işlemlerle alınması ise, suda eryebilen besin maddelerinin kaybına neden olmaktadır. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
arpa küspesi kullanan var mı
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt