PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Artık eti sınıfına göre seçeceğiz
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="Hermiyas" data-source="post: 1033449" data-attributes="member: 41641"><p><strong>20.04.2016 - 11:04 | Son Güncelleme: 20.04.2016-11:12 Milliyet.com.tr » Ekonomi » Haber</strong></p><p><strong>Artık eti sınıfına göre seçeceğiz</strong></p><p><strong>Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, kırmızı ette sınıflandırma ve fiyatlandırma sistemine geçileceğini hatırlatarak, vatandaşın hangi eti kaça alacağını bileceğini söyledi.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Artık eti sınıfına göre seçeceğiz</strong></p><p><strong>G Çelik, karkas etlerin yaş, cinsiyet, kas yapısı ve yağ örtüsüne göre sınıflandırılacağını ve fiyatının da ona göre belirleneceğini belirtti.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, kırmızı ette sınıflandırmaya bağlı fiyatlandırma sisteminin oluşturulmasıyla ilgili çalışma yaptıklarını ifade ederek, bu kapsamda hazırlanan yönetmelik taslaklarının ilerleyen günlerde sektörün görüşüne açılacağını söyledi.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>'VATANDAŞ HANGİ ETİ KAÇA ALDIĞINI BİLECEK'</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Bakan Çelik, Avrupa Birliği ülkelerinde geçerli olan kırmızı ette sınıflandırma ve fiyatlandırma uygulamasının, Türkiyede hayata geçirilmesi amacıyla çalışma başlattıklarını belirterek, bu kapsamda hazırladıkları Sığır Karkaslarının Sınıflandırılmasına Dair Yönetmelik ile Koyun Karkaslarının Sınıflandırılmasına Dair Yönetmelik taslaklarını, gelecek günlerde sektörün görüşüne açacaklarını söyledi. Çelik Kırmızı ette sınıfına göre fiyat belirlemesi yapılacak. Düzenlemeyle market ve kasaplarda satılan karkas etin etiketlerinde, hayvanın yaşını, cinsiyetini, yağ miktarını ve kas yapısını gösteren bilgiler yer alacak. Böylece vatandaş hangi eti, kaça aldığını bilecek diye konuştu.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>S=EN ÜST, P=KÖTÜ SEVİYE</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Bakan Çelik, düzenlemeyle kırmızı et piyasasında ortak bir karkas sınıflandırma sistemi oluşturulacağını ve pazar fiyatlarının da bu sınıflara göre belirleneceğini belirterek, daha iyi sınıfa daha yüksek fiyatın verilmesi sonucunda kaliteli et üretiminin teşvik edileceğini vurguladı. Sektörün görüşüne açılacak taslak yönetmeliklerle karkas etler, hayvanın cinsiyeti, yaşı, kas yapısı (en üst-S, mükemmel-E, çok iyi-U, iyi-R, orta-O, kötü-P) ve yağ örtüsüne (1-düşük, 2-zayıf, 3-ortalama, 4-yüksek, 5-çok yüksek) göre sınıflandırılacak. Yapılan sınıflandırmaya ilişkin etiketlemenin nasıl yapılacağı, kesimhanelerde sınıflandırmayı yapacak kişilerin yeterliliklerine ilişkin kriterlerin de yer aldığı taslakta, bu işlemin uzman sınıflandırıcılar yerine otomatik derecelendirme teknikleri ile yapılması durumunda tekniklerin doğruluğunu gösteren sertifikasyon testlerinin yapılması gibi konu başlıkları da bulunuyor.</strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hermiyas, post: 1033449, member: 41641"] [B]20.04.2016 - 11:04 | Son Güncelleme: 20.04.2016-11:12 Milliyet.com.tr » Ekonomi » Haber Artık eti sınıfına göre seçeceğiz Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, kırmızı ette sınıflandırma ve fiyatlandırma sistemine geçileceğini hatırlatarak, vatandaşın hangi eti kaça alacağını bileceğini söyledi. Artık eti sınıfına göre seçeceğiz G Çelik, karkas etlerin yaş, cinsiyet, kas yapısı ve yağ örtüsüne göre sınıflandırılacağını ve fiyatının da ona göre belirleneceğini belirtti. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, kırmızı ette sınıflandırmaya bağlı fiyatlandırma sisteminin oluşturulmasıyla ilgili çalışma yaptıklarını ifade ederek, bu kapsamda hazırlanan yönetmelik taslaklarının ilerleyen günlerde sektörün görüşüne açılacağını söyledi. 'VATANDAŞ HANGİ ETİ KAÇA ALDIĞINI BİLECEK' Bakan Çelik, Avrupa Birliği ülkelerinde geçerli olan kırmızı ette sınıflandırma ve fiyatlandırma uygulamasının, Türkiyede hayata geçirilmesi amacıyla çalışma başlattıklarını belirterek, bu kapsamda hazırladıkları Sığır Karkaslarının Sınıflandırılmasına Dair Yönetmelik ile Koyun Karkaslarının Sınıflandırılmasına Dair Yönetmelik taslaklarını, gelecek günlerde sektörün görüşüne açacaklarını söyledi. Çelik Kırmızı ette sınıfına göre fiyat belirlemesi yapılacak. Düzenlemeyle market ve kasaplarda satılan karkas etin etiketlerinde, hayvanın yaşını, cinsiyetini, yağ miktarını ve kas yapısını gösteren bilgiler yer alacak. Böylece vatandaş hangi eti, kaça aldığını bilecek diye konuştu. S=EN ÜST, P=KÖTÜ SEVİYE Bakan Çelik, düzenlemeyle kırmızı et piyasasında ortak bir karkas sınıflandırma sistemi oluşturulacağını ve pazar fiyatlarının da bu sınıflara göre belirleneceğini belirterek, daha iyi sınıfa daha yüksek fiyatın verilmesi sonucunda kaliteli et üretiminin teşvik edileceğini vurguladı. Sektörün görüşüne açılacak taslak yönetmeliklerle karkas etler, hayvanın cinsiyeti, yaşı, kas yapısı (en üst-S, mükemmel-E, çok iyi-U, iyi-R, orta-O, kötü-P) ve yağ örtüsüne (1-düşük, 2-zayıf, 3-ortalama, 4-yüksek, 5-çok yüksek) göre sınıflandırılacak. Yapılan sınıflandırmaya ilişkin etiketlemenin nasıl yapılacağı, kesimhanelerde sınıflandırmayı yapacak kişilerin yeterliliklerine ilişkin kriterlerin de yer aldığı taslakta, bu işlemin uzman sınıflandırıcılar yerine otomatik derecelendirme teknikleri ile yapılması durumunda tekniklerin doğruluğunu gösteren sertifikasyon testlerinin yapılması gibi konu başlıkları da bulunuyor.[/B] [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Artık eti sınıfına göre seçeceğiz
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt